Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΣΚΑΣΕ ΕΙΔΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ....!!''ΔΙΩΓΜΟΣ δίχως να υπάρχουν διώκτες.....ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ''...;;;....ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ....ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ''....!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


 

Υπό ΔΙΩΓΜΟ η ΕΚΚΛΗΣΙΑ δίχως να υπάρχουν διώκτες. Όταν θέλουν να σταματήσουν το ανθρώπινο μυαλό να λειτουργεί.

 Επί τούτο βάζουμε αυτές τις φώτο για να ανοίξει το μυαλό και η ψυχή μέσα στα χρώματα της πνευματικής  άνοιξης. Η φώτο είναι απο το βαπτιστήριο της ΑΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑΣ  της Ισαποστόλου της πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής στους Φιλίππους.


 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Οι θεολογούντες νερόβραστοι αθεολόγητοι καλόν να μην σκανδαλίζουν περαιτέρω γιατί ο ΚΥΡΙΟΣ αυτοπροσώπως πλέον κτυπάει τις θύρες των ψυχών.

 

Βγήκε κάποιος σπουδαίος θεολόγος πριν λίγο και είπε:

 

" η εκκλησία όταν διώκεται κηρύσσει ότι βρίσκεται υπό διωγμό.

 

Έτσι όταν υπήρχαν διαφορές με την τουρκική διοίκηση στα χρόνια της τουρκοκρατίας ο τότε Πατριάρχης κήρυσσε την Εκκλησία  υπό διωγμό και έκλειναν οι Εκκλησίες ώς ένδειξη διαμαρτυρίας του Ελληνικού Ορθόδοξου γένους στις αποφάσεις της τουρκικής διοίκησης.

 

Ανασύρουν σήμερα τέτοια  ιστορικά επιχειρήματα γιατί έτσι τους βολεύει, ώστε  να πούνε ότι και σήμερα η Εκκλησία βρίσκεται πάλι υπό τον διωγμό αυτό  της πανδημίας του Covid-19 και έτσι πάλι αποφασίζετε να κλείσουν οι ιεροί Ναοί.

 

ΚΑΙ απομένει το ερώτημα εις ένδειξη διαμαρτυρίας  για το κορονοιό κλείνουν τον Οίκο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ;

 

Αυτά τα αθεολόγητα είναι το ύψος της ανθρώπινης αθεολόγητης  παραφροσύνης που πάει να κλείσει στόματα ή να κάνει δημόσιες σχέσεις με το σκοτάδι.

 

   Άλλος θεολόγος μαλώνει τους πιστούς γιατί ιεροκατηγορούν και γιατί θυμώνουν για τον αποκλεισμό τους από τα ΘΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ και την ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

 

Τώρα οι πιστοί δεν ιεροκατηγορούν, ο ίδιος ο Ουρανός ιεροκατηγορεί τους συνοδοιπόρους τέτοιων επιλογών.

 

ΚΑΙ αντί να κλαίνε μετά των κλαιόντων, χαίρονται μετά των πενθούντων και τους κάνουν από πάνω  και βαρύ κήρυγμα για να  αποσπάσουν την πνευματική συγκατάθεση τους στο σφράγισμα των Εκκλησιών, όσο χρειαστεί  αυτό, μέχρι να έρθουν τα εργαλεία της νέας εποχής βλ. εμβόλια και τακτοποιήσουν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν (κατά το αρχαίον)

 

ΓΙΑΤΙ οι περισπούδαστοι αυτοί θεολόγοι δεν μας ερμηνεύουν θεολογικώ τω τρόπω  τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που κυλούν επί 62 συνεχόμενες μέρες ;

 


Πήγαν να ΤΗΝ  προσκυνήσουν στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στον Βύρωνα και  να ΤΗΣ  πουν ΠΑΝΑΓΙΑ μας " είμαστε θεολόγοι"   "φώτισε μας να εξηγήσουμε στον πιστό λαό γιατί κλαίς τόσες μέρες;"

 

Αν τολμούν να πάνε καλώς, αν δεν τολμούν να καθίσουν στα αυγά τους και στις δημόσιες σχέσεις τους.

 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

πηγη