ΤΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ; ή μάλλον τι θηρία;
Η ελιά είναι διαχρονικά σύμβολο ειρήνης και ελπίδας για αυτό και την βάλαμε στην φωτο για να ομορφύνουμε τον οπτικό μας ορίζοντα εν μέσω πολέμου. Καλόν να βλέπουμε τέτοια και όχι ανθρώπους δίχως πρόσωπο με μάσκες δίχως χαμόγελο.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον», δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας την κρίση του κορονοϊού – «ούτε κατά διάνοια».
η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ είναι αποκαλυπτική και μας περνάει σε ένα άλλο επίπεδο με πολλά στοιχεία αλήθειας που εδώ στην Ελλάδα μας " όλα πάνε μέλι και γάλα"αρκεί να γίνουν τα εμβόλια.
Ας την παρακολουθήσουμε προσεκτικά:
" Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών (BDA), η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι η ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το σύστημα Υγείας.
«Γι’ αυτό θα πρέπει για το ορατό μέλλον να ζούμε ακόμη με περιορισμούς», δήλωσε και εξήγησε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει μεν κάπως ανακοπεί, «αλλά αυτό δεν αρκεί», καθώς «δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για αντίστροφη πορεία», κάτι που, όπως είπε, θα ήταν προς όφελος της οικονομίας.
Υποσχέθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από το «μερικό lockdown» που εφαρμόζεται από τις αρχές του μήνα και θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο. «Επειδή η διατήρηση των σχολείων και των παιδικών σταθμών σε λειτουργία αποτελεί κομβικό σημείο των μέτρων που λαμβάνουμε, πρέπει οι περιορισμοί να τεθούν σε άλλους τομείς», διευκρίνισε η ‘Αγγελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία υποφέρει υπό το βάρος των μέτρων για την πανδημία. «Από κοινού με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων επεξεργαζόμαστε σχέδιο παράτασης της στήριξης των επιχειρήσεων», δήλωσε. «Αν η Γερμανία θέλει να διατηρήσει υψηλό επίπεδο ευημερίας και κοινωνικού συστήματος, χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους εργοδότες ενθαρρύνουν την τηλεργασία." ΠΗΓΗ
https://www.militaire.gr/quot-tha-zoyme-me-periorismoys-sto-orato-mellon-quot-leei-i-merkel/
Από ότι διαφαίνεται η κ. Μέρκελ δεν βλέπει φως στους μαζικούς εμβολιασμούς, ώστε να εξαλειφτεί ολοκληρωτικά η πανδημία, αλλά τους θεωρεί ως ένα μέτρο απλής αναχαίτισης της εξέλιξης αυτής.
Και η επισήμανση της «Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον» δείχνει ότι οι γερμανοί ειδικοί ιατροί την συμβούλεψαν, ότι ο πόλεμος με τις μεταλλάξεις αυτού του ιού μόλις ξεκίνησε.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΕΔΩ
ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ
ήδη ειδικοί στο εξωτερικό κτυπούν το καμπανάκι
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ " Όσοι έχουν διαμορφώσει την άποψη ότι την επομένη του εμβολιασμού, ο κόσμος θα επανέλθει, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος." Ο επικεφαλής γιατρός της Moderna
" Η ρητορική που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ανά τον κόσμο και που -ευλόγως- εξυπηρετεί και την ανάγκη βελτίωσης της γενικότερης ψυχολογίας, ότι με τη χορήγηση του εμβολίου, θα ανακοπεί άμεσα η διασπορά του νέου κορωνοϊού, όχι απλώς δεν είναι ακριβής, αλλά είναι και επικίνδυνη, καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι το άτομο που θα εμβολιαστεί, θα είναι ακίνδυνο, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για το περιβάλλον του, με το οποίο συναναστρέφεται.
Ο Dr. Tal Zaks, επικεφαλής γιατρός της Moderna, από την οποία περιμένουμε το πολυπόθητο εμβόλιο το αμέσως επόμενο διάστημα, ήταν σαφής στην τοποθέτησή του:
«Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους να μην νοσήσουν. Δεν έχει αποδειχθεί, όμως, αν μπορεί να ανακόψει τη μετάδοση του κορωνοϊού».
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις αν ο εμβολιασμένος μεταδίδει ή όχι τον ιό». "ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΤΑ , άραγε σκέφτηκαν τι έχουν να διαχειριστούν στο άμεσο μέλλον; το πρώτο είναι η οργή του κόσμου που σε βασικά ερωτήματα μένει ακάλυπτος.
"το αποφασίζουμε και διατάσσουμε δεν είναι ιατρική"
Καλόν είναι η συμμετοχή της κοινωνίας σε όλα τα επιστημονικά δεδομένα που δίνονται, ώστε να γνωρίζει τι της γίνεται, αλλά και να συμμετέχει ενεργά σε κάθε κοινή προσπάθεια".
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας