Ticker

10/recent/ticker-posts

Μετά τη σιγή ασυρμάτου των πρώτων 24ωρων.... Τουρκία:«Σε περίπτωση πολέμου πρώτος στόχος τα νησιά στο Αιγαίο»....!!Μένοντας στο θέμα των νησιών δημοσίευσε χάρτη, έχοντας ως «πρώτους στόχους» σε περίπτωση επίθεσης τη Ρόδο, την Κω, τη Λέσβο και τη Λήμνο....!!ΧΑΡΤΗΣ


Μετά τη σιγή ασυρμάτου των πρώτων 24ωρων....
Τουρκία:«Σε περίπτωση πολέμου πρώτος στόχος τα νησιά στο Αιγαίο»....!!Μένοντας στο θέμα των νησιών δημοσίευσε χάρτη, έχοντας ως «πρώτους στόχους» σε περίπτωση επίθεσης τη Ρόδο, την Κω, τη Λέσβο και τη Λήμνο....!!ΧΑΡΤΗΣ









Οι «μπηχτές» για την δήθεν παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο.
Μετά τη σιγή ασυρμάτου των πρώτων 24ωρων, ο σχεδόν απόλυτα ελεγχόμενος από το καθεστώς Ερντογάν τουρκικός τύπος επιστρέφει με νέα εμπρηστικά δημοσιεύματα.
Θέλοντας προφανώς να προετοιμάσουν τα εκατομμύρια των Τούρκων πολιτών για μία στρατιωτική επιχείρηση τύπου «Συρία», τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για καίρια πλήγματα στις ελληνικές Ε.Δ. στο Αιγαίο.
Ενδεικτικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής “Γενί Σαφάκ” με τίτλο «Δώστε λογαριασμό για το Αιγαίο», όπου και απεικονίζονται τα ελληνικά νησιά-στόχοι.
«Σε περίπτωση πολέμου (με την Ελλάδα), πρώτος στόχος των τουρκικών Ε.Δ. θα είναι τα νησιά του Αιγαίου», γράφει το προκλητικότατο δημοσίευμα και συνεχίζει στο ίδιο ύφος μη παραλείποντας τις αναφορές για την στρατιωτικοποίηση των νησιών:
«Χωρίς δικαίωμα λόγου στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα έχει συνάψει μία πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο. Το Ορούτς Ρέις εισήλθε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας, προωθώντας ερευνητικές της δραστηριότητες.
Οι Έλληνες, που έχουν γίνει η πηγή έντασης στη Μεσόγειο με τις ενέργειές τους, παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους εδώ και χρόνια. Η Αθήνα εξοπλίζει παράνομα τα νησιά του Αιγαίου, κάτι που απαγορεύεται. Συγκεκριμένα 16 νησιά, «αποστρατικοποιημένα» σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες, είναι βαριά οπλισμένα».
Μένοντας στο θέμα των νησιών, η εφημερίδα δημοσίευσε τον παρακάτω χάρτη, έχοντας ως «πρώτους στόχους» σε περίπτωση επίθεσης τη Ρόδο, την Κω, τη Λέσβο και τη Λήμνο.
«Η Αθήνα συνεχίζει τις πειρατικές της πρωτοβουλίες στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, σε 152 νησιά, νησίδες και βράχους, των οποίων η ιδιοκτησία δεν έχει μεταβιβαστεί σε αυτήν με διεθνείς συμφωνίες. Με λίγα λόγια, αυτά τα τμήματα της γης που είναι γνωστά ως «EGAYDAAK», κατοικούνται από Έλληνες και έχουν συσσωρεύσει ελληνικό στρατό επάνω τους.».
(φωτο:screenshot)