Ticker

10/recent/ticker-posts

Ετοιμάζονται...!!Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό....!!Συγκεντρώνουν δυνάμεις....!!Όπως εκτιμούν στο Ελληνικό επιτελείο, οι επόμενες εβδομάδες και σε βάθος χρόνου έως τις αρχές του Φθινοπώρου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες....!!


Ετοιμάζονται...!!Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό....!!Συγκεντρώνουν δυνάμεις....!!Όπως εκτιμούν στο Ελληνικό επιτελείο, οι επόμενες εβδομάδες και σε βάθος χρόνου έως τις αρχές του Φθινοπώρου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες....!!











Οι δύο βασικοί στόχοι των Ενόπλων Δυνάμεων…

Στο Ελληνικό επιτελείο γνωρίζουν πως η Τουρκία κάτι θα κάνει στο Αιγαίο, διαθέτοντας το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ: Αυτή θα επιλέξει πότε, που και πως θα αποφασίσει να προχωρήσει στο επόμενό της βήμα για να κάνει πράξη τις απειλές της. Η Άγκυρα επιδιώκει να φτάσει σε τετελεσμένα, ώστε να σύρει την «φοβισμένη