Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ....ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ....ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ...ΚΑΙ...ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ...!!ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΩΝ....!!ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ....ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...!!ΑΥΤΉ την φορά όμως ΚΑΝΕΙΣ εγκληματίας δεν θα ΓΛΥΤΩΣΕΙ με ψέματα....!!ΑΝ...ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ...Αυτό πρέπει να είναι «το τέλος της ιστορίας» για τη Δύση.....!!ΑΡΓΗΣΑΜΕ.....ΙΣΩΣ....ΝΑ....ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.....;;;;

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ....ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ....ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ...ΚΑΙ...ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ...!!ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΩΝ....!!ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ....ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...!!ΑΥΤΉ την φορά όμως ΚΑΝΕΙΣ εγκληματίας δεν θα ΓΛΥΤΩΣΕΙ με ψέματα....!!ΑΝ...ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ...Αυτό πρέπει να είναι  «το τέλος της ιστορίας» για τη Δύση.....!!ΑΡΓΗΣΑΜΕ.....ΙΣΩΣ....ΝΑ....ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.....;;;;

η “ντουντούκα” του Ερντογάν σημαίνει την έναρξη του Γ΄ΠΠΑν συνεχιζόταν ο Β΄ΠΠ θα επεκτεινόταν γύρω απο τα ΣΤΕΝΑ. Ο λόγος θα ήταν πάλι η ενεργειακή αυτάρκεια της Γερμανίας.

Ήδη η ναζιστική Γερμανία είχε κάνει την επέμβαση στην Αφρική ( Afrika corps) για τα γνωστά πετρέλαια της Λιβύης και της Σαουδικής Αραβίας, ενώ  η  προέλαση της  προς την Ρωσία μέσω Ουκρανίας και  Κριμαίας  ήταν για τα πετρελαικά κοιτάσματα της Κασπίας θάλασσας.

Οι Γερμανοί απο τότε ήδη γνώριζαν πολλά και μάλιστα, όταν κατέλαβαν την νήσο ΘΑΣΟ στο Βόρειο Αιγαίο οι ντόπιοι τους είδαν με φουσκωτά να κάνουν έρευνα για πετρέλαια γύρω απο το νησί.

Αν ρωτάμε πως τα γνώριζαν όλα αυτά, ας λάβουμε  την απάντηση από το γεγονός, ότι σαν παίκτες  στον Α΄ΠΠ και στον μεσοπόλεμο  στην περιοχή της  Μεσοποταμίας είχαν σηκώσει ολόκληρες πόλεις ( κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνος) και τις  μετέφεραν με τραίνα μέσω της φίλης τουρκίας στην Γερμανία, όπου έπηξαν - κατασκεύσαν το γνωστό μουσείο της Περγάμου ,  τότε σκεφτείτε και τι  άλλες πληροφορίες σήκωσαν απο εκεί σε πάπυρους ή σε αρχαία χειρόγραφα; 

Πολλοί Γερμανοί επιστήμονες μετά τον Β΄ΠΠ που κατέφυγαν στην Δύση ( βλ. ΗΠΑ) πήραν μαζί τους και τους αντίστοιχους χάρτες ερευνών.

Τα χρόνια πέρασαν και την δεκαετία του 70 οι πρώτες οργανωμένες έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα γίνονται με γερμανοαμερικανικών συμφερόντων εταιρείες ( βλ. Θάσο).

Ο Β΄ΠΠ σταμάτησε την στιγμή που θα επεκτεινόταν στα Δαρδανέλια και τα Στρατηγικά Στενά βάζοντας στην δίνη του πολέμου και την ουδέτερη μέχρι τότε Τουρκία (η οποία σήμερα το παίζει  τιμητής των πάντων γιατί πάντα την σκαπούλαρε με ψέματα)

Σήμερα ο Γ΄ΠΠ  φαίνεται να ξεκινάει απο εκεί που θα επεκτεινόταν ο Β΄ΠΠ και για τον λόγο πάλι των ενεργειακών αναγκών.

Το παρακάτω άρθρο (από το https://www.militaire.gr)   είναι μια ψυχοπαθολογική πρόσεγγιση της τουρκικής κοινωνίας που αρέσκεται να δικαιολογείται με ψέματα  για τα διαχρονικά εγκλήματα της . ΑΥΤΉ την φορά όμως κάνεις εγκληματίας δεν θα γλυτώσει με ψέματα.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

  

" Η εφημερίδα Yeni Safak είναι η “ντουντούκα” του Ερντογάν και ο Ιμπραήμ Καταγκιούλ ο προσωπικός του αρθρογράφος. Συνεπώς τα άρθρα του εκλαμβάνονται ως “σκέψεις του παλατιού”…

Ο Καραγκιούλ στο σημερινό άρθρο κηρύσσει ένα είδος…τζιχάντ κατά της Δύσης! Καλό είναι να διαβάσουν το άρθρο οι Ευρωπαίοι και να πάψουν να μετρούν την Τουρκία μόνο με …λογιστικά κριτήρια, οικονομικά συμφέροντα και επενδυτικά σχέδια. Αν συνεχίσουν τις ίδιες ανοησίες πολύ σύντομα θα χάσουν κάθε έλεγχο στην Τουρκία.

Το άρθρο βεβαίως εκπέμπει κι ένα άγχος! Ο Καραγκιούλ όσο κι αν θέλει να το κρύψει ανησυχεί και γι΄ αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει την Τουρκία ως μία χώρα…υπό πολιορκία.

Τι γράφει ο Καργκιούλ;

Αναφέρεται στα “τεράστια κενά ισχύος στην περιοχή μας” και διερωτάται από ποιον θα καλυθφούν:

“Οι ΗΠΑ; Η Γαλλία; Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Το Ισραήλ ή τα αραβικά καθεστώτα υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και του Ισραήλ μπορούν να τα καλύψουν;

Κανένας από αυτούς. Σε μια εποχή που ο δυτικός πολιτισμός υποχωρεί, το αιώνιο μονοπώλιο εξουσίας έχει σπάσει, και οι νέες δυνάμεις που τους αντιμετωπίζουν ανεβαίνουν στη σκηνή, καμία από αυτές.

Εάν η Τουρκία επιστρέψει, οι άλλοι θα φύγουν.

Η Τουρκία επέστρεψε. Έχει επιστρέψει με όλη της τη δύναμη, τη διάνοια, τη μνήμη και τα επιχειρήματα.

Αφού η Τουρκία επέστρεψε, αυτό σημαίνει ότι άλλοι θα φύγουν. Όποτε επιστρέψαμε, όποτε επιτύχαμε μια άνοδο, άλλοι υποχώρησαν και εξασθένησαν. Αυτό συμβαίνει επειδή τόσο η ύπαρξή μας όσο και ο αγώνας μας ήταν με τους πιο ισχυρούς.

Σήμερα μπορούμε να δούμε ποιος θα έρθει, ποιος θα πρέπει να φύγει από τη Μεσόγειο, ποιες δυνάμεις θα εγκαταλείψουν την περιοχή μας. Αυτή η απόσυρση θα γίνει πολύ πιο δραματική.

Θα δείτε πώς όλες οι χώρες που πιστεύετε ότι είναι πολύ ισχυρές θα γίνουν αναποτελεσματικές, μία προς μία. Η Ευρώπη θα γίνει πιο αδύναμη, τα τεχνητά κράτη στην περιοχή θα γίνουν ακόμη πιο άχρηστα.

Αυτό το «μέτωπο» επρόκειτο να διατηρήσει την Τουρκία στον άξονα των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ισραήλ.

Καθώς όλα αυτά υπολογίζονταν, καθώς η εξίσωση ισχύος αποκαθίστατο, κράτησαν την Τουρκία έξω από κάθε σχέδιο. Αυτό συμβαίνει επειδή τη φοβόντουσαν πάντα. Φοβόντουσαν ότι θα  ξυπνήσει και θα δράσει ενάντια  σ’ όλα αυτά τα παιχνίδια.

Ως εκ τούτου, δημιούργησαν εκ των προτέρων στην Τουρκία τις δομές για να ελέγχουν τον πολιτικό νου και τις κοινωνικές τάσεις. Συγκέντρωσαν αυτά τα κόμματα και τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε ένα κοινό μέτωπο.

Στόχος τους ήταν να έχουν μ΄ αυτό  το νέο μέτωπο τον έλεγχο για  τα σχέδια των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Ισραήλ, και στη συνέχεια να επανασχεδιάσουν αυτό το χάσμα εξουσίας επιτυγχάνοντας να κρατήσουν την Τουρκία εκτός.

Όσοι εγκατέλειψαν την Τουρκία, εκείνοι που συνεργάζονται με τη Δύση θα αντιμετωπίσουν μεγάλη απογοήτευση.

Όλοι όσοι εγκατέλειψαν την Τουρκία σε όλα τα μέτωπα όπου αγωνίζονται είναι μέρος του νέου σχεδίου-χάρτη ισχύος της Δύσης. Το ονομάζουμε προδοσία.

Η εγκατάλειψή τους, η αντίθεσή τους εναντίον του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει καμία σχέση με την εσωτερική πολιτική. Η πολιτική τους γλώσσα, η θέση τους, η μορφή της αντίθεσής τους είναι σε πλήρη αρμονία με τις νέες δομές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Ισραήλ στην περιοχή μας. Όποιος κοιτάζει προσεκτικά θα δει αυτό το γεγονός”.

Μετά από τις διαπιστώσεις ο Καραγκιούλ εκστασιάζεται γράφοντας για την Τουρκία που φαντάζεται:

“Παρά τις προσπάθειές τους , παρά τις απειλές τους, η Τουρκία θα είναι η μόνη χώρα που θα καλύψει το κενό εξουσίας σε αυτήν την περιοχή. Η Τουρκία, ως μια χώρα που έχει αναλάβει δράση μετά από ένα διάστημα παύσης ενός αιώνα, θα κάνει πραγματικότητα, τους χειρότερους φόβους τους.

Αυτός είναι ο λόγος για  τον πανικό της Γαλλίας. Αυτός είναι ο λόγος πίσω από τον πανικό της Ελλάδας. Αυτός είναι ο λόγος της εχθρότητας του μέτωπου  Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) –  Σαουδικής Αραβίας. Γι ‘αυτό το Ισραήλ δημιούργησε το αραβικό μέτωπο εναντίον της Τουρκίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φέρνουν όλους τους επιχειρηματίες τους στην περιοχή,για να είναι ενάντια στην Τουρκία.

Θα αντιμετωπιστείτε σύμφωνα με την εχθρότητα σας απέναντι στον Ερντογάν

Ο Ερντογάν και η Τουρκία είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής όλων των χωρών της Ευρώπης. Το ζήτημα του ανταγωνισμού στις ΗΠΑ μεταξύ του Donald Trump και του Joe Biden είναι επίσης ο Ερντογάν και η Τουρκία. Αυτό ισχύει επίσης στο Ισραήλ.

Ορισμένα αραβικά καθεστώτα επικροτούν τη Δύση για την  αντίθεσής τους προς τον Ερντογάν και την Τουρκία.

Όσο περισσότεροι είναι εναντίον του Ερντογάν, τόσο περισσότερο πιστεύουν ότι θα ευνοηθούν από τη Δύση.

Αυτό το γεγονός και μόνο είναι μια προφανής διακήρυξη  της εξουσίας που έχει πλέον η Τουρκία.

Η Δύση είναι μάρτυρας της αύξησης μιας δύναμης  που ποτέ δεν  περίμενε. Φοβόταν πάντα «το ξύπνημα της Τουρκίας». Αλλά ποτέ δεν πίστευαν ότι αυτό θα ήταν τόσο γρήγορο, τόσο ξαφνικό και αποφασιστικό, ότι θα ήταν τόσο αποτελεσματικό, πως η Τουρκία θα ενεργούσε τόσο τολμηρά. Είναι έκπληκτοι.

Η Τουρκία έλυσε σε λίγα χρόνια όλα τα προβλήματα, που η Δύση θα μπορούσε να επέμβει. Το πιο αδύναμο πεδίο ήταν η οικονομία, και αυτό ξεπεράστηκε επίσης με την ανακάλυψη του φυσικού αερίου,αλλά και αυτά που θα ανακαλυφθούν και θα ανακοινωθούν . Το ισχυρότερο όπλο τους έχει αφαιρεθεί από τα χέρια τους. Πολύ σύντομα θα γίνει κατανοητό ότι το μέτωπο που καθιέρωσαν επίσης δεν θα είναι χρήσιμο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η δυναμική είναι με την  Τουρκία. Όλες οι παγκόσμιες εξελίξεις υποστηρίζουν και ενισχύουν την Τουρκία”.

Το παραλήρημα Καραγκιούλ συνεχίζεται με τους …εχθρούς που εξαπέλυσαν οι μεγάλες δυνάμεις εναντίον της Τουρκίας:

“Από τη Δύση, εξαπέλυσαν εναντίον της Τουρκίας την Ελλάδα. Από την Ανατολή, την Αρμενία ως ένα άλλο πιόνι.

Στο νότο,  τα ΗΑΕ, το αιγυπτιακό καθεστώς και τη Σαουδική Αραβία. Έφτιαξαν ένα Αραβο-Ισραηλινό  μέτωπο με επικεφαλής τον Πρίγκιπα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohammed bin Zayed και τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman.

Απελευθέρωσαν οργανώσεις όπως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και το Daesh εναντίον της Τουρκίας. Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα / Μέτωπο (DHKP-C) και άλλες οργανώσεις βρίσκονται επίσης στο ίδιο μέτωπο με αυτές τις δύο οργανώσεις. Εκείνοι που σχεδίασαν όλα αυτά και εκείνοι που ίδρυσαν το «Σταματήστε την Τουρκία», είναι οι ίδιες δυνάμεις.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναμέτρηση της Τουρκίας.

Ξεκίνησαν τη μεγαλύτερη αναμέτρηση με βάση τη Μεσόγειο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση πολιορκίας-επίθεσης μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μεγαλύτερη αναμέτρηση της Τουρκίας, έναν αιώνα αργότερα.

Απλά περιμένετε και δείτε τον πραγματικό αγώνα αν ανακοινωθεί σύντομα ένα απόθεμα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο. Θα έρθουν να το λεηλατήσουν με όλη τους την περιφρόνηση. Τότε θα δουν πιο ξεκάθαρα «από τι είναι φτιαγμένη η Τουρκία».

Η Τουρκία έχει επί του παρόντος έναν και μοναδικό αγώνα εναντίον όλων των δυτικών χωρών και των εταίρων τους στην περιοχή μας και εντός της χώρας μας.

Ακόμα κι αν η Τουρκία πράγματι έχει φαντασιώσεις μιας αυτοκρατορίας, τι μπορείτε να κάνετε για αυτό!

Επιτύχαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυτό που είπαν ότι «δεν μπορούμε να πετύχουμε σε τέσσερις δεκαετίες». Απλώς σκεφτείτε τι άλλο θα αλλάξει και πώς θα αλλάξει με τέτοια ταχύτητα και τέτοια συγκέντρωση ισχύος.

Παρακολουθούμε την κατάρρευση της Δύσης. Παρακολουθούμε την άνοδο της Τουρκίας. Αυτή είναι η περίληψη όλων. Κάθε νέα εξέλιξη και αλλαγή θα ακολουθεί αυτόν τον άξονα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν  κατηγόρησε την Τουρκία ότι έχει «φαντασιώσεις μιας αυτοκρατορίας»!

Ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό …

Τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό…

Η  εποχή της αποικιοκρατίας τελείωσε. . Σύντομα πρόκειται να δούμε κι άλλες καταρρέσεις να συμβαίνουν . Αυτό πρέπει να είναι  «το τέλος της ιστορίας» για τη Δύση." https://www.militaire.gr/i-tzichant-toy-erntogan-kata-tis-dysis-grammeni-apo-ton-prosopiko-toy-arthrografo-ti-grafei-gia-tin-ellada/