Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ....!!Τώρα....!!Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ....Η Τουρκική Προεδρία ΖΗΤΑ να ξαναγίνει ΑΜΕΣΑ η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ...!!

ΕΚΤΑΚΤΟ....!!Τώρα....!!Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ....Η Τουρκική Προεδρία ΖΗΤΑ  να ξαναγίνει ΑΜΕΣΑ η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ...!!








 


Η Τουρκική Προεδρία, φέρεται να άσκησε έφεση κατά της απόφασης του ΣτΕ για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.

 

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, αναπαράγοντας είδηση της ιστοσελίδας Jurnal Türkiye, η τουρκική προεδρία, η οποία στη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Ιούλιο, για την Αγία Σοφία αναφέρεται ως «εναγόμενος», εφεσίβαλε τον Αύγουστο την απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ζητώντας να ξαναγίνει μουσείο!

 

Στο σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας προστίθεται πως στην αναζήτηση στο σύστημα Uyap (σύστημα αναζήτησης εγγράφων τουρκικής προεδρίας) –στο οποίο έχει πρόσβαση το κοινό- στο σημείο που αναγράφεται «τελευταίο στάδιο του φακέλου» φαίνεται πως από τις 19 Αυγούστου και μετά έχει δρομολογηθεί σχετική έρευνα του θέματος από τον αρμόδιο ανακριτή.

 

Το 10ο τμήμα του ΣτΕ, σε απόφασή του που ανακοινώθηκε στις 10 Ιουλίου, ακύρωσε την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, της 24ης Νοεμβρίου 1934 αναφορικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο από τέμενος. Μετά την απόφαση αυτή, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα, που προέβλεπε τη μετάθεση της αρμοδιότητας της Αγίας Σοφίας στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) και το άνοιγμα σε λατρεία.

 

Στις 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αγία Σοφία και η πρώτη προσευχή της Παρασκευής.

 

Ας σοβαρευτούμε τώρα όμως! Αυτή η περίεργη εξέλιξη δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια τελεσιδίκησης της απόφασης του καθεστώτος Ερντογάν ώστε κανείς να μην μπορεί στο μέλλον να την αλλάξει.

ΠΗΓΗ makeleio