Ticker

10/recent/ticker-posts

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ .... Η Ρωσία έχει ένα νέο όπλο επίθεσης...!! ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!!!

 


ΜΟΣΧΑ, 2 Νοεμβρίου – RIA Novosti, Nikolay Protopopov. Υψηλή αυτονομία, κατευθυνόμενα πυραυλικά όπλα και ικανότητα παράκαμψης της αεροπορικής άμυνας – ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει τα πρώτα UAV πολλαπλών χρήσεων Orion. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτά τα αεροσκάφη θα αυξήσουν σημαντικά τις δυνατότητες επίθεσης του στρατού και θα οδηγήσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε νέο επίπεδο. Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών – στο υλικό του RIA Novosti.

Οι παρεμβολές δεν το επηρεάζουν

Το κανάλι NTV έδειξε πρόσφατα ένα στρατιωτικό σετ σε δράση – δύο οχήματα ελέγχου και τρία αεροσκάφη Orion, τα οποία, προφανώς, έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα μάχης. Θυμηθείτε ότι το Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε σύμβαση για μαζικές παραδόσεις στα στρατεύματα UAV αναγνώρισης και επίθεσης μεγάλης διάρκειας πτήσης τον Αύγουστο. Και το πρώτο σετ μεταφέρθηκε σε πειραματική στρατιωτική επιχείρηση την Άνοιξη του τρέχοντος έτους.



Το Orion μπορεί να μείνει στον ουρανό για έως και 24 ώρες. Εξωτερικά, μοιάζει με το American MQ-1 Reaper – την ίδια μακριά και στενή πτέρυγα και ουρά σχήματος V. Το UAV έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για εναέρια αναγνώριση και προσδιορισμό στόχου, αλλά και για την εκτόξευση πυραύλων και βομβιστικών επιθέσεων. Παίρνει έως και 200 κιλά φορτίου μάχης. Διάφοροι τύποι πυρομαχικών Caliber από 25 έως 100 κιλά αναπτύχθηκαν ειδικά για αυτό.

Το Orion ανήκει στην κατηγορία των μέσων UAV και καταλαμβάνει μια θέση μεταξύ του μεγάλου S-70 Okhotnik και των μικρών αεροσκαφών αναγνώρισης. Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας – ένας βενζινοκινητήρας χωρητικότητας περίπου 100 ίππων – βρίσκεται στο πίσω μέρος της ατράκτου. Λόγω της χρήσης σύνθετων υλικών στην κατασκευή, το μάλλον εντυπωσιακό UAV-drone-κηφήνας  ζυγίζει μόνο περίπου έναν τόνο. Το μέγιστο ύψος είναι 7,5 χιλιάδες μέτρα, η ταχύτητα είναι 200 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η πτήση ελέγχεται από αερομεταφορέα μέσω ραδιοφωνικού καναλιού, το εύρος σήματος είναι 250 χιλιόμετρα.

© RIA Novosti / Kirill Kallinikov

Συγκρότημα αναγνώρισης αέρα με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μεγάλης διάρκειας πτήσης με δυνατότητα εκτέλεσης αποστολών αναγνώρισης και επίθεσης “Orion” της εταιρείας “Kronstadt” στην έκθεση όπλων του Διεθνούς Στρατιωτικού-Τεχνικού Φόρουμ (IMTF) “Στρατός-2020” στο στρατιωτικό-πατριωτικό πάρκο Patriot

Η συσκευή είναι μοναδική στο ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης ακόμα και σε συνθήκες πυκνής ραδιοφωνικής παρεμβολής που παρέχεται από τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου του εχθρού. Το ενσωματωμένο οπτοηλεκτρονικό σύστημα ανιχνεύει και συνοδεύει αυτόματα στόχους και διορθώνει την πτήση κατευθυνόμενων πυραύλων. Του UAV μάτια και αυτιά -είναι οι θερμικές και τηλεοπτικές κάμερες, λέιζερ αποστασιομέτρησης και προσδιοριστής στόχου. Επιπλέον, παρέχεται χώρος για ψηφιακό εξοπλισμό βίντεο και σταθμό ραντάρ παρακολούθησης.

Η Ανάπτυξη του έργου Orion – το επιθετικό αεροσκάφος Sirius δύο τόνων. Το πρωτότυπο πτήσης, λένε οι προγραμματιστές, θα είναι έτοιμο το επόμενο έτος. Θα είναι εξοπλισμένο με ένα συγκρότημα δορυφορικών επικοινωνιών που θα επιτρέπει τον έλεγχο της πτήσης από σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

© RIA Novosti / Grigory Sysoev

Ρωσικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα πολλαπλών χρήσεων μεγάλης διάρκειας πτήσης με βάση το KVR “Orion-E”

UAV επίθεσης

Τα τελευταία χρόνια, τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε ένοπλες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι οι μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Aleksey Leonkov, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί τα UAV αρκετά αποτελεσματικά, καθώς ο στρατός του NKR ουσιαστικά δεν διαθέτει σύγχρονα συστήματα αεροπορικής άμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου.

“Πολλά κράτη που δεν έδωσαν αρκετή προσοχή στη δημιουργία αεροπορικής άμυνας και στο καμουφλάζ αποκομίζουν πικρούς καρπούς”, δήλωσε ο Λεόνκοφ σε συνέντευξή του στο RIA Novosti. – Τα πλάνα του Αζερμπαϊτζάν δείχνουν ότι ο Αρμενικός στρατός δεν έχει καμουφλάζ καθόλου. Εάν έκαναν καλή δουλειά σε αυτό, τα drone θα ήταν λιγότερο αποτελεσματικά – η ταχύτητα και η ικανότητά τους να αναζητούν στόχους στο οπτικό εύρος είναι περιορισμένες. “

Ωστόσο, ο εμπειρογνώμονας προσθέτει, με ορισμένες τακτικές, τα UAV είναι ικανά να προκαλέσουν σημαντική ζημιά ακόμη και σε αντίθεση με μια ισχυρή άμυνα σε βάθος. Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν τώρα την έννοια του λεγόμενου σμήνους drone, όταν δεκάδες οχήματα που απογειώνονται ταυτόχρονα ανοίγουν τις άμυνες του εχθρού και εκτρέπουν ραντάρ καθοδήγησης κατά των αεροσκαφών.

