Ticker

10/recent/ticker-posts

Καστορίας Καλλίνικος: Αν συμβούν αυτά τα 2 γεγονότα θα γιορτάσουμε λαμπρά το Πάσχα | ΒΙΝΤΕΟ


Για το μέτωπο της Πανδημίας

Στην πόλη μας υπάρχουν κρούσματα αλλά δεν καταλήγουν εύκολα στην ΜΕΘ και σε θανάτους. Υπάρχει ακόμη το πρόβλημα, κυκλοφορούν οι άνθρωποι με τις μάσκες αλλά αν είχαμε αυτά τα κρούσματα στο πρώτο κύμα της πανδημίας θα είχαμε πολλούς περισσότερους θανάτους και περιθάλψεις.

Τώρα περνούν πιο ελαφρά την ασθένεια και μακάρι την άνοιξη να απαλλαγούμε από την πανδημία.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Όλοι παρακολουθούμε έκπληκτοι αυτά που συμβαίνουν, δεν νομίζω να το περίμενε κανείς, βέβαια οι μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται έχουν τα σχέδια τους και τους προγραμματισμούς τους αλλά όλος ο υπόλοιπος κόσμος και εμείς οι Έλληνες δεν περιμέναμε τον πόλεμο και την εισβολή.

Διάβασα και το γράμμα της Ιεράς Συνόδου συμπαράστασης προς τον Ουκρανικό λαό και πραγματικά η ευχή μας είναι να τελειώσει γρήγορα , άμεσα να τελειώσουν οι εχθροπραξίες και αυτή η εισβολή γιατί γενικά ο πόλεμος είναι αμαρτία αλλά το να πολεμούν δύο ομόδοξοι, ομόγλωσσοι και συγγενικοί λαοί είναι κάτι πολύ τραγικό.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι , όπως υπογραμμίζει η Ιερά Σύνοδος για να λύνουν οι άνθρωποι τις διαφορές τους τον 21ο αιώνα.

Για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή να μας δίνει δύναμη και έμπνευση στην εκκλησιαστική και πνευματική ζωή διότι αυτό είναι τελικά αυτό που μένει.

Είδα ξανά την ταινία για την Αγία Φιλοθέη όπου βλέπουμε πως μέσα στο χαμό εκείνης της εποχής ενώ γίνονταν σφαγές, λεηλασίες εκεί μέσα άνθισαν τα άνθη και οι καρποί της πίστεως όπως η Αγία Φιλοθέη.

Σε κάθε δύσκολη κατάσταση αυτό που μας δίνει δύναμη είναι να ζούμε και να βιώνουμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος όπως υπάρχει και μας αγιάζει μέσα στην Αγία μας Εκκλησία.

Μακάρι αυτή η περίοδος να μας αναζωογονήσει, να μας στηρίξει και να μας παρακαλέσει, και ως προς τα εξωτερικά γεγονότα πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Σαρακοστή να πάψει ο πόλεμος και μετά το πέρας αυτής και η πανδημία.

Αν συμβούν αυτά τα γεγονότα μαζί με τη δική μας εσωτερική αναγέννηση θα γιορτάσουμε λαμπρά το Πάσχα.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