Ticker

10/recent/ticker-posts

ΗΡΩΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΑΛΜΑΣ!!!Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ!!ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ :18 Ιουνίου 1992!! ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ!!

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ!!ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΑΛΜΑΣ!!!Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ!! ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ : 18 Ιουνίου 1992!! ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ!!
Ο υποσμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΑΛΜΑΣ, χειριστής ενός αεροσκάφους Mirage F.1CG, κλήθηκε να αναχαιτίσει το ολοκαίνουργιο τότε απόκτημα »τρίτης γενιάς» της Τουρκικής αεροπορίας το F-16C. Η αερομαχία που ακολούθησε έγινε κοντά στην περιοχή του Αγίου Ευστρατίου στην Λήμνο.... Ο Νικόλαος Σιαλμάς θα είναι ο πρώτος νεκρός πιλότος μας, που έπεσε σε αναχαίτιση Τουρκικού αεροσκάφους.
Ο ήρωας που αναχαιτίζοντας τουρκικά μαχητικά κατέπεσε νότια του Άη Στράτη με το Miraz του στις 18 Ιουνίου 1992, βάζοντας το όνομά του στις χρυσές σελίδες των ελλήνων ηρώων που έφυγαν μαχόμενοι εν καιρό ειρήνης . Πραγματικός Ίκαρος , έπεσε έχοντας πάντα πάνω από όλα την πατρίδα και το καθήκον. Είκοσι χρόνια μετά κανένας δεν τον ξέχασε. Το μοναδικό αντικείμενο που βρέθηκε από αυτόν ήταν το σύμβολο της σμηναρχίας του το οποίο και έγινε γιγαντιαίο μνημείο για να το βλέπουν από ψηλά τα αδέλφια του που καθημερινά μάχονται πάνω από το Αιγαίο για να διασφαλίζουν την εθνική μας κυριαρχία αλλά και ο εχθρός ο οποίος συνεχώς αμφισβητεί το φρόνημα τις αξίες και τα σύνορά μας. Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ !
Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό. Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά στα ψηλά τα βουνά να κοιμάμαι στο Αιγαίο να δίνω φιλιά. Λευτεριά στους ανέμους ζητάω έχω πάψει να είμαι θνητός ανεβαίνω ψηλά κι αγαπάω δίχως σώμα χρυσός αετός.