Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΙΜΑΙ άσχημα, ΑΛΗΘΕΙΑ....θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει.....ΟΜΩΣ «Είμαι εδώ»...!![ΦΩΤΟ]

Είναι γνωστός, βραβευμένος σεφ που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την εκπομπή μαγειρικής «Master Chef». Ο λόγος για τον Λευτέρη Λαζάρου.

 

Ο γνωστός σεφ εξέφρασε την αγωνία του για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και μιλώντας στη Σάσα Σταμάτη και τα Παραπολιτικά αναφέρθηκε στο κλείσιμο του εστιατορίου του που σαφώς τον έχει επηρεάσει οικονομικά.

 

«Το σίγουρο είναι ότι η υγεία προέχει. Τώρα όμως μην μπούμε στη διαδικασία οι κοινωνικές ομάδες να συγκρούονται μεταξύ τους. Θεωρώ ότι όσον αφορά τον χώρο της εστίασης, το 1 με 2 τοις εκατό δεν υπάκουσε στις νόρμες και στους κανόνες για να παραμείνουμε ανοιχτοί. Σεβαστήκαμε τις αποστάσεις, σεβαστήκαμε τους εργαζόμενους, για να νιώσουν ασφαλείς, και φυσικά και τους επισκέπτες.

 

Κάναμε απολυμάνσεις κάθε 20 ημέρες (μπορείς να δεις και τα πιστοποιητικά), κάτι το οποίο επιβαρύνει πολύ το λειτουργικό μου κόστος, αλλά είπαμε: «Οχι, αν είναι να νιώσουμε ασφαλείς, ας κάνουμε και αυτό». Αγοράστηκαν με επενδύσεις μηχανήματα UVC για την ανανέωση του αέρα και τώρα ερχόμαστε ξαφνικά σε ένα δεύτερο lockdown.

 

Σίγουρα προέχει η υγεία, αλλά θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει αυτό. Θα μπορούσαμε να έχουμε ελέγξει τις πλατείες, τις παραλίες, τους όρθιους. Αν αυτά τα είχαμε πετύχει, νομίζω ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη, γιατί μέχρι και σήμερα ο κόσμος κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Οι θερμοκρασίες δεν βοηθούν την ανάπτυξη του COVID-19.

 

Άρα ως χώρα έχουμε κάθε βοήθεια από τη φύση. Είναι λάθος το ότι το αφήσαμε και ξέφυγε και από τη στιγμή που έγινε αυτό, ήταν μοιραίο να συμβεί. Και αν έκλεισαν τα εστιατόρια, είναι γιατί δεν ήθελαν να υπάρχει μια κόντρα και αντίδραση από τα bar-restaurants, τις καφετέριες και μας πήρε όλους και μας σήκωσε», είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Λαζάρου.

 

Μιλώντας για το δεύτερο lockdown είπε: «Δεν ήμουν προετοιμασμένος και μπορώ να σου πω ότι είναι πιο στενάχωρο τώρα από ό,τι την πρώτη φορά. Γιατί τώρα υπάρχει και η θλίψη. Υπάρχει και η κούραση. Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι είχα όλες τις βάρδιες των εργαζομένων και τους έκανα μια ομιλία. Ηθελα να τους πω: «Είμαι εδώ».

 

Ξέρω ποιες είναι οι ανάγκες τους, γιατί δεν είναι εργαζόμενοι – είναι συνεργάτες μου πολλά χρόνια. Με έναν εργαζόμενο στον χώρο της εστίασης ζεις περισσότερο απ’ ό,τι με τη γυναίκα σου. Μας δένουν άλλες σχέσεις. Ξέρω τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τις υποχρεώσεις τους. Εγώ θα είμαι κοντά τους και ό,τι χρειαστούν θα προσπαθήσω να το κάνω».


 

Μάλιστα ο Λευτέρης Λαζάρου με ειλικρίνεια μίλησε για τα οικονομικά του τα οποία χαρακτήρισε άσχημα. «Ασχημα όπως είναι όλοι, γιατί όλο αυτό το τρίμηνο που ήμασταν κλειστά και το επόμενο τρίμηνο που εργαστήκαμε δεν προλάβαμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα», κατέληξε ο Λευτέρης Λαζάρου.

πηγη