Ticker

10/recent/ticker-posts

Ταλιμπάν και Τουρκία χέρι-χέρι...!!Λαίλαπα περιμένει την Ελλάδα, η ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ με τους ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ «στοιβαγμένους» Αφγανούς που ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ...!![ΒΙΝΤΕΟ]

«Η Τουρκία είναι μια μεγάλη, αδερφική και ισλαμική χώρα» Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη την επέλαση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και τους χιλιάδες Αφγανούς να έχουν κατακλύσει το αεροδρόμιο της Καμπούλ αναζητώντας τρόπο να φύγουν από την χώρα με προορισμό την Δύση. Διεθνολόγοι εκφράζουν την βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν οι οποίες θα πιέσουν αρχικά την Τουρκία και στην συνέχεια την Ελλάδα. Θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι μετά από περίπου ένα μήνα θα υπάρξει πίεση ροών προς την Τουρκία τώρα και μετά προς τα δικά μας σύνορα. Χαρακτηριστική του όγκου του πλήθους που προσπαθεί απεγνωσμένα να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν τα τελευταία 24ωρα είναι μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σε αυτή απεικονίζονται περισσότεροι από 600 Αφγανοί και Αφγανές «στοιβαγμένοι» σε ένα πελώριο φορτηγό αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ το βράδυ της Κυριακής.
Δείγμα του τι φεύγει μαζικά από το Αφγανιστάν με κάθε μέσο ακόμα και με τα πόδια: Επιπλέον ανεξέλεγκτες ορδές εγκαταλείπουν την χώρα με κατεύθυνση την Ευρώπη! Όπως τονίζεται, η Τουρκία θα θέλει να αξιοποιήσει αυτό το γεγονός διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών είτε για να ζητήσει παραπάνω χρήματα από την Ευρώπη είτε για να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά να πάνε στο τουρκικό κράτος και όχι τόσο μέσω οργανώσεων που κατά κανόνα επιθυμεί η Ευρώπη. Οι Ταλιμπάν πάντως θεωρούν την Τουρκία «αδερφική χώρα» και δεν αποκλείεται να υπάρχουν συγκεκριμένες συμφωνίες, έτσι ώστε να μην περάσουν απλά ορδές αλλοδαπών στην Ευρώπη, αλλά ανάμεσά τους να βρεθούν ισλαμιστές ταλιμπάν με στόχο να διεισδύσουν στην Δύση και δη στην Ελλάδα. https://twitter.com/shunja003/status/1426984816239681540?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1426984816239681540%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.el.gr%2Fellada%2Ftalimpan-kai-toyrkia-cheri-cheri-lailap%2F Μιλώντας στο τουρκικό Haber ο Σουχαϊλ Σαχίν-εκπρόσωπος των Ταλιμπάν από την Ντόχα του Κατάρ, εκθείασε τον ρόλο της Τουρκίας: «Η Τουρκία είναι μια μεγάλη, αδερφική και ισλαμική χώρα. Η παρουσία εδώ της αδελφής χώρας είναι κάτι πολύ ωραίο. Θέλουμε να συζητήσουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία. Επιθυμούμε να είμαστε κοντά στην Τουρκία για οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια η συνεργασία».
https://www.el.gr/ellada/refuges/talimpan-kai-toyrkia-cheri-cheri-lailap/