Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ “ΦΩΤΙΑ” ΠΟΥ ΤΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 


Ισραηλινά «πυρά» προς Πακιστάν – Times of Israel: Το Ισλαμαμπάντ χρηματοδοτεί τρομοκράτες

”Η FATF, η παγκόσμια αρχή καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια της ολομέλειάς της τον Οκτώβριο του 2021, εξέτασε την πρόοδο που είχε σημειώσει το Πακιστάν σε συμμόρφωση με τα πρότυπά της και αποφάσισε να τo διατηρήσει στη Γκρίζα Λίστα.
Η FATF έχει επανειλημμένα παροτρύνει το Πακιστάν να αντιμετωπίσει το θέμα της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Το Πακιστάν απέχει πολύ από το να ακολουθεί τις οδηγίες της FATF ως προς αυτό. Οι κατονομαζόμενες από τον ΟΗΕ ομάδες Jaish-e-Muhammad (JeM) και Jamaat-ud-Dawah (JuD) που εμπλέκονται στη ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία περιφέρονται ελεύθερα στη χώρα. Αυτές οι ομάδες παραμένουν απτόητες στην επιδίωξή τους να διαδίδουν το μίσος στο όνομα της θρησκείας και να χρησιμοποιούν την τρομοκρατία ως εργαλείο για να επιτύχουν τα άθλια σχέδια τους.

Οι ανεμπόδιστες συναντήσεις, συνέδρια και καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διεξάγονται από τους ηγέτες αυτών των ομάδων δείχνουν ξεκάθαρα τη σιωπηρή υποστήριξη που απολαμβάνουν από τις αρχές του Πακιστάν.

Το Πακιστάν αντιμετωπίζει τον έλεγχο της FATF από το 2018. Το Ισλαμαμπάντ δεν φαίνεται να έχει πάρει κάποιο μάθημα ότι η υποστήριξή του σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις έχει τεράστιο κόστος για την οικονομία της χώρας, σύμφωνα με τους Times of Israel.”

 

πηγη