Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΑΙΡΟΣ....Πρόγνωση του Accuweather για τον φετινό χειμώνα.....!!ΧΑΡΤΗΣ

Σύμφωνα με την εποχική μακροπρόθεσμη πρόγνωση καιρού που δημοσίευσε το αμερικανικό Accuweather η νότια Ευρώπη , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα βιώσουν έντονα καιρικά φαινόμενα αυτόν το χειμώνα κυρίως με ισχυρές βροχές οι οποίες κατά τόπους θα δημιουργήσουν πολλά πλημμυρικά επεισόδια. 

 Όπως τονίζεται στο άρθρο ιδιαίτερα στην Ισπανία την Πορτογαλία και τη νότια Γαλλία τα φαινόμενα θα έχουν κατά περιόδους έντονο χαρακτήρα και θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους. 

 Πόλεις όπως Λισαβόνα στην Πορτογαλία η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη στην Ισπανία η Νίκαια στη Γαλλία η Ρώμη στην Ιταλία η Αθήνα στην Ελλάδα και το Βουκουρέστι στη Ρουμανία θα βιώσουν πιο κακές καιρικές συνθήκες αυτό το χειμώνα σε σχέση με τον προηγούμενο. Βέβαια όπως τονίζεται τα ποσοστά χιονοπτώσεων ίσως είναι χαμηλότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει ο κίνδυνος πολλά χειμερινά θέρετρα να παραμείνουν κλειστά.
Γενικότερα για την Ανατολική Ευρώπη σίγουρα δεν θα ζήσουμε τα θερμά ρεκόρ του προηγούμενου χρόνου αλλά όπως τα μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν ο χειμώνας θα είναι ήπιος με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. 

 Το ίδιο ήπιες συνθήκες προβλέπονται στη Φιλανδία την Εσθονία τη Λετονία τη Λιθουανία τη Λευκορωσία καθώς και σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ουκρανίας.