“Το βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-52 θα χωρέσει περίπου 140 από αυτά”, δήλωσε ο Λεόνκοφ. – Θα μιμούνται δόλωμα. Όταν ένα τέτοιο σμήνος πετά, τα συστήματα άμυνας αέρα αναγκάζονται να αντιδράσουν, να καταναλώσουν πυρομαχικά και να αποκαλύψουν τη θέση τους. Ενώ οι υπολογισμοί είναι απασχολημένοι με την επαναφόρτωση, τα αεροσκάφη επίθεσης φτάνουν και θα λειτουργήσουν πολύ γρήγορα σύμφωνα με τις συντεταγμένες που λαμβάνονται.

Ο ρωσικός στρατός διαθέτει διάφορους τύπους μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων – κατά κανόνα, πρόκειται για συμπαγή εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί για αναγνώριση και καθορισμό στόχων. Τώρα, για παράδειγμα, οι UAV περιπολούν συνεχώς την περιοχή γύρω από την αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία. Με την έναρξη της επίθεσης του Orion, ο στρατός είχε ένα ακόμη βαρύ επιχείρημα στον αέρα.

© RIA Novosti / Alexey Malgavko

Γυναικείο πλήρωμα μάχης για τον έλεγχο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων

Ψυχολογική επίδραση

Όπως σημείωσε ο τιμημένος στρατιωτικός πιλότος της Ρωσίας, Στρατηγός Βλαντιμίρ Ποπόφ, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι η ασφάλεια του προσωπικού που επιτίθεται στον εχθρό, δεκάδες χιλιόμετρα από τη ζώνη της επιχείρησης. Επιπλέον, τα UAV αυξάνουν δραματικά την αποτελεσματικότητα των μαχητικών αεροσκαφών.

“Εάν, για παράδειγμα, ένα μικρό drone ανιχνεύσει ένα επιχειρησιακό-τακτικό σύστημα πυραύλων, είναι απίθανο να είναι σε θέση να το καταστρέψει μόνο του με μία επίθεση”, εξηγεί ο Popov. – Αυτό απαιτεί συχνά πλήρη αεροσκάφη. Αλλά είναι αρκετά ικανόο να ρίξει μερικές βόμβες ή πυραύλους και να αποδιοργανώσει το έργο του υπολογισμού, ασκώντας πίεση στο έμψυχο υλικό. Μετά από αυτό, σύμφωνα με τις συντεταγμένες που μεταδίδονται από το UAV, είτε απογειώνεται μια δεύτερη παρόμοια συσκευή, είτε ένα ελικόπτερο ή αεροπλάνο από τις δυνάμεις λειτουργίας και ολοκληρώνει την εργασία. “

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι, ίσως, οι Αμερικανοί έχουν επιτύχει τη μεγαλύτερη επιτυχία στη χρήση UAVs μέχρι τώρα. Χρησιμοποιούν drone για σκοπούς αναγνώρισης από τη δεκαετία του 1960. Στο Βιετνάμ, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έκαναν χιλιάδες ταξίδια, κυρίως για αναγνώριση φωτογραφίας.

Στη δεκαετία του 1990, όταν το Πεντάγωνο απέκτησε τα αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων Predator, με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έμαθαν όχι μόνο να ασχολούνται με την αναγνώριση, αλλά και να παρέχουν αποτελεσματικές επιθέσεις ακριβείας εναντίον αντικειμένων στο έδαφος. Τα «αρπακτικά» του αέρα λειτουργούσαν σχεδόν σε κάθε στρατιωτική σύγκρουση των Ηνωμένων Πολιτειών – στη Βοσνία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία.

American MQ-1 Predator Drone


Η ΕΣΣΔ είχε επίσης ένα πρόγραμμα ανάπτυξης UAV. Τη δεκαετία του 1960, οι σοβιετικοί σχεδιαστές ανέπτυξαν διάφορους τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης. Ένα από αυτά – το La-17R – χτίστηκε βάσει ενός στόχου που πετά. Από το έδαφος, ξεκινούσε με συμπαγή προωθητικά ενισχυτικά και ένας κινητήρας turbojet ενεργοποιείτο στον ουρανό. Η συσκευή θα μπορούσε να βρίσκεται στον αέρα από 30 λεπτά έως μιάμιση ώρα, ανάλογα με το υψόμετρο της πτήσης, επιταχυνόμενη σε σχεδόν 900 χιλιόμετρα την ώρα. Ο ανιχνευτής ήταν επαναχρησιμοποιήσιμος · προσγειωνόταν με το αεροπλάνο ή με αλεξίπτωτο.

Μια άλλη ανάπτυξη της σοβιετικής αμυντικής βιομηχανίας είναι το συγκρότημα επιχειρησιακής-τακτικής αναγνώρισης Tu-141 Strizh Tactical Intelligence System.. Η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από 1100 χιλιόμετρα ανά ώρα, το εύρος των υψών είναι από 50 έως 5000 μέτρα. Το “Strizh” παρέμεινε σε λειτουργία μέχρι τη δεκαετία του 1990 και βασίστηκε κυρίως στα δυτικά σύνορα της ΕΣΣΔ.