Ticker

10/recent/ticker-posts

Πάρτυ θα κάνουμε...!!ΓΕΡΑΚΙ του ΒΑΘΕΩΣ Αμερικανικού Κράτους... «Με την δημιουργία Κουρδικού Κράτους, θα αναχαιτίσουμε το Ιράν Και η τουρκία θα διαλυθεί»...!!


Πάρτυ θα κάνουμε...!!ΓΕΡΑΚΙ του ΒΑΘΕΩΣ Αμερικανικού Κράτους... «Με την δημιουργία Κουρδικού Κράτους, θα αναχαιτίσουμε το Ιράν Και η τουρκία θα διαλυθεί»...!!









«Βόμβα» μεγατόνων από πρώην Αμερικανό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας και «γεράκι» του βαθέως αμερικανικού κράτους για την de facto ειλημμένη απόφαση περί δημιουργίας του Κουρδιστάν, κατά της συμμαχίας Τουρκίας-Ιράν.

Ο Μπόλτον, ανέφερε ότι σύμφωνα με την άποψή του, η πολύ ισχυρή ιρανική επιρροή στην περιοχή αυτή μπορεί να αντισταθμιστεί μόνο (το τονίζει αυτό) με την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους που θα περιλαμβάνει εδάφη σε Συρία και βόρειο Ιράκ.

Επιστρέφουν μέσω του… SDF και των Κούρδων στην Συρία, οι Αμερικανοί - Aνησυχεί η Άγκυρα

Αυτό το σχέδιο όμως, το οποίο έχει αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια, έρχεται σε αντίθεση με την πολύ ισχυρή συμμαχία Ιράν - Τουρκίας, ενώ η παρουσία στο τουρκικό έδαφος εκατ. Κούρδων προδικάζει την ενσωμάτωση τους σε αυτό το κράτος σίγουρα στο μέλλον μαζί με την διχοτόμηση του τουρκικού κράτους .

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, Τζον Μπόλτον, με αφορμή το βιβλίο του ανέφερε ότι από τα πράγματα που τον εξέπληξαν περισσότερο σε σχέση με την Τουρκία ήταν η απόκτηση των ρωσικών πυραύλων S-400.

Τα εξέχοντα τμήματα της συνέντευξης του Μπόλτον στον δημοσιογράφο ahimbrahim Haskoloğlu, που μεταδίδονται στο YouTube, έχουν ως εξής:

«Αυτό που με εκπλήσσει περισσότερο είναι οι S-400, το πιο εκπληκτικό πράγμα για μένα αφορά το σύστημα, αυτό το οποίο αγόρασε ο Ερντογάν από την Μόσχα. Αυτή η κίνηση ήταν αντίθετη με τη δέσμευση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Έτσι στην περίπτωση αυτή, η παραλαβή των F-35 από την Άγκυρα είναι πλέον αδύνατο να επιτραπεί, μαζί με την τουρκική αμυντική παρουσία στην αλυσίδα κατασκευής του συγκεκριμένου αεροσκάφους. Εάν η Τουρκία δεν αλλάξει την απόφαση της, θα πρέπει να δεχθεί κυρώσεις κάποια στιγμή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Η Τουρκία ήθελε να παραλάβει ρωσικά συστήματα αντιααεροπορικής άμυνας και σήμερα δεν καταλαβαίνει κανένας το γιατί ... Δεν καταλαβαίνω την επιμονή του Ερντογάν στους S-400", είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θέλουν να ιδρύσουν κουρδικό κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, ο Μπόλτον απάντησε: "Η επίσημη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει κουρδικό κράτος".

Παρόλα αυτά ο ίδιος στην συνέχεια δήλωσε ότι η προσωπική του άποψη ήταν διαφορετική. Ο Μπόλτον τόνισε ότι η ιρανική επιρροή στην περιοχή μπορεί να αντισταθμιστεί μόνο με την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ.