Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ...!!ΓΑΛΛΙΑ και ΡΩΣΙΑ έθεσαν σε ετοιμότητα τις δυνάμεις πυρηνικής κρούσης...!!Στον αέρα 50 ΜΑΧΗΤΙΚΑ Rafale-Mirage και σε χώρους διασποράς ΡΩΣΙΚΟΙ πύραυλοι ICBM....!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ενώ αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer πετούσαν πάνω από το Αιγαίο με στόχο την Ρωσία Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, Γαλλία και Ρωσία έθεσαν ταυτόχρονα σε συναγερμό τις πυρηνικές τους δυνάμεις τη στιγμή που αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer πετούσαν πάνω από το Αιγαίο σε προσομοίωση πλήγματος εναντίον της Ρωσίας. Η εξέλιξη έχει άμεση σχέση με τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και το γεγονός της κινητοποίησης 3 πυρηνικών δυνάμεων μόνο καλό δεν είναι. Μην ξεχνάμε, πως η Γαλλία ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη πολεμική προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της που έχει υπάρξει εδώ και δεκαετίες. Σε ετοιμότητα η γαλλική πυρηνική δύναμη Σε ετοιμότητα έθεσε η Γαλλία την πυρηνική της δύναμη απογειώνοντας τουλάχιστον 50 αεροσκάφη σε προσομοίωση επίθεσης με πυραύλους ASMP. Η άσκηση πυρηνικής κρούσης έχει την κωδική ονομασία “Poker”. Oι Γάλλοι Στρατηγοί επέλεξαν η άσκηση να λάβει χώρα τώρα εν μέσω ρωσο-ουκρανικής κρίσης. Η Γαλλία κινητοποίησε μαχητικά Rafale και Mirage 2000N, ιπτάμενα τάνκερ WC-135 και A330 MRTTs καθώς και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης AWACS E-3. Ο πυρηνικός σχηματισμός της Γαλλίας απογειώθηκε από τη βόρεια Βρετάνη, πέταξε μέσω Πυρηναίων και πραγματοποίησε εικονικές εκτοξεύσεις πάνω από τη Μεσόγειο. Όπως αναφέρεται η άσκηση πραγματοποιείται συνήθως τη νύχτα, αλλά αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ποια αεροσκάφη απογείωσε η Γαλλία (χάρτες) Έντρομοι οι Γάλλοι παρατηρούσαν έντονη αεροπορική δραστηριότητα καθώς είχαν απογειωθεί: 3x Boeing C-135FR (735, 739, 740), 1x Boeing E-3C (204) 1x Airbus A332MRTT (041) 30x Dassault Rafale άγνωστος αριθμός Dassault Mirage 2000D άγνωστος αριθμός Dassault Mirage 2000-5 Συνολικά 50 γαλλικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από βάσεις σε όλη την Γαλλία, ενώθηκαν πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, στη συνέχεια χωρίστηκαν και εισήλθαν στην Μεσόγειο. Εκτέλεσαν ασκήσεις διάτρησης αεράμυνας και στην συνέχεια “παρέδωσαν” το πυρηνικό φορτίο τους πλήττοντας εικονικά στόχους. Σε ετοιμότητα και οι Στρατηγικές Δυνάμεις της Ρωσίας!
Η Ρωσία έθεσε σε ετοιμότητα το σύνολο των χερσαίων Στρατηγικών δυνάμεων της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Το προσωπικό και οι μονάδες των πυραυλικών σχηματισμών βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Στο πλαίσιο των ασκήσεων πυρηνικής ετοιμότητας θα ελεγχθούν οι διηπειρωτικοί πύραυλοι Yars, του σχηματισμού Omsk. Θα γίνει άσκηση Διοίκησης και ετοιμότητας (KSHU) μαζί με τον πυραυλικό σχηματισμό Barnaul (Altai). Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης στην περιοχή Altai θα γίνει άσκηση και στον πυραυλικό σχηματισμό του Novosibirsk. Παράλληλα θα γίνουν έλεγχοι ετοιμότητας και σε άλλους σχηματισμούς όπως στον πυραυλικό σχηματισμό Bologov (περιοχή Tver ). Θα ελεγχθούν χρόνοι, υποστήριξη, ασφάλεια περιπολίες, χημική και βιολογική προστασία Τέλος θα γίνουν ασκήσεις προστασίας από δολιοφθορές των πυραυλικών στρατηγικών δυνάμεων. Συνολικά στις ασκήσεις ετοιμότητας θα λάβουν μέρος 3.000 μονάδες εξοπλισμού, 15.000 προσωπικό, 80 μονάδες των χερσαίων Στρατηγικών δυνάμεων.
https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%81%cf%89%cf%83/