Ticker

10/recent/ticker-posts

Οι Simpsons είχαν προβλέψει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία


 

Οι Simpsons φημίζονται για τις προβλέψεις που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εκτός από αστεία γεγονότα, μάντεψαν και το θλιβερό γεγονός της ρωσικής εισβολης στην Ουκρανία.

Λίγο μετά την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, οι χρήστες του Twitter ανακάλεσαν στη μνήμη τους, ένα επεισόδιο από τη δημοφιλή σειρά, που είχε παιχτεί το 1998, με τίτλο ,Simpson Tide.

Το επεισόδιο έδειξε τον Homer Simpson να μπαίνει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και να πυροβολεί κατά λάθος, έναν υποπλοίαρχο στα ρωσικά ύδατα. Αργότερα, η Ρωσία αποκαλύπτει ότι η Σοβιετική Ένωση δεν είχε ποτέ πραγματικά διαλυθεί, καθώς στρατεύματα και τανκς κατεβαίνουν στους δρόμους και ακολουθεί η αποκατάσταση του Τείχους του Βερολίνου. Το επεισόδιο επαναφέρει στη ζωή και τον Λένιν . Ο πρωθυπουργός της Σοβιετικής Ένωσης ξεσπά από το γυάλινο φέρετρό του, στο επεισόδιο, και λέει: Πρέπει να συντρίψουμε τον καπιταλισμό». Το επεισόδιο προβλήθηκε όταν ο Μπόρις Γέλτσιν ήταν πρόεδρος της Ρωσίας.

Οι ανησυχητικοί παραλληλισμοί επιβεβαιώθηκαν από τον σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων, Αλ Ζαν, που δούλεψε και στους «Simpsons», ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Πολύ λυπηρό να πω ότι αυτό δεν ήταν δύσκολο να προβλεφθεί».

 

πηγη