Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ Τουρκικό περιοδικό Ακτουέλ....Το περιοδικό παρουσίασε ΟΤΙ Ο Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν κρυπτοχριστιανός....ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ Από τις συναντήσεις του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή με τον Πατριάρχη Γεννάδιο....!!Προτίμησε να ταφεί ως χριστιανός και βυζαντινός βασιλιάς...!!Ο Αβδούλ Χαμίτ, πανικοβλημένος από την απρόσμενη ανακάλυψη, διέταξε να σφραγιστεί ο τάφος και να μην ανοίξει ποτέ...!!Είναι λογικό όσο υπάρχει Ερντογάν στην Τουρκία δεν θα ανοίξει ο τάφος....!!ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΝΝΑΔΙΟ

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ Τουρκικό περιοδικό Ακτουέλ....Το περιοδικό παρουσίασε ΟΤΙ Ο  Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν κρυπτοχριστιανός....ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ Από τις συναντήσεις του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή με τον Πατριάρχη Γεννάδιο....!!Προτίμησε να ταφεί ως χριστιανός και βυζαντινός βασιλιάς...!!Ο Αβδούλ Χαμίτ, πανικοβλημένος από την απρόσμενη ανακάλυψη, διέταξε να σφραγιστεί ο τάφος και να μην ανοίξει ποτέ...!!Είναι λογικό όσο υπάρχει Ερντογάν στην Τουρκία δεν θα ανοίξει ο τάφος....!!ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΝΝΑΔΙΟ

Στο μαύρο αυτό τάφο βρίσκεται αυτός που κατάστρεψε τη βυζαντινή αυτοκρατορία. Η μαύρη – σαν τον τάφο – ψυχή του μπορεί να μετανόησε και ο ίδιος να θάφτηκε σαν χριστιανός… Θα το μάθουμε, όταν πάρουμε την Κωνσταντινούπολη και γκρεμίσουμε το τέμενός του

«Μήπως ο Πορθητής ήταν Χριστιανός;»

Μ’ αυτόν τον προκλητικό τίτλο εμφανίστηκε στα περίπτερα στις 19 Ιανουαρίου του 1991 το τουρκικό περιοδικό Ακτουέλ. Το περιοδικό παρουσίασε τη θεωρία ο Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν κρυπτοχριστιανός.


Από τις συναντήσεις του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή με τον Πατριάρχη Γεννάδιο

Ακόμα και για τη μητέρα του μαλώνουν οι ιστορικοί. Το πιθανότερο είναι να είναι η Χιούμα Χατούν, μια σκλάβα που βρέθηκε στο χαρέμι του πατέρα του Μουράτ Β’. Δεν ήταν Μουσουλμάνα, αλλά Χριστιανή. Στον τάφο της γράφτηκε ότι είναι η Χατούν Μπιν Αμπντουλάχ, δηλαδή η κόρη (μπιν) του Αμπντουλάχ που σημαίνει «δούλος του Θεού» και τα χρόνια εκείνα το έπαιρναν οι μη Μουσουλμάνοι.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η μητέρα του ήταν χριστιανή και ο ίδιος Αλεβής.

Όταν πήρε την Κωνσταντινούπολη κι εγκατέστησε τον ανθενωτικό Γεννάδιο στο θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον επισκεπτόταν συχνά στο Μοναστήρι της Παμμακάριστου, όπου και είχαν θεολογικές συζητήσεις. Κάποιες μαρτυρίες τον θέλουν να εκκλησιάζεται κρυφά σε ορθόδοξο ναό, ενώ προς το τέλος της ζωής του διέθετε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του ένα πλήρως εξοπλισμένο εκκλησάκι!

Το βασικότερο, πάντως, επιχείρημα που συνηγορεί για τη χριστιανική ιδιότητα του Μωάμεθ προέρχεται από το βιβλίο του Τούρκου συγγραφέα Ρεσάτ Εκρέμ Κοτσού, “Οθωμανοί Ηγεμόνες”, όπου φιλοξενείται η μαρτυρία του Τούρκου πολιτικού Κεμάλ Μπεγατλί. Σύμφωνα μ’ αυτόν, ο πραγματικός τάφος του Μωάμεθ βρέθηκε δίπλα από τους τάφους των βυζαντινών αυτοκρατόρων κάτω από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, πάνω από την οποία οι Τούρκοι έκτισαν το Φατίχ τζαμί!

Η ανακάλυψη αυτή έγινε «τυχαία» το 1908, την εποχή του Σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ Β, κατά τη διάρκεια εργασιών για την επισκευή αγωγού νερού που είχε σπάσει στη συνοικία του μεγάλου τεμένους του Πορθητή.
Όταν ο Σουλτάνος έδωσε εντολή ν’ ανοιχτεί ο διπλανός τάφος του Πορθητή για να καθαριστεί από τυχόν λάσπες, οι υπεύθυνοι μ’ έκπληξη διαπίστωσαν ότι στον πάτο του τάφου υπήρχε μια σιδερένια καταπακτή. Όταν την άνοιξαν, είδαν ότι μια πέτρινη σκάλα οδηγούσε στην υπόγεια αίθουσα μιας χριστιανικής εκκλησίας ακριβώς κάτω από το τζαμί!
Εκεί βρέθηκε όχι μόνον ο αληθινός τάφος του Μωάμεθ, αλλά και το σώμα του πολύ καλά ταριχευμένο, ολόιδιο με το πορτραίτο που είχε φιλοτεχνήσει ο Ιταλός ζωγράφος Μπελίνι. Μάλιστα, ο τάφος είχε πάνω του χαραγμένο το σύμβολο του σταυρού μαζί με την ημισέληνο!
Ο Μωάμεθ φαίνεται ότι προτίμησε να ταφεί ως χριστιανός και βυζαντινός βασιλιάς.
Ο Αβδούλ Χαμίτ, πανικοβλημένος από την απρόσμενη ανακάλυψη, διέταξε να σφραγιστεί ο τάφος και να μην ανοίξει ποτέ!
Είναι λογικό όσο υπάρχει Ερντογάν στην Τουρκία δεν θα ανοίξει ο τάφος και δεν θα γίνει καμία εξέταση στο σώμα του Μωάμεθ. Αρκετά προβλήματα έχει ο σύγχρονος Σουλτάνος. Δεν θέλει να βάλει κι άλλα στο κεφάλι του!