Ticker

10/recent/ticker-posts

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΕΝ ΖΩΗ...!!''Δευτέρα Παρουσία:Ποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν θα κριθούν....!!ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΤΑΣΕΙ στο θρόνο του Θεού δεν ΚΡΙΝΕΤΑΙ''....!![ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΜΑΙΟΣ 2021]

Δευτέρα Παρουσία: Ποιοι δεν θα κριθούν; Σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, όταν ο άνθρωπος πεθαίνει, τις 40 πρώτες ημέρες, η ψυχή του περιφέρεται στα μέρη που πέρασε και έζησε. Την 40η ημέρα οι Άγγελοι τον πηγαίνουν στον θρόνο του Κυρίου, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θεολογία, ώστε να περάσει τη «μερική κρίση», όπου θα κριθεί μερικώς για τα έργα του. Όλη του τη ζωή θα την δει σαν ένα «βίντεο» μπροστά στο θρόνο του Θεού και θα δει και τα κακά αλλά και τα καλά έργα που έκανε. Με τη διαφορά όμως, όσα αμαρτωλά έργα είχε εξομολογηθεί επάνω στη γη στον ιερέα, αυτά τα έργα δεν θα φαίνονται, θα έχουν σβηστεί από το Μυστήριο της Εξομολόγησης. Ο εξομολογημένος και αυτός που είχε Κοινωνία μετά του Θεού – Θεία Κοινωνία, φεύγει χαρούμενος από αυτή τη ζωή και πηγαίνει ενώπιον του Κυρίου. Ο άνθρωπος που μετείχε στο Μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως, πλέον έχουν σβηστεί από τη ζωή του οι αμαρτίες και τα κακά έργα του, την ώρα που ο ιερέας έβαζε το πετραχήλι πάνω στο κεφάλι του και του έλεγε: «Η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος έχει σε συγκεχωρημένον και λελυμένον...». Ο άνθρωπος αυτός μαζί με τη συμμετοχή του στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πλέον όταν φτάνει τη 40η ημέρα στο θρόνο του Θεού δεν κρίνεται.
Είναι πραγματικότητα και πέρα για πέρα αληθινό, διότι το διαβάζουμε στο Βιβλίο των βιβλίων, την Αγία Γραφή που μας μιλά μόνο για την αλήθεια και συγκεκριμένα στην Καινή Διαθήκη στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κεφ. 5 στίχ. 25 και στιχ. 28-29: «ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἔρχεται ὥρα, καὶ νῦν ἐστιν, ὅτε οἱ νεκροὶ ἀκούσονται τῆς φωνῆς τοῦ υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, καὶ οἱ ἀκούσαντες ζήσονται». Δηλαδή: «Αληθώς σας λέγω, ότι έρχεται ώρα, και η ώρα αυτή είναι τώρα, που οι νεκροί πνευματικώς άνθρωποι θα ακούσουν την διδασκαλίαν του Υιού του θεού και όσοι θα την ακούσουν και θα την δεχθούν, θα ζήσουν εις αιώνας αιώνων πλησίον του Θεού». «μὴ θαυμάζετε τοῦτο• ὅτι ἔρχεται ὥρα ἐν ᾗ πάντες οἱ ἐν τοῖς μνημείοις ἀκούσονται τῆς φωνῆς αὐτοῦ, καὶ ἐκπορεύσονται οἱ τὰ ἀγαθὰ ποιήσαντες εἰς ἀνάστασιν ζωῆς, οἱ δὲ τὰ φαῦλα πράξαντες εἰς ἀνάστασιν κρίσεως». Δηλαδή: «Μη θαυμάζετε δι' αυτό που σας είπα. Θα συμβούν και άλλα πολύ περισσότερον αξιοθαύμαστα, διότι έρχεται ώρα, που όλοι οι νεκροί, οι οποίοι ευρίσκονται θαμμένοι εις τα μνημεία, θα ακούσουν την φωνήν του Θεού. Και θα αναστηθούν και θα βγουν από τα μνημεία• και όσοι μεν κατά την επίγειον ζωήν των έπραξαν τα αγαθά, θα αναστηθούν δια να απολαύσουν την αιωνίαν και μακαρίαν ζωήν. Οσοι όμως έπραξαν τα κακά, θα αναστηθούν, δια να κριθούν και καταδικασθούν».
https://www.youtube.com/watch?v=iQB3JaIOetw