Ticker

10/recent/ticker-posts

ΜΟΝΑΔΙΚΟ.... «Αξίζει να το δει κανείς»...!!Ορατοί θα είναι όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος αυτήν την εβδομάδα....!!


 

Ορατοί θα είναι όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος αυτήν την εβδομάδα.

 

Την ιδανική αφορμή να βγάλουν τα σκονισμένα τηλεσκόπιά τους από το πατάρι έχουν εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον πλανήτη, καθώς αυτήν την εβδομάδα το θέαμα στον ουρανό αναμένεται να είναι μοναδικό.

 

Κι αυτό γιατί επτά πλανήτες θα είναι ορατοί σε διάφορα σημεία της υφηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας:

 

Η Αφροδίτη και ο Ερμής θα είναι αρκετά φωτεινοί ώστε να φαίνονται τα πρωινά, ενώ ο Άρης, ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Κρόνος θα είναι πιο εύκολο να τους δει κανείς τη νύχτα.

 

Το Earth Sky δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του έναν οδηγό με κατευθύνσεις για το πώς μπορούμε να δούμε όλους αυτούς τους πλανήτες, ανάλογα με το σημείο της Γης όπου ζούμε.

 

Ο Τζο Γκάζμαν, αστρονόμος και εκπαιδευτικός στο After School Matters στο Σικάγο έχει ήδη ενημερώσει τους μαθητές τους για το ουράνιο φαινόμενο αυτής της εβδομάδας.

 

«Νωρίς σήμερα το πρωί, είχα την ευκαιρία να ρίξω μια ματιά στο μισογεμάτο φεγγάρι», είπε στο CNNi. «Και όταν ο ήλιος δύσει απόψε, σίγουρα θα μπορεί κανείς να δει τον Δία και τον Κρόνο».

 

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η ορατότητα των πλανητών είναι απλώς μια κοσμική σύμπτωση.

 

«Είναι ο χορός των πλανητών γύρω από τον ήλιο», λέει ο Γκάζμαν. «Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο, και συμβαίνει μερικές φορές. Δεν είναι σπάνιο, αλλά δεν είναι και συχνό. Απλώς συμβαίνει οι πλανήτες να βρίσκονται σε αυτήν την πλευρά του ήλιου, σύντομα θα αρχίσουν να διαχωρίζονται ξανά».

 

Μέχρι να συμβεί αυτό, ο Γκάζμαν πιστεύει ότι όλοι πρέπει να έχουν τα χέρια τους ένα τηλεσκόπιο.

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Sky & Telescope ανέφερε ότι η πώληση τηλεσκοπίων έχει ήδη αυξηθεί από την έναρξη της πανδημίας κι έπειτα, με τις εταιρείες να βλέπουν «αύξηση των επιχειρήσεων από 60% σε 400% σε σχέση με το προηγούμενο έτος».

 

Ο Γκάζμαν προτρέπει τους παρατηρητές του ουρανού να αναζητήσουν τον Κρόνο, τον αγαπημένο του πλανήτη.

 

«Μπορείς να εντοπίσεις τους δακτυλίους του πολύ εύκολα», λέει ο Γκάζμαν. «Αξίζει να το δει κανείς».

πηγη