Ticker

10/recent/ticker-posts

Πόσο ακόμα θα αντέξει η γείτονα, έχοντας παράλληλα πολεμικά μέτωπα να «τρέχουν» ταυτόχρονα....;; [ΒΙΝΤΕΟ]

Την ώρα που η Τουρκία θέλει γεωτρήσεις στο Καστελόριζο, μέσα στην επικράτειά της η φτώχεια «θερίζει». Η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε εν μία νυκτί κατά 20%. Εμπρός σε αυτή την κατάσταση, ο κυβερνητικός εταίρος του τούρκου Προέδρου Ερντογάν, Γκρίζος Λύκος, Devlet Bahçeli, ξεκίνησε την εκστρατεία «Κρεμασμένο ψωμί», με αρχή την Άγκυρα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια εκστρατεία «κρεμασμένου ψωμιού» ως απάντηση στην αύξηση των τιμών του.

 Η εκστρατεία του Μπατσέλι ερμηνεύτηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως δείκτης της ύφεσης στην οικονομία. Στην Τουρκία λοιπόν, κρεμιούνται ψωμιά έξω από φούρνους και όχι μόνο, έτσι ώστε να τα παίρνουν οι φτωχοί. Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορεί να δει κανείς μια στάση που βρίσκεται σε ένα σημείο σε δρόμο, με ψωμί μέσα σε σακούλες να κρέμεται.
Η εκστρατεία “Suspended bread” ξεκίνησε από το MHP ως “αντίδραση” στις αυξήσεις ψωμιού. Προκάλεσε αμέσως καυστικά σχόλια από την τουρκική αντιπολίτευση, η οποία υποστηρίζει πως η οικονομία της γείτονας οδηγείται σε κατάρρευση και η χώρα στην φτώχεια. 

 Ο Αντιπρόεδρος του υπερεθνικιστικού συγκυβερνώντος κόμματος των Γκρίζων Λύκων «MHP», Semih Yalçın, αντέδρασε σκληρά σε όσους επέκριναν το σχέδιο «κρεμασμένου ψωμιού», ωστόσο οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές. Πόσο ακόμα θα αντέξει η γείτονα, έχοντας παράλληλα πολεμικά μέτωπα να «τρέχουν» ταυτόχρονα; Δείτε ουρές για ψωμί!