Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε την Τετάρτη (20/01, τοπική ώρα) πως η «Αρκούδα» είναι ανοιχτή σε διάλογο για την επέκταση της Συνθήκης New START με την διεθνιστική διοίκηση Μπάιντεν.
«Υπάρχει χρόνος μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου για την επίτευξη συμφωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι ρωσικές Αρχές έχουν προσφερθεί να επεκτείνουν την Συνθήκη χωρίς όρους για ένα έτος και η Μόσχα έχει ανακοινώσει, στο πλαίσιο της επίτευξης παγκόσμιας ειρήνης, την ετοιμότητά της, μαζί με την Ουάσινγκτον, να αναλάβει πολιτική δέσμευση ώστε να «παγώσει» ο αριθμός των πυρηνικών κεφαλών που κατέχουν τα μέρη γι’ αυτήν την περίοδο, αλλά χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις.
«Η Ρωσία είναι ανοικτή σε ουσιαστικό διάλογο για την επέκταση της Συνθήκης New START. Υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να επιτευχθεί κατάλληλη συμφωνία πριν από τη λήξη της υπάρχουσας, στις 5 Φεβρουαρίου 2021. Η μπάλα είναι στο πλευρό της Ουάσινγκτον, περιμένουμε εποικοδομητικές προτάσεις», υπογράμμισε.
ΣΥΡΙΑ
Η Ρωσία αναμένει ότι οι τακτικές επαφές με τον αμερικανικό στρατό για τη Συρία θα συνεχιστούν υπό τη διοίκηση του νέου Προέδρου, Μπάιντεν, με τη Μόσχα να θεωρεί, επίσης, χρήσιμο να εντοπίσει τομείς όπου η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν συνεργασία, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση.
ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρος: Η χώρα του θα κρίνει τις προσεγγίσεις εξωτερικής πολιτικής της ομάδας του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάιντεν, στα έργα και όχι στα λόγια, αλλά οι προσδοκίες δεν είναι υψηλές, καθώς στο Κρεμλίνο γνωρίζουν πως η νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ διέπεται από έντονα αντιρωσικά αισθήματα. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε ειδικές αλλαγές στην αμερικανική πολιτική έναντι της Ρωσίας.
«Αν υπάρξουν αλλαγές στη ρωσική κατεύθυνση, δεν θα είναι ουσιώδεις, αλλά μάλλον μικροδιαφορές. Ο συστηματικός περιορισμός της Ρωσίας παραμένει το άλφα και το ωμέγα της αμερικανικής πολιτικής», είπε.
ΠΡΟΟΠΤΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Η πιθανή συνάντηση μεταξύ των Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Αμερικανού ομολόγου του, καθώς και εκείνη των ανώτερων διπλωμάτων των δύο χωρών, το 2021, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.
«Είναι ακόμα δύσκολο να μιλήσουμε για τη δυνατότητα διεξαγωγής κατ’ ιδίαν συναντήσεων, ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο. Το πρόγραμμα των πολιτικών επαφών θα εξαρτηθεί από την ομαλοποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης, την ημερήσια διάταξη των συναντήσεων και την δυνατότητα επικοινωνίας στο περιθώριο των πολυμερών γεγονότων».
Όλα δείχνουν πως ναι μεν η Ρωσία παρουσιάζεται έτοιμη για διάλογο, αλλά οι προσδοκίες δεν είναι και τόσο υψηλές, στην παρούσα φάση. Σε κάθε περίπτωση, αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία συνεννόησης διεθνιστικού Βαθεός Κράτους και Πούτιν. Αν αποτύχει…
- Home
- ΕΛΛΑΔΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ
- _ΕΛΛΑΔΑ LOCKDOWN
- ΚΟΣΜΟΣ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
- _ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ
- _ΘΡΗΣΚΕΙΑ
- _ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
- _ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
- _ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
- ΙΣΤΟΡΙΑ
- _ΙΣΤΟΡΙΑ
- _ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
- _ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
- ΔΙΑΦΟΡΑ
- ΑΠΟΨΕΙΣ
- ΠΕΡΙΕΡΓΑ
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- CONTACT US