Ticker

10/recent/ticker-posts

Μητροπολίτης Μόρφου: Αυτά λένε οι προφητείες...!!![ΒΙΝΤΕΟ]


 Για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’  να αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο της εκκλησίας της Ουκρανίας, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει πλειοψηφική απόφαση από την Ιερά Σύνοδο, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

 
Όπως δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα, «σε κάθε πόλη υπάρχει ένας Επίσκοπος, αυτό λένε οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων, δεν μπορεί σε μια πόλη να υπάρχουν δύο Επίσκοποι». 
 
Ο κανονικός Επίσκοπος Κιέβου είναι και ελπίζω ότι θα συνεχίσει να είναι ο Ονούφριος, είπε, τονίζοντας πως αυτόν αναγνώριζαν όλοι μέχρι πρότινος. 
Φαίνεται ότι όταν η πολιτική αναμιγνύεται με τα εκκλησιαστικά, οδηγεί τις τοπικές εκκλησίες σε αναταραχές και αν δεν προσέξουν και σε σχίσματα, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης. 
 
 
Όπως ανέφερε, είναι ένα πρόβλημα που είναι πολύ δύσκολο να λυθεί πλέον, από τη στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο για γεωστρατηγικούς και γεωπολιτικούς λόγους, μέσα στα πλαίσια της νέας τάξης πραγμάτων, αναγνώρισε έναν άλλο που προέρχεται από σχισματική ομάδα και είναι αχειροτόνητη. 
 Εμείς ως Εκκλησία της Κύπρου, είπε, είχαμε μια επιτήδεια ουδετερότητα τον τελευταίο χρόνο όταν κληθήκαμε ως Σύνοδος «και είπαμε αφού υπάρχουν αυτά τα παιχνίδια εξουσίας και όλοι προετοιμάζονται για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και η νέα τάξη πραγμάτων επιτίθεται στη Ρωσία και θέλει να την απομονώσει και αφού η Ρωσία δεν υπακούει στα σχέδια, βλέπετε μέχρι και εμβόλιο θα βγάλει δικό της άρα δεν εμπιστεύεται τα εμβόλια της Αμερικής και της Ευρώπης, σκεφτείτε σε όλα τα υπόλοιπα, είπαμε να μη  πάρουμε θέση ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο όταν τον αναγνώρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
 
Εάν θέλει ο Μακαριότατος και επιμένει ότι έτσι βοηθά την ορθοδοξία, ας το κάμει, ανέφερε. 
 
Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και σε προφητείες, καθώς όπως είπε μιλούν και για το Ουκρανικό. 
 
 
Οι Άγιοι Του Θεού, ανάμεσά τους και ο Πορφύριος, είπαν ότι όταν τελειώσουν οι μεγάλες περιπέτειες από τα μεγάλα γεγονότα, παγκοσμίου πολέμου, ασθενειών, σεισμών, καταποντισμών, που άρχισαν και θα συνεχιστούν, τότε θα έρθει η Ειρήνη. Τότε θα γίνει μια Οικουμενική Σύνοδος και θα λύσει όλα τα προβλήματα, ανέφερε ο Μόρφου. 
 
 Η δική μου προσδοκία, είπε, είναι ότι τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται με τοπικές συνόδους, αποφάσεις μεμονωμένες προκαθήμενου και ευκαιριακές πλειοψηφίες, αλλά μέσα από πανορθόδοξες Οικουμενικές Συνόδους. 
 
 
 
 


ΠΗΓΗ