Ticker

10/recent/ticker-posts

ΘΡΙΛΕΡ....!!Παρά ότι τα δυτικά ΜΜΕ έβγαλαν με το ζόρι «νικητή» τον Τζο Μπάιντεν, εντούτοις στη Ρωσία ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ....!!


 

Παρά το γεγονός ότι τα δυτικά ΜΜΕ έβγαλαν με το ζόρι «νικητή» τον Τζο Μπάιντεν,

 

εντούτοις στη Ρωσία περιμένουν να δουν την αντίδραση του Τραμπ.

 

Μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν στείλει συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν κι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι η Ρωσία δεν συνεχάρη ακόμη τον Μπάιντεν, επειδή το σωστό είναι να περιμένει το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να μη παραδέχεται την ήττα του.

 

Με τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν πολλοί εξ’ αυτών των ηγετών αναμένεται να χάσουν την ευνοϊκή μεταχείριση που απολάμβαναν επί των ημερών του Τραμπ από την Ουάσιγκτον.

 

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την προσπάθειά του να αναπτύξει φιλικές διαπροσωπικές σχέσεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε να αποσπάσει τη δέσμευσή του ότι θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα για την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου, προσπάθεια που αποδείχθηκε μάταιη.

 

Ο Μπάιντεν, όπως λένε ειδικοί, αναμένεται να επιστρέψει στην παραδοσιακή τακτική της Ουάσιγκτον έναντι της Πιονγιάνγκ. «Θα πάρουν πολύ στα σοβαρά, με πιο πειθαρχημένο κι οργανωμένο τρόπο το θέμα της Βόρειας Κορέας», είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Yonsei, Τζον Ντελούρι.

 

Ο Μπάιντεν αναμένεται επίσης να εντείνει την πίεση στην Κίνα, ειδικά στο θέμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν χρειάζεται να σκληρύνουν οι ΗΠΑ τη στάση τους με την Κίνα», είχε πει ο ίδιος τον περασμένο Μάρτιο υπογραμμίζοντας ότι «ο αποτελεσματικότερος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς αυτή την πρόκληση είναι να οικοδομήσει ένα ενιαίο μέτωπο με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν τις καταχρηστικές συμπεριφορές της Κίνας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».