Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ....!!ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ....!! ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΠΟΥΤΙΝ...!![ΒΙΝΤΕΟ]ΕΛΛΗΝΙΚΑ


 

Οι τελευταίες εξελίξεις για το Ναγκόρνο Καραμπάχ...

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αρμενικής καταγωγής, απέρριψε το ενδεχόμενο ανάπτυξης ειρηνευτικής δύναμης από την Τουρκία στα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα δεν επιθυμεί τη συνέχιση των εχθροπραξιών ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για την περιοχή.

«Το παρατηρητήριο των Τούρκων εκπροσώπων θα λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο απομακρυσμένα, χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα για αντικειμενικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων drones και άλλες τεχνολογίες που θα μπορέσουν να καθορίσουν την κατάσταση στο έδαφος του Καραμπάχ, κυρίως σε ότι αφορά την γραμμή επικοινωνίας και να καθορίσουν ποια πλευρά παρατηρεί και μπορεί να παραβιάσει τους όρους της εκεχειρίας με όλες τις μάχες».

 

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ επιμένει ότι στην περιοχή πρέπει να αναπτυχθεί και τουρκική ειρηνευτική δύναμη. Ωστόσο, το τουρκικό όνειρο τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα συμφέροντα της Ρωσίας.

 

Είχαμε γράψει για την συμφωνία Αρμένηδων-Αζέρων για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, υπό την αιγίδα της Ρωσίας:

 

    Κατά αυτόν τον τρόπο η Μόσχα έδωσε ηχηρό μήνυμα στην αρμενική ηγεσία, στην αρμενική ελίτ και στον πρωθυπουργό της χώρας, Πασινιάν, ο οποίος ζητούσε ρωσική παρέμβαση και στρατιωτική κάλυψη, αλλά εδώ και πολύ καιρό έκλεινε το μάτι στο ΝΑΤΟ.

 

    Ο Πούτιν, λοιπόν, και οδηγεί Ρώσους στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και στέλνει μήνυμα στο Ερεβάν πως η χώρα είναι απολύτως εξαρτημένη από την Ρωσία και προκαλεί πολιτική κρίση στην Αρμενία, με σκοπό ίσως να πάρει την εξουσία μια άλλη πιο φιλορωσική κυβέρνηση.

 

    Όσο για τους Τούρκους ζητάνε όλο και περισσότερα από τους Ρώσους για την περιοχή, όμως η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να τους κάνει «πρώτους μάγκες», αν μας επιτρέπετε την λαϊκή ρήση. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

 

Άλλωστε ο Λαβρόφ είχε δηλώσει για την Τουρκία:

 

«Ποτέ δεν χαρακτηρίσαμε την Τουρκία ως στρατηγικό σύμμαχό μας, είναι ένας πολύ στενός εταίρος».

 

Τι πιο κρυστάλλινο από την Μόσχα! Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα. Λόγω συγκυριών και με την Ελλάδα στραμμένη στην Δύση, η Ρωσία συνεργάζεται σε διάφορα πεδία με την Τουρκία (κατά άλλους χρησιμοποιεί τον Ερντογάν).

 

Στις περιοχές στις οποίες συνεργάζονται, η Τουρκία έχει τα δικά της συμφέροντα, όμως η πρόκληση προβλημάτων εκ μέρους της Άγκυρας βοηθά την Ρωσία στο να προωθήσει τις δικές της πολιτικές, προσφέροντας «λύσεις» σε Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίες εδραιώνουν τον ρόλο της.

 

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπει την Τουρκία σε στρατηγικό εταίρο της Μόσχας, όπως έχει πει ο Λαβρόφ, αλλά σε στενό εταίρο.

 

Με άλλα λόγια η «Αρκούδα» γνωρίζει πολύ καλά πως με την Τουρκία υπάρχουν διαφορές και μάλιστα στρατηγικής σημασίας. Απλά μέχρι στιγμής, ο ένας εξυπηρετεί τον άλλον. Αυτές οι διαφορές δεν αποκλείεται στο μέλλον να οδηγήσουν τις δύο χώρες σε στρατηγική ρήξη.