Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ.....!![ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ.....!![ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ]







Η περίφημη «μούμια που ουρλιάζει» ανακάλυψαν οι επιστήμονες ότι ήταν, τελικά, μια πριγκίπισσα της Αιγύπτου, που πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η περίφημη μούμια που βρέθηκε με μια έκφραση κραυγής στο πρόσωπό της ήταν, τελικά, μια αιγυπτιακή πριγκίπισσα, που πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή πριν από 3.000 χρόνια!

Η μούμια, η οποία είχε χαρακτηριστεί από ερευνητές ως η «μούμια που ουρλιάζει», βρέθηκε στο Λούξορ της Αιγύπτου, το 1881, αλλά μέχρι τώρα ο θάνατός της αποτελούσε μυστήριο.

Κείμενο στα λινά περιτυλίγματα της μούμιας, γραμμένο στην αρχαία ιερατική αιγυπτιακή γλώσσα, αναφέρει: «Η βασιλική κόρη, η βασιλική αδερφή του Μερέτ Αμών».

Τώρα, δεκαετίες μετά την ανακάλυψή της, οι ερευνητές μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν αξονικές τομογραφίες για να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορεί να πέθανε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της πριγκίπισσας προκλήθηκε από μια καρδιακή προσβολή. Το στόμα της, δε, έμεινε έτσι εξαιτίας της νεκρικής ακαμψίας -όταν τα άκρα του νεκρού σκληραίνουν και είναι δύσκολο να μετακινηθούν.

Στη μελέτη -η οποία διεξήχθη από τον αιγυπτιολόγο Zahi Hawass και τον Sahar Saleem, ο οποίος είναι καθηγητής ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου- η ομάδα διαπίστωσε ότι η σοβαρή αθηροσκλήρωση (εκφυλιστική ασθένεια) των στεφανιαίων αρτηριών οδήγησε στον ξαφνικό θάνατο από καρδιακή προσβολή της πριγκίπισσας.

Ο Hawass είπε στο Ahram Online: «Υποθέτουμε ότι το πτώμα της ”γυναίκας που ουρλιάζει” ανακαλύφθηκε μερικές ώρες αργότερα, αρκετές, όμως, για να αναπτύξει νεκρική ακαμψία, οπότε οι ταριχευτές δεν μπορούσαν να κάνουν ό,τι και με τις άλλες μούμιες και το άφησαν έτσι».