Ticker

10/recent/ticker-posts

Μόλις βγήκαν τα ρωσικά πολεμικά στην Μαύρη Θάλασσα με ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΥΡΑ οι ΗΠΑ ματαίωσε την διέλευση του στολίσκου της στα ΣΤΕΝΑ....!!Η απόφαση της Ουάσινγκτον να ακυρώσει την προγραμματισμένη ανάπτυξή της έρχεται λίγες ώρες μετά από μια μοίρα πολεμικών πλοίων από τον ρωσικό στόλο...!![ΦΩΤΟ]

Μόλις βγήκαν τα ρωσικά πολεμικά στην Μαύρη Θάλασσα με ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΥΡΑ οι ΗΠΑ ματαίωσε την διέλευση του στολίσκου της στα ΣΤΕΝΑ.
ΦΏΤΟ από https://sputniknews.com/world/ από τον Evan Craighead Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ειδοποιήθηκε προηγουμένως μέσω διπλωματικών καναλιών ότι δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα διέρχονταν από το Στενό του Βοσπόρου για να φτάσουν στη Μαύρη Θάλασσα. Τα πολεμικά πλοία είχαν αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσουν ταξίδια στις 14 Απριλίου και να παραμείνουν στη Μαύρη Θάλασσα έως τις 4 Μαΐου. "Ναι, η αμερικανική πρεσβεία έχει ενημερώσει το υπουργείο μας για αυτό", ανέφερε η Τετάρτη πηγή τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις αναφορές ακύρωσης. Θα αναφερθεί στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι η Ουάσινγκτον θα την ανάπτυξη του USS Theodore Roosevelt και USS Donald Cook στην περιοχή, λίγο μετά το USS Monterey και USS Dwight D. Eisenhower διήλθε το Στενό του Βοσπόρου και διεξάγονται εργασίες «multi-domain» του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλέξανδρος Γκρούσκο εξέδωσε προηγουμένως δήλωση στον Σπούτνικ, αναφέροντας ότι η αύξηση της δραστηριότητας και της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα θα μπορούσε να περιπλέξει την περιφερειακή ασφάλεια. Η απόφαση της Ουάσινγκτον να ακυρώσει την προγραμματισμένη ανάπτυξή της έρχεται λίγες ώρες μετά από μια μοίρα πολεμικών πλοίων από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στο νερό για να πραγματοποιήσει ασκήσεις με αληθινά πυρά . Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 15 πλοία από το Caspian Flotilla. Η αύξηση της δραστηριότητας του ΝΑΤΟ από τότε που ανέλαβε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμπίπτει με την αύξηση των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ Ντονμπάς και Κίεβου.
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/04/blog-post_43.html