Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ....ΤΩΡΑ...!!ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ....2 ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ.....!!ΓΕΡΟΝΤΑΣ...''Προς τίνα λαλήσω …οὐ δυνήσονται ἀκούειν''·.....!![ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ]


 

Χαίρεται

Προς τίνα λαλήσω …οὐ δυνήσονται ἀκούειν·

Ιερ. 6,10            πρὸς τίνα λαλήσω καὶ διαμαρτύρωμαι, καὶ εἰσακούσεται; ἰδοὺ ἀπερίτμητα τὰ ὦτα αὐτῶν, καὶ οὐ δυνήσονται ἀκούειν· ἰδοὺ τὸ ῥῆμα Κυρίου ἐγένετο αὐτοῖς εἰς ὀνειδισμόν, οὐ μὴ βουληθῶσιν αὐτὸ ἀκοῦσαι.

Ιερ. 6,10                    Προς ποίον να ομιλήσω, προς ποίον γα διαμαρτυρηθώ, και να γίνω από αυτόν ακουστός; Ιδού, τα αυτιά των είναι σκληρά και  ἀπερίτμητα · δεν ημπορούν να ακούσουν. Ιδού, ότι ο λόγος του Κυρίου έγινεν εις αυτούς αντικείμενον εμπαιγμού. Δεν θέλουν να τον προσέξουν και τον ακούσουν.

Και για εμάς λέει …τον Νέο Ισραήλ

Η κατάσταση μας είναι ακριβώς αυτή ,που περιγράφει ο προφήτης Ιερεμίας ,τι του λέγει ο Κύριος .οὐ δυνήσονται ἀκούειν·

´Ένας λαός “αποστάτης” από τον Θεό ,γίναμε “δυτικοί” και θεοποιήσαμε την επιστήμη ,την στενή λογική μας ,το ευρώ Έχουμε λύση και απάντηση σχεδόν για όλα ,μακριά από κάθε ανάληψη ευθύνης ,μακριά από κάθε γνώση των “παθών ” μας .Αυτό σημαίνει μακριά από τον Θεό .

Απλά τα “σκεπάζουμε “, χαμογελάμε πονηρά ,βλακωδώς και συνεχίζουμε να τα ικανοποιούμαι,να τα “διασκεδάζουμε” και να κομματιαζόμαστε να αργοπεθαίνουμε  ..

Αυτό που μας πάει   ; εκεί που μας πάνε 

Τα λέει όλα ο Π. Μυτιληναίος  πριν αρκετά χρόνια ,δώστε προσοχή ,προσπαθήστε να ακούσετε .

 

Για εσάς που φωνάζετε για συνωμοσίες

 

Και έρχεται η αγάπη του Θεού η πρόνοια του ,πριν την καταστροφή μας .Δίνει μία και τα κλείνει όλα ,εάν πιστεύεται ότι οι “άνθρωποι ” ενεργούν χωρίς τον Θεό ,τότε έχετε “δυτική” σκέψη ,πάνω από όλες τις ενέργειες είναι η”άδεια” του Θεού ,για το καλό μας ,δεν μας δημιούργησε και έφυγε ο Θεός ..

 

Αυτά που μας οδηγούσαν στην καταστροφή , ακόμα και τις εκκλησίες ,δεν πηγαίναμε όπως πρέπει εκεί ,αλλά και ο “κλήρος” δεν ήταν όπως πρέπει(σε κυνηγάνε οι ρασοφόροι να βάλεις φίμωτρο φοβούμενοι το πρόστιμο )

Θα επιστρέψουμε και θα ξανακλείσουν μέχρι να γίνουν ,όπως θέλει ο Θεός ΜΕ ΦΟΒΟ ΣΕΒΑΣΜΟ και ΑΓΑΠΗ για όλους μας ισχύει .

 

Πρώτα επιφέρει τον ΦΟΒΟ…

Μας προετοιμάζει για “πνευματικό ” αγώνα και πόλεμο με τα πάθη μας ,γνωρίζει ότι θα νικήσουμε ,για αυτό επειδή δεν μπαίνουμε μόνοι μας στον αγώνα ,επιτρέπει να μπούμε χωρίς να το καταλάβουμε ,γνωρίζει τι θα τραβήξουμε αλλά γνωρίζει και την επερχόμενη “αναγέννηση” μας ,την Ορθόδοξη στροφή μας .

Διαφορετικά δεν θα επέτρεπε ότι θα “πάθουμε” λόγω των παθών μας

 

Λέει η γερόντισσα ,ότι “μετάνοια” δεν υπάρχει λέει και πολλά ακόμα ,όπως και είναι άσχημα τα πράγματα ,είμαι σαν την εποχή του Νώε

 

Μετάνοια και “δύση ”

 

Η μετάνοια δυστυχώς στον άνθρωπο , θα έρθει μετά τις δοκιμασίες  .

Σημαίνει ότι μετά θα σκεφτούμε  όλα αυτά που κάναμε και θα παλέψουμε να ξεφύγουμε από αυτές τις “κακές” συνήθειες που μας οδηγούσε η σχέση μας με την “δύση “

Σημαντικό είναι να κοπούν οι “δυτικές” μας συνήθειες , κοινωνικά δίκτυα ,καταναλωτισμός , διασκεδάσεις χωρίς όρια ,μα κυρίως να μετανοιώσουμε για ότι έχουμε κάνει ,γιατί αυτά μας έφεραν εδώ και έχει ο Θεός .

Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιας

Γ.Μ