Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ...!!ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...!!ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ ¨σαρώνουν¨ όλη την Ελληνική Επικράτεια…!!ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ 19ου αιώνος ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ...!!Τότε σηκώθηκε μεγάλη φουρτούνα και το καράβι δεν μπορούσε να ξεκινήσει....!!ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ...Έχει ενημερωθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γερμανός ο οποίος θα επισκεφθεί το Ναό....!![ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 12 ΜΑΙΟΥ 2021]

ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ ¨σαρώνουν¨ ιδιαιτέρως όλη την Ελληνική Επικράτεια…!! Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο γεγονός βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι Ιερείς και οι επίτροποι του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πύργου. Κατά τη διαδικασία της μεταφοράς της εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας στη θέση της, αισθάνθηκαν μια ευωδία. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά εντόπισαν σταγονίδια στην εικόνα . Καθάρισαν την εικόνα και μετά από λίγο και πάλι η εικόνα μυρόβλυσε.
Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός αρκετοί πιστοί πήγαν να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στην ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει ενημερωθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ο οποίος θα επισκεφθεί το Ναό. Από την πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση. Να θυμίσουμε οτι εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας είναι η πιο παλαιά εικόνα του Ναού και χρονολογήτε από το πρώτο μισό του 19ου αιώνος. Λεγεται δε ότι έφεραν από το Άγιο Όρος οι μοναχοί με καράβι ως το Κατάκολο. Αφού ήρθαν σε διαπραγματεύσεις με διαφόρους επιτρόπους των τοπικών ναών δε συμφώνησαν και γύρισαν να φύγουν. Τότε σηκώθηκε μεγάλη φουρτούνα και το καράβι δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Τελικά ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Διπλάρης, ιερέας στο Ναό του Αγίου Αθανασίου αγόρασε την εικόνα για16 κολωνάτα. Την Παρασκευή μετά το Πάσχα, την εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, η εικόνα μαζί με το λαό πορεύεται στους δρόμους της Ανατολικής πλευράς της πόλης για ευλογία.
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/05/blog-post_66.html