Ticker

10/recent/ticker-posts

Η ΠΑ γιορτάζει με δώρο φέτος!Οι 4 πρώτοι χειριστές των Rafale που θα γίνουν και εκπαιδευτές των υπόλοιπων αναχωρούν για εκπαίδευση στη Γαλλία.!


 

Η Πολεμική Αεροπορία σήμερα γιορτάζει. Μετά από πολλά χρόνια υπάρχει ένα δώρο για αυτήν. Είναι τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα προμηθευτεί. Οι πρώτοι τέσσερις χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας που θα γίνουν και εκπαιδευτές των υπόλοιπων είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για τη Γαλλία όπως πληροφορούμαστε. Αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα προχωρά κι ελπίζουμε μέσα στο 2021 κάποια από τα αεροσκάφη να έρθουν στην Ελλάδα.

 

Μετά από πάρα πολλά χρόνια που οι ανάγκες της ΠΑ καλύπτονταν με αγορές-μπαλώματα η απόφαση για τα Rafale είναι ένα ενθαρρυντικό νέο. Έστω κι αν ελήφθη…από σπόντα για να εξευμενίσει τη γαλλική δυσαρέσκεια από το “πάγωμα” των συζητήσεων για τις φρεγάτες, αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός.

 

Ελπίζουμε ότι μαζί με τα Rafale ,θα σταματήσει και η απαξίωση των πολύ σημαντικών γαλλικών όπλων που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί ήταν σημαντικός μόνο ο εκσυγχρονισμός των F-16 και όχι η “φροντίδα” των Scalp που διαθέτει στις αποθήκες της η ΠΑ. Κάποια στιγμή ίσως και να δοθεί κάποια εξήγηση…

 

Μια και αναφέραμε τον εκσυγχρονισμό των F-16, καλό θα ήταν να μας έλεγε το ΓΕΑ πως πάει. Εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι “όλα πάνε καλά”;

ΠΗΓΗ