Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Καθολικό Lockdown στην Θεσσαλονίκη!!Όλα κλειστά, μετακινήσεις ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9μμ με sms....!!ΒΙΝΤΕΟ


 

Ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

 

Συγκεκριμένα, το τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ξεκινά από τις 6 το πρωί και για 14 ημέρες. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά.

 

Ακόμη, επανέρχεται η ανάγκη αποστολής sms για τις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα κινούνται με SMS από 9:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί και μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

 

Απαγορεύονται οι άνευ ουσίας εσωτερικές και εξωτερικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

 

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ:

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την Θεσσαλονίκη, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας αναμένεται να μπει σε καθολικό lockdown από αύριο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms. Μόνο τα σχολεία θα μένουν ανοιχτά.

 

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην ημέρα από την κυβέρνηση.

 

Για τα μέτρα αυτά είχαν προϊδεάσει τόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

 

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Βασίλης Κικίλιας καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού φέρονται να αυξάνονται ραγδαία στην περιοχή, με τον υπουργό Υγείας να επισκέπτεται σήμερα το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ θα επισκεφθεί και το «Γ. Γεννηματάς».

 

Πριν από λίγο, εξέφρασε την πρόθεσή του να εισηγηθεί περαιτέρω μέτρα στον πρωθυπουργό για τον περιορισμό του κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

 

Όπως δήλωσε:

 

«Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνεψαν και διακινδυνεύουν την ζωή και την υγεία όλων. Καταλαβαίνω το άγχος και την αγωνία του κόσμου, αλλά η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα», αποκαλύπτοντας την πρόθεσή του να ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερα μέτρα για την «Νύφη του Θερμαϊκού».

 

ΤΟ ΠΡΩΪ

 

Όπως μεταδίδουν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, τα νοσοκομεία δέχονται τεράστια πίεση καθώς οι διασωληνωμένοι σε όλη την χώρα ανέρχονται πλέον σε 140, με την Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίζει το σοβαρότατο πρόβλημα.

 

Γι’ αυτό το υπουργείο Υγείας έθεσε από χθες σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το σχέδιο περιλαμβάνει την εξασφάλιση 43 νέων κλινών ΜΕΘ για κορωνοϊό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στην Θεσσαλονίκη.

 

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

 

Οι επιδημιολόγοι ζητούν αυστηρότερα μέτρα και όλα δείχνουν ρευστά.

 

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή την στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.

 

Όπως μετέδωσε το Open αναμένεται να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00.