Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΟΚΑΡΕΙ....!!ΑΛΙΜΟΝΟ....Για «ΘΑΥΜΑ» μιλούν ΑΠΟ ΧΘΕΣ στο Ισραήλ...ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η....«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ»....!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για «θαύμα» μιλούν στο Ισραήλ... Αντιπροσωπεία μουσουλμάνων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν έλαβε μέρος την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα στον κεντρικό φωτισμό του menorah (επτάφωτος λυχνία) στο Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ, σε μια τελετή που ο επικεφαλής ραβίνος χαρακτήρισε ως «θαύμα της Χανουκά». Συγκεκριμένα, λίγο πριν ανάψει τα κεριά για την πέμπτη νύχτα του Χανουκά, ο Shmuel Rabinovitch, επικεφαλής ραβίνος του Δυτικού Τείχους, καλωσόρισε τις μουσουλμανικές αντιπροσωπείες, θαυμάζοντας το γεγονός ότι κατάφεραν να γιορτάσουν μαζί με Ισραηλινούς και μάλιστα μέσα στο εβραϊκό κράτος. «Είναι θαύμα της Χανουκά, όταν βλέπουμε αντιπροσωπεία από τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν μαζί μας να συμμετέχουν στην τελετή ανάματος των κεριών Χανουκά. Ποιός θα το πίστευε ότι η ειρήνη θα έφτανε στο σπίτι μας με τόσο υπέροχο τρόπο;», δήλωσε.
Πλέον στόχος είναι να υπάρξει ευρύτατη συνεννόηση μεταξύ Εβραίων και μουσουλμάνων, να τερματιστεί η αντιπαράθεση για το Όρους του Ναού και όλοι μαζί -ενδεχομένως θα προσκληθούν και χριστιανοί- να αναγείρουν τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα, πράξη που θα σημάνει την απαρχή μίας «παγκόσμιας ειρήνης», όπως θα ονομαστεί η νέα διεθνιστική τάξη πραγμάτων στον πλανήτη. Εβραϊκά πολιτικό-θρησκευτικά σάιτ σχολιάζουν την είδηση ως «επανένωση του Ισμαήλ με τον Ισαάκ (παιδιά του Αβραάμ). Δείτε εικόνες:
Νωρίτερα την Κυριακή, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Reuven Rivlin, φιλοξένησε την αντιπροσωπεία στην κατοικία του στην Ιερουσαλήμ. «Η ειρήνη δημιουργείται μεταξύ λαών και εθνών», τους είπε. «Η επίσκεψή σας εδώ είναι ένα ακόμη βήμα στην πορεία οικοδόμησης ζεστών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας». Παράλληλα, συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και ακόμα μίας μουσουλμανικής χώρας, του Μαρόκου, ανακοινώθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. «Από τη δική μας πλευρά, δεν μιλάμε για εξομάλυνση γιατί οι σχέσεις ήταν ήδη κανονικές –μιλάμε για αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες όπως ήταν– επειδή υπήρχαν πάντα σχέσεις. Δεν σταμάτησαν ποτέ», είπε ο Μπουρίτα σε μια σπάνια συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ισραηλινή εφημερίδα Yediot Aharonot, την εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον εβραϊκό Τύπο.
Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε την συμφωνία ως ένα ακόμα φως προς την ειρήνη! Κατά τις “Συμφωνίες του Αβραάμ”, τέσσερις πλέον μουσουλμανικές-αραβικές χώρες, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Σουδάν και Μαρόκο, εξομάλυναν τους δεσμούς με το Ισραήλ. Έπεται σίγουρα συνέχεια…