Ticker

10/recent/ticker-posts

Εξελίξεις εις βάρος του Ερντογάν, προμηνύεται ΕΚΡΗΞΗ....!!

Εξαιρετικά σημαντικό ρεπορτάζ της DW... Το γεγονός πως ΜΜΕ αλλά και ηγέτες της Δύσης τονίζουν συνεχώς τον κίνδυνο εμπλοκής και θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, χωρίς όμως να κάνουν κάτι για τον αποτρέψουν, προβληματίζει τους πάντες και οδηγεί σε συμπέρασμα πως η Ελλάδα εκβιάζεται να υποχωρήσει. 

Ωστόσο, η Αθήνα δεν βρυχάται μεν σαν λιοντάρι απέναντι από τις τουρκικές προκλήσεις, ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει, εν μία νυκτί, στους εκβιασμούς της Άγκυρας. Τι θα γίνει λοιπόν; Ελλάδα και Τουρκία θα φτάσουν μέχρι τα πρόθυρα του πολέμου, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση και ο φόβος και να προχωρήσουν τα όποια σχέδια στο Αιγαίο ή θα υπάρξουν ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ εξελίξεις στην γείτονα;;; 

 Τι θέλουμε να πούμε με αυτό: Όπως διαβάζουμε στην Deutsche Welle, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) του Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση: ο κυβερνητικός συνασπισμός με το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) βλέπει να ποσοστά του να πέφτουν σημαντικά στις δημοσκοπήσεις πολλών και διαφορετικών ινστιτούτων.

 Ως ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ για αυτή την εξέλιξη κατονομάζεται η βαθιά οικονομική και νομισματική κρίση στην γείτονα. Σειρά μέτρων και ενεργειών της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στην υποτίμηση της τουρκικής λίρας, ενώ, σύμφωνα πάντα με την DW, έχει αυξηθεί και η δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ερντογάν σε σχέση με τον κορωνοϊό. ΠΗΓΗ: DW Εμπρός σε αυτή την κατάσταση, η τουρκική αντιπολίτευση αντιδρά με ένταση, έχοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις με το μέρος της. 

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το αντιπολιτευόμενο μπλοκ, που αποτελείται από το σοσιαλδημοκρατικό CHP, το εθνικιστικό IYI και το αριστερό, φιλοκουρδικό HDP, φαίνεται πιο ενωμένο από ποτέ, παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, γράφει η DW. 

ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΑΡΑΓΕ;;; 

 Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το CHP, προσπαθεί με κάθε τρόπο να συσπειρωθεί με το σύνθημα «κυβέρνηση με φίλους». Μαζί με τους εταίρους από τα υπόλοιπα αντιπολιτευόμενα κόμματα επιδιώκει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. 

Μάλιστα ο επικεφαλής του CHP, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη θετική δυναμική υπέρ της αντιπολίτευσης, πιέζει για πρόωρες εκλογές. Στην πλευρά του Κιλιντζάρογλου συντάσσονται ανοιχτά τα περισσότερα αντιπολιτευόμενα κόμματα. 

«Είμαστε έτοιμοι» δήλωσε πρόσφατα η Μεράλ Ακσενέρ, επικεφαλής του ΙΥΙ (Καλό Κόμμα). Το CHP στηρίζουν επίσης άτυπα και τα δύο μικρά αποσχισθέντα από το ΑΚP κόμματα DEVA και Gelecek, γεγονός που χαροποιεί τον Κιλιντζάρογλου. ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ: Ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία το Βερολίνο προτιμά Τουρκία. Ωστόσο, όσο ο Ερντογάν δεν βρίσκει λύση απέναντι στην Ελλάδα ή καλύτερα όσο η Ελλάδα δεν επιτρέπει στην Τουρκία ανατροπή των δεδομένων, τότε κάτι πρέπει να γίνει, για την διεθνιστική Δύση. 

Δεν αποκλείεται η δυναμική απαίτηση για πρόωρες εκλογές και η συσπείρωση όλων σχεδόν των αντιπολιτευτικών δυνάμεων κατά του Ερντογάν να μην είναι τυχαία και να στηρίζεται από εξωτερικούς παράγοντες. 

 Ο χρόνος θα δείξει. Όλοι οι μεγάλοι γνωρίζουν πως η κατάσταση στο Αιγαίο όσο και η προοπτική αντικατάστασης του Ερντογάν στην γείτονα χρήζει εξαιρετικά λεπτών χειρισμών, καθώς δύναται να πυροδοτήσει έκρηξη, δεδομένου ότι ο «Σουλτάνος» θα αντιδράσει, πιθανώς, ανεξέλεγκτα, άπαξ και νιώσει κίνδυνο.