Ticker

10/recent/ticker-posts

Όλα Τα ψώνια ηλεκτρονικά θα γίνονται από εδώ και πέρα με click away....!!


 

Στην διαβεβαίωση πως «με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» προχώρησε o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Άδωνις Γεωργιάδης. ενώ αποκάλυψε ότι θα εφαρμοστεί η μέθοδος click away, κατά την οποία η παραγγελία θα γίνεται ηλεκτρονικά και οι καταναλωτές θα πηγαίνουν να την παραλάβουν.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι ο “Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ έχουν την εικόνα που περιέγραψε ο (διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Ν. Καπραβέλος), υπάρχουν άνθρωποι «που κάνουν κορoνοπάρτι όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε” και συμπλήρωσε “ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά”.

Παράλληλα, σημείωσε πως στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας και πρόσθεσε “εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί”.

 

Λιανεμπόριο

Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως εποχιακά είδη και παιχνίδια, τα οποία έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

 

Εν συνεχεία, είπε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

 

Ψώνια click away

Ο υπουργός τόνισε πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή θα γίνεται παραγγελία στο κατάστημα, θα ετοιμάζεται, ο καταναλωτή θα κλείνει ραντεβού και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον ίδιο, μειώνεται στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή, καθώς και ο συνωστισμός στα καταστήματα.

 

Κλείνοντας, σημείωσε πως οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δε θα ανοίξουν, ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα.

 

“Αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το άνοιγμα της οικονομίας”, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

πηγη