Ticker

10/recent/ticker-posts

ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ..ΗΡΘΕ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ...ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ.;;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ..!!


 

Χαίρεται

Η πρόνοια του Θεού ,μας οδηγεί στον ησυχασμό ,στο σπίτι μας ,στην κάθαρση από την πνευματική ρύπανση ,που έχουμε υποστεί ,σωματικά και ψυχικά .

Είμαστε ευλογημένοι

Αδελφοί  έχουμε την ευλογία να είμαστε μυστηριακά και αληθινά βαπτισμένοι,δηλαδή  κεκαθαρμενοι  με την βάπτιση και φωτισμένοι από το μυστήριο που λέγεται  “χρίσμα ” και που ακολουθεί μετά την βάπτιση .

Αυτή την “ευλογία ” ο Θεός σε εμάς τους Ρωμιούς  χάρισε. Εμείς όμως επιτρέψαμε στην “Φραγκιά ” να μας κάνει “Βρωμιούς ” ,αποκλειστικά εμείς φέρουμε την ευθύνη ,τσιμπήσαμε στα “χρυσόχαρτα” τους

Η “φραγκιά”..

Με την Φραγκική(δυτική )  επέλαση  διακόσια χρόνια ,έθαψαν και προσπάθησαν να  μας σβήσουν την Ορθόδοξη  πνευματική μας ταυτότητα .Κάτι που δεν κατάφεραν τετρακόσια χρόνια οι Τούρκοι ,αλλά ούτε και αυτοί θα καταφέρουν..

Ενάντια στον Ησυχασμό ,η σχολή της Ελβετίας ..

Κυνήγησαν τον “ησυχασμό ” ανελέητα , εξαφάνισαν την νοερά προσευχή και ταυτίστηκαν με τους προτεστάντες και τους παπικούς ,σε σχολές σπουδάζουν όλοι μαζί την εξόντωση του ησυχασμού ..γιατί γνωρίζουν ότι είναι η “καρδιά ” της Ορθοδοξίας .

Αλίμονο τους αν ο “Ρωμιός” επιστρέψει στον “ησυχασμό” και βρεί τον εαυτό του , βρεί το φως που του έδωσε ο Θεός μυστηριακά στην βάπτιση .

Το γνωρίζουν και το κυνηγούν  ,να μας σκοτίζουν” να μας φοβίζουν ,να μας ταράζουν ,να μας αποκόπτουν από το φως .

Αλλά έχει και ο Χριστός το “σχέδιο” του …

Ο ησυχαστής ..

Ο “ησυχαστής ” Ορθόδοξος ,είτε κληρικός ,είτε λαϊκός ,είτε μοναχός που προοδεύει “πνευματικά ”  μέ ταπείνωση ,βαδίζει με τον Χριστό  είναι ανίκητος και προκαλεί τον φόβο στην “Φραγκιά ” .

Αυτή η “φλόγα ” σιγοκαίει σε κάθε καρδιά Ορθοδόξου και είναι σχεδόν ακατόρθωτο μνα σβήσει , αν και ο Θεός παραχωρεί να υπάρχουν ανάμεσα μας “εφιάλτες ”  και ” Κοραήδες “βαπτισμένοι .

Όλα εξαρτώνται από εμάς    πνευματική μας κατάσταση γεννά τα γεγονότα ,που είναι “σημεία ” της ενέργειας του Θεού πάνω στην δημιουργία του .

Ο ιός οι μικροί “αντίχριστοι ” νομίζουν ότι είναι το τέλειο σχέδιο να εξουσιάσουν τον κόσμο .

Αλλά ,βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους ” θα ξυπνήσουν έτσι την” Ρωμιοσύνη “

Γιατί κλείνει η “εστίαση”

 

Το πρώτο από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι η λατρεία της κοιλιάς και του λάρυγγα (γαστριμαργία,λαιμαργία )

Ο Θεός παραχωρεί να δράσει ο Σατανάς , τους “ναούς ” πρώτα πρώτα της λατρείας του πρώτου θανάσιμου αμαρτήματος της “γαστριμαργίας και της λαιμαργίας ” .Μην κλαίτε λοιπόν ,ούτε να στραφείτε στο   delivery .

Προτείνω να “μαζευτούμε” σιγά σιγά ,για να αντέξουμε στην πείνα ,τον λιμό .

Μην αναρωτιέστε λοιπόν γιατί κλείνει η “εστίαση ” ..

 

Δυστυχώς δεν θα το καταλάβουμε ,για αυτό θα μας οδηγήσει στην “νηστεία ” που λέγεται  λιμός ,πείνα ..

Γιατί κλείνουν τα γυμναστήρια ..

Ο Θεός παραχωρεί να κλείσουν και οι ναοί λατρείας του εαυτού μας ,της φιλαρέσκειας της κενοδοξίας μας ,του σώματος μας ,που το “φουσκώνουμε ” το “πλάθουμε ” αδιαφορώντας για την ψυχή μας ,τον πραγματικό εαυτό μας .

Η αγάπη του Θεού η πρόνοια του ,οδηγεί αυτούς που τον αγαπούν ,άλλα και αυτούς που θα τον αγαπήσουν αληθινά μέσα από δοκιμασίες να έρθουν  “εις εαυτόν” και να τον ζητήσουν ,μέσα στην ησυχία και να επικοινωνήσουν “καρδιακά ” μαζί του .

Αν το εξετάσετε “πνευματικά ” θα το κατανοήσετε και θα ησυχάσετε

Αδελφοί ,όλα για το “καλό” μας γίνονται ,αυτό να σκέφτεσθε συνεχώς ,υπομένεται , μείνετε στην “ησυχία ” του σπιτιού

Κλείστε την τηλεόραση ,τα  “κοινωνικά δίκτυα ” της υποκρισίας ,της απάτης ,του ψευδούς ,της περιέργειας του φθόνου που μοιραζόμαστε όλοι μας  και ότι σας ταράζει

Είναι ευκαιρία να έρθουμε εις εαυτόν να  διαβάσουμε  κάτι με το σωστό πνεύμα ,το Άγιο Πνεύμα ,την Αγία Γραφή ,το ψαλτήρι ,να προσευχηθούμε ,να ησυχάσουμε επιτέλους…

Να κάνουμε “καταλαγή” μέσα μας ,να αναζωπυρώσουμε  το ” φως ” του Αγίου Πνεύματος ,εκεί βρίσκεται η πραγματική και αληθινή χαρά .

Η πραγματική “χαρά “

Η χαρά είναι η ενέργεια που φέρνει η “χάρις ” του Αγίου Πνεύματος μέσα στην ψυχή του ανθρώπου και αυτό γίνεται μόνο μέσα από τον ησυχασμό του  ,την μελέτη ψαλμών , Αγίας Γραφής ,προσευχής

Με ψυχοφάρμακα ,με shopping  , selfies ,socializing κ.α δεν αναπληρώνεται η “χάρις”  αλλά η ψευδαίσθηση της “χάρις” η “δαιμονική πονηρή ενέργεια θεριεύει μέσα μας .

Οι εχθροί μας δεν είναι αυτοί που μας οδηγούν στην εξαθλίωση ,στην πείνα , στον πόλεμο ,στις κακουχίες ,αυτά σκοτώνουν το σώμα μας  είναι “ευλογίες “,γιατί ζωντανεύουν το “πνεύμα ” που στηρίζει το σώμα με “Χάρι” που σε στηρίζει σε οποιαδήποτε κακουχία ,”σταυρώνεις ” ένα παξιμάδι και περνάς μέρες ..

 Εχθροί μας είναι αυτοί που μας οδηγούν στην απώλεια της “ψυχής ” μας .που μας απόκοψαν από τον Χριστό μας ,τον ζωοδότη και σωτήρα ψυχής αλλά και σώματος και δωρητή σε όσους τον πιστέψουν την αληθινής ευτυχίας .

Αλλά ένας “πνευματικός ” άνθρωπος , μετά τις “ευλογίες” που οι αμετανόητοι θα δούν σαν “κακουχίες ” ,θα μας οδηγήσει και θα μας δείξει τον Κύριο και Θεό  μας τον Ιησού Χριστό .

Τότε θα νοήσουμε τα προφητικά του λόγια

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

  

Ησυχάστε λοιπόν ,με υπομονή και να θυμάστε

«Ο υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται (Ματθ, 24:13)

 

Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας

Γ.Μ

 πηγη