Ticker

10/recent/ticker-posts

Συμβαίνει αυτή τη στιγμή.. Και είναι η πιο κρίσιμη ώρα για τον Ελληνισμό..!!

Διαβάστε και θα καταλάβετε… Ο νικητής των εκλογών στην κατεχόμενη Κύπρο και νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι «παίρνει την δύναμή του από την Τουρκία». Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα. 

Η παρέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο είναι ευθεία και απροκάλυπτη. Η φράση του Τατάρ δείχνει τις τουρκικές προθέσεις, με την πίεση για τον Ελληνισμό να μεγαλώνει και τον κίνδυνο να αποδεχθεί εάν ακόμα πιο επιζήμιο σχέδιο Ανάν, υπό την απειλή της Άγκυρας, να αυξάνεται. 

 Μιλώντας στο δίκτυο NTV, ο κ. Τατάρ, ο οποίος εκλέχθηκε, σύμφωνα με τον έτερο υποψήφιο Ακιντζί με νοθεία και μαγειρέματα, ξεκαθάρισε ότι θα εργαστεί αρμονικά με την Τουρκία και προσέθεσε: «Αν με ρωτήσουν θα τους πω ότι αντλώ την δύναμή μου από την Τουρκία. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, ηγέτιδα της περιοχής, έχει δικαιώματα και συμφέροντα εδώ. Είναι εγγυήτρια δύναμη εδώ. 

Ως εκ τούτου, εάν εργαστώ εγώ αρμονικά με την Τουρκία, αν μας στηρίξει η Τουρκία, τότε μπορούμε να διοικήσουμε τον τόπο αυτό αρκετά καλά». Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι συμπαρατάσσεται με την Τουρκία στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και τις τουρκικές διεκδικήσεις που εκφράζονται μέσω αυτού. «Η “ΤΔΒΚ” (“Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”) δεν είναι η παλιά “ΤΔΒΚ”. 

Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι η παλιά Ανατολική Μεσόγειος. Η προσπάθεια της Τουρκίας να εδραιωθεί εδώ με περισσότερες αξιώσεις, η σημασία που δίνει στην “ΤΔΒΚ” και οι συμφωνίες που έχει κάνει μαζί μας, μάς τοποθετούν σε ένα νέο καθεστώς όσον αφορά στην προστασία της “Γαλάζιας Πατρίδας” και την προάσπιση των δίκαιων συμφερόντων μας», ανέφερε. 

 Ο κ. Τατάρ ήταν επίσης ξεκάθαρος στις λέξεις που χρησιμοποίησε για την μορφή λύσης του Κυπριακού που σκέφτεται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ θα προασπιστώ τα δικαιώματα του δικού μου κράτους και του δικού μου λαού. Αν ακόμη βρεθεί μία λύση έπειτα και από 20 και 30 χρόνια, το τουρκικό κράτος της Κύπρου θα εξακολουθεί να υπάρχει. 

Η δομή και η διοίκηση στον Βορρά θα είναι τουρκική. Μόνο με μία τέτοια ρύθμιση εγώ θα πω “ναι” σε μια συμφωνία, θα μπορέσω να τη φέρω σε δημοψήφισμα ενώπιον του λαού μου. Που βρίσκω εγώ τη δύναμή μου; Στην Τουρκία» τόνισε. 

Η πιο κρίσιμη ώρα για τον Ελληνισμό, όπως βλέπουμε, πλησιάζει. Ή το σχέδιο εκφοβισμού της Τουρκίας θα πετύχει και ο Ελληνισμός της Κύπρου θα υποταχθεί στα συμφέροντα της Άγκυρας ή η προαναφερθείσα ρητορική θα γυρίσει μπούμερανγκ στην Τουρκία και θα στείλει στον αγύριστο τους κατακτητές από την Μεγαλόνησο.