Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ....ΤΩΡΑ....!!Όπλα από τον.....«Ελληνικό Νότο» στρέφονται κατά των Ελλήνων....!!ΒΙΝΤΕΟ

Τι συνέβη την ώρα που η Ελλάδα ζητούσε εμπάργκο όπλων… Κανονικά και με τον νόμο «τρέχουν» όλα τα εξοπλιστικά της Ευρώπης προς τους Τούρκους, παρά το αίτημα της Ελλάδας για εμπάργκο όπλων, τα οποία ενδέχεται να στραφούν εναντίον της εθνικής μας κυριαρχίας και υποτίθεται εναντίον της κυριαρχίας της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Αυτό βέβαια έχει και τα θετικά του, καθώς αποδεικνύεται ότι η κατά τα άλλα αυτόνομη και αυτάρκης τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι, κατά τα φαινόμενα, άμεσα εξαρτώμενη από ξένους εξοπλισμούς. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, την ώρα που η Αθήνα ζητούσε εμπάργκο όπλων από την ΕΕ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ γνωστοποίησε ότι η Άγκυρα παρέλαβε πρόσφατα από τις Γερμανικές εταιρίες «MTU» και «RENK» μονάδες ισχύος, τουτέστιν κινητήρες για τα νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα «FIRTINA 2» των 150 χιλιοστών. Κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της Bundesrepublik για λογαριασμό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Επομένως, δεν περνά καν από το μυαλό των Ευρωπαίων… ετέρων να προχωρήσουν σε εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία! Τουναντίον οι «μπίζνες» με την Άγκυρα όχι απλά συνεχίζονται αλλά αναπτύσσονται ενδελεχώς, καθότι όλο και περισσότερες Ευρωπαϊκές εταιρίες συνεργάζονται με την γείτονα και της παραχωρούν τεχνολογία αλλά και κατασκευάζουν κρίσιμα απάρτια οπλικών συστημάτων που αναπτύσσει η Τουρκική αμυντική βιομηχανία ή πουλάνε στους Τούρκους οπλικά συστήματα που κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ευρώπη. 
 
Πέραν των κινητήρων για τα πυροβόλα «FIRTINA 2» το Βερολίνο δεν παρουσιάζεται διατεθειμένο να διακόψει το πρόγραμμα ναυπήγησης των έξι υποβρυχίων κλάσης «214», τα οποία ήδη διαθέτει η Ελλάδα και αποτελούν το ισχυρό όπλο αποτροπής για το Πολεμικό μας Ναυτικό, με τυχόν απόκτησή τους από την Άγκυρα να μειώνει το τεράστιο προβάδισμα των Ελλήνων στο Αιγαίο (ΕΔΩ). Μάλιστα, ο Ερντογάν αναμένει μέσα στο 2021 να έχει ολοκληρωθεί κατασκευή του «PIRI REIS» του πρώτου από τα έξι «214», που κατασκευάζονται για το Τουρκικό Ναυτικό. Ωστόσο, η συνεργασία Γερμανών-Τούρκων δεν τελειώνει στα υποβρύχια! Επικεντρώνεται σε ακόμα περισσότερη τεχνολογία για τον εκσυγχρονισμό των Γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2A4, τα οποία έχει ήδη αποκτήσει η γειτονική χώρα, ενώ «δουλεύεται» συμφωνία για Γερμανικούς κινητήρες στο εγχώριας παραγωγής άρμα μάχης «ALTAY». 
 
Πέραν τούτου, επίσης με Γερμανική τεχνολογία οι Τούρκοι κατασκευάζουν το αντιαεροπορικό «KORKUT» και το φορητό Α/Α «PORSAV». Εκτός των προαναφερθέντων, οι Γερμανοί παρείχαν κινητήρες για την εθνική κορβέτα της Τουρκίας, ενώ το ίδιο κάνουν και για την φρεγάτα (MilGem), αλλά και τεχνογνωσία για φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Δεν έχει συνάψει μόνο το Βερολίνο μεγάλες εξοπλιστικές συμφωνίες με την Τουρκία σε σχέση με την πώληση οπλικών συστημάτων. Έχουμε και λέμε: 
 
Ιταλική εταιρία αναμένεται να παραδώσει στους εχθρούς της Ελλάδας τα πρώτα από τα οκτώ αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72 ASW {έξι ATR-72-600 TMUA (Τurkish Maritime Utility Aircraft) και δύο ATR-72-600 TMPA (Turkish Maritime Patrol Aircraft)} που αναμένεται να ενδυναμώσουν το οπλοστάσιο του Τουρκικού ναυτικού. Μάλιστα τα πρώτα Iταλικής κατασκευής ATR έχουν κάνει την εμφάνισή τους ΚΑΙ στο Αιγαίο, προχωρώντας σε παραβιάσεις του FIR Αθηνών αλλά και του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 
 
Τέλος, ιταλικές εταιρίες έχουν παραδώσει στην Τουρκία τεχνολογία για την κατασκευή του επιθετικού ελικοπτέρου T-129 ATAK, ενώ η Ρώμη έχει προσφέρει σημαντική τεχνογνωσία μέσω της παράδοσης των επιθετικών ελικοπτέρων T-129-ATAK και των κατασκοπευτικών δορυφόρων GokTurk. Ως αντίγραφο του Ισπανικού «HUAN CARLOS» έπειτα από συμφωνία με τη Μαδρίτη κατασκευάζεται το Τουρκικό ελικοπτεροφόρο «ANADOLU», το οποίο οι γείτονες επιδιώκουν να μετατρέψουν σε αεροπλανοφόρο. Εκτός των άλλων, η Μαδρίτη πούλησε στην Τουρκία Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας τύπου CN-235, τα οποία μαζί με τα ιταλικά ATR-72 είναι τα «μάτια» της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Γάλλοι και Ισπανοί παρείχαν τεχνογνωσία για την ανάπτυξη των μεταγωγικών αεροσκαφών Α-400, δίνοντας ένα ακόμα όπλο στα χέρια της Άγκυρας. Και πόσα ξεχάσαμε να αναφέρουμε. 
 
Οι κυβερνήσεις του λεγόμενου, ιστορικά, «Ελληνικού Νότου» της Ευρώπης μαζί με την Γερμανία και όχι μόνο, δεν εξοπλίζουν απλά την Άγκυρα αλλά στηρίζουν-εκπαιδεύουν τους Τούρκους κατά της σημερινής Ελλάδας. Μάλιστα, την ώρα που συζητούνταν οι κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία και η Αθήνα ζητούσε εμπάργκο όπλων, οι Γερμανοί, σύμφωνα με τον Ακάρ, παρέδιδαν όπλα στον εχθρό. Είναι πολλά τα λεφτά αλλά και πολύ το μένος!
 
 
 

Featured

loading...