Ticker

10/recent/ticker-posts

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ...!!ΔΕΟΣ....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ...ΕΝ ΕΤΕΙ 2020...!!ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....!!ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ....ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΔΑΚΡΥΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....!!

"Τα πληρώματα του ΠΝ είναι παιδιά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ γιατί μοιάζουν τους μπουρλοτιέρηδες του 21 σε αυτά που θα γίνουν στο ΑΙΓΑΙΟ" ΦΩΤΟ « Πλήρωμα του ΠΝ στην Ιερά Μόνη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό» « Αυτές τις μέρες των περιπολιών στο ΑΙΓΑΙΟ τα πληρώματα του ΠΝ με την πρώτη ευκαιρία προσκυνούσαν τα Μοναστήρια της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στο Αρχιπελάγους ζητώντας την άνωθεν βοήθεια. Τις μέρες των καλοκαιρινών διακοπών των Ελλήνων κάποιοι ουσιαστικά πολεμούσαν με όλη την σημασία της λέξης στο ΑΙΓΑΙΟ Αρχιπέλαγος δίνοντας δυνατό μήνυμα στους βαρβάρους εξ ανατολών, που ξαφνικά τους έπιασε οίστρος θανάτου να το μετονομάσουν σε γαλάζια πατρίδα τους , την στιγμή που η καταγωγή τους έλκει από την άνυδρη κίτρινη στέπα. Όμως οι φύλακες του ΑΙΓΑΙΟΥ μαζί με την Μεγαλόχαρη περιπολεύουν και αποκρούουν. Το παρακάτω ρεπορτάζ και οι φώτο δείχνουν, ότι αυτοί οι φρουροί της πατρίδος, όταν τους δίνοντας η ευκαιρία επισκεπτόταν για να προσκυνήσουν την ΠΑΝΑΓΙΑ στα μεγάλα πνευματικά καθιδρύματα του ΑΙΓΑΙΟΥ για να την ευχαριστήσουν, αλλά και να την παρακαλέσουν να βρίσκεται κοντά τους καθότι κάθε μέρα που ξημερώνει έχει εκπλήξεις με τους βαρβάρους. Πριν χρόνους και γράψαμε σχετικά με αυτό ένα ξημέρωμα συναντήσαμε σε μια καλύβι του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ πληρώματα του ΠΝ που βρέθηκαν εκεί για να προσκυνήσουν την ΠΑΝΑΓΙΑ στο Περιβόλι της. Τότε ο διακριτικός γέροντας της καλύβης μας είπε: -τα πληρώματα του ΠΝ είναι παιδιά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ γιατί μοιάζουν τους μπουρλοτιέρηδες του 21 σε αυτά που θα γίνουν στο ΑΙΓΑΙΟ, αρκεί να αφήσουν... ( τότε μας είπε αυτά και σήμερα επαληθεύεται;) » https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας Αποσπάσματα από το Ρεπορτάζ του εκδότη του amorgos-news.gr Αντώνη Βεκρή « Το πολεμικό ναυτικό μας είναι κατά γενική ομολογία των νησιωτών ο φύλακας άγγελος των νησιών μας γι’αυτό και κάθε φορά που πολεμικό πλοίο καταπλέει στο λιμάνι μας χαιρόμαστε ιδιαίτερα και ειδικά τώρα στις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας με τους απολίτιστους γείτονές. Είναι γεγονός πως αισθανόμαστε σιγουριά όταν στο κεντρικό λιμάνι του νησιού μας είναι αραγμένο πολεμικό πλοίο.» « Καθώς έβλεπα την ΤΠΚ Μαριδάκης να καταπλέει στο λιμάνι μας σκεφτόμουν ότι εμείς οι Αμοργιανοί με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να δείξουμε στο πλήρωμα την αγάπη μας και την φιλοξενία μας. Έτσι όταν το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο ο δήμαρχος του νησιού μας, Λευτέρης Καραΐσκος και μου είπε να επισκεφτούμε και να καλωσορίσουμε τον κυβερνήτη και το πλήρωμα δέχτηκα με χαρά.»
« Ο ύπαρχος του πλοίου Παπασπύρος Χρήστος δήλωσε: «Τα χαμόγελα, οι ευχές του απλού κόσμου, τα δώρα από το υστέρημά τους, τα συγχαρητήρια και η έκφραση πίστης στις ένοπλες δυνάμεις είναι αυτά που μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε με αμείωτη δύναμη το καθήκον που έχουμε αναλάβει. Έτσι και εδώ, στην Αμοργό, η θερμή φιλοξενία των κατοίκων αποδεικνύει ότι οι νησιώτες πρωτοστατούν σε κάθε αγώνα κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά ώστε να δίνει παντού ξεκάθαρο μήνυμα για την ελληνικότητα του Αιγαίου.» Να σημειώσω εδώ πως πρωτοβουλία του Δημάρχου να τους υποδεχτούμε ήταν πολύ καλή και εμείς θα είμαστε δίπλα του και σε άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον. ΄Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Επισκεφτήκαμε το ΤΠΚ Μαριδάκης ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους υπερασπιστές της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας. Προσφέραμε στον κυβερνήτη και το πλήρωμα τοπικά προϊόντα και εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας για όσα προσφέρουν στην πατρίδα μας. Η Άγρυπνη παρουσία του πολεμικού μας ναυτικού είναι ασπίδα ύπαρξης και ευημερίας για τα ακριτικά μας νησιά». Κατά την παραμονή στην Αμοργό, το πλήρωμα επισκέφτηκε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας.
ΠΗΓΗ και φώτο από το https://www.militaire.gr/oi-katoikoi-ton-nision-toy-aigaioy-agkaliazoyn-toy-pn/