Ticker

10/recent/ticker-posts

Νέα ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ για τους Τούρκους.....!!Ο ''ΚΙΜΩΝΑΣ'' πήρε στο κυνήγι το τουρκικό υποβρύχιο.....!!ΕΝΤΟΠΙΣΕ το τουρκικό υποβρύχιο που είχε «αράξει» στον βυθό....!!Αμέσως ξεκίνησε μια ανελέητη ιδιότυπη καταδίωξη.....!!ΤΟ Νέο περιστατικό δείχνει ποιος είναι το αφεντικό…!!(ΒΙΝΤΕΟ)


Νέα ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ για τους Τούρκους.....!!Ο ''ΚΙΜΩΝΑΣ'' πήρε στο κυνήγι το τουρκικό υποβρύχιο.....!!ΕΝΤΟΠΙΣΕ το τουρκικό υποβρύχιο που είχε «αράξει» στον βυθό....!!Αμέσως ξεκίνησε μια ανελέητη ιδιότυπη καταδίωξη.....!!ΤΟ Νέο περιστατικό δείχνει ποιος είναι το αφεντικό…!!(ΒΙΝΤΕΟ)









Νέο περιστατικό που δείχνει ποιος είναι το αφεντικό…

Παρότι το περιστατικό με την επακούμβηση της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ με την Τουρκική KEMAL REIS, που ταπείνωσε την Τουρκία, να βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο, σε εξέλιξη βρίσκεται ένας πρωτοφανής «ελληνοτουρκικός πόλεμος» τόσο στην επιφάνεια της θάλασσας όσο και κάτω από αυτή. Ένας «πόλεμος» που έχει απλωθεί σε κάθε γωνιά του Αιγαίου, αποδεικνύοντας πως τα πράγματα οδηγούνται σε κλιμάκωση.

Σκάφη επιφανείας, ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ακόμα και μη επανδρωμένα UAV προσπαθούν να εντοπίσουν τα υποβρύχια του αντιπάλου, αν και τα Ελληνικά έχουν καταφέρει να γίνουν η «σκιά» του Oruc Reis.

Η αποστολή είναι δύσκολη. Το διάσπαρτο με νησιά Αιγαίο αποτελεί ιδανικό χώρο για τους αόρατους κυνηγούς, προκειμένου να αναπτυχθούν σε κρίσιμες θέσεις, επιτηρώντας θαλάσσιες περιοχές και αντίπαλα πλοία επιφανείας.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κρατά «αόρατα» τα δικά του υποβρύχια, ιδιαιτέρως τα υπερσύγχρονα «214» ενώ οι «κυνηγοί» του, τα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες για τα αντίστοιχα της γείτονος.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να γίνει γνωστό ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου και Εύβοιας.

Ο Στόλος μας έλαβε πληροφορίες για εμφάνιση Τουρκικού υποβρυχίου κλάσης «209». Τότε τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβαν να εντοπίσουν την «φωλιά» του τούρκου!!!

Υπενθυμίζεται πως τα υποβρύχια διαθέτουν τρόπους να παραμένουν «αόρατα», καθώς κινούνται με χαμηλές ταχύτητες σε μεγάλα βάθη.

Στην αποστολή έλαβαν μέρος τόσο ελικόπτερα S-70 όσο και τα παλιότερα ΑΒ 212.

Και ξαφνικά ο «ΚΙΜΩΝΑΣ», όπως ονομάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό κάθε ελικόπτερο ΑΒ-212, ΕΝΤΟΠΙΣΕ το τουρκικό υποβρύχιο που είχε «αράξει» στον βυθό. Αμέσως ξεκίνησε μια ανελέητη ιδιότυπη καταδίωξη.

Επί μισή ώρα ο Τούρκος «εισβολέας» ήταν «θερμός» όπως ονομάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό η κατάσταση εντοπισμού. Ο ΚΙΜΩΝΑΣ τον είχε εγκλωβίσει. Είχε κλειδώσει τον στόχο του. Αυτό, σε περίπτωση σύγκρουσης σημαίνει πως το τουρκικό υποβρύχιο θα αποτελούσε πλέον πανεύκολο στόχο τόσο από την τορπίλη που μεταφέρει το ελικόπτερο όσο και για άλλα Ελληνικά θαλάσσια και εναέρια μέσα τα όποια βρίσκονταν εκεί.

Τελικά το τουρκικό υποβρύχιο απομακρύνθηκε!

ΚΙΜΩΝΑΣ και ΤΑΛΩΣ, δηλαδή τα AB-212 και τα Aegean Hawk S-70, “σαρώνουν» καθημερινά πλέον κάθε τετραγωνικό μίλι του Αιγαίου αναζητώντας τούρκους που λουφάζουν στα βάθη του Αρχιπελάγους.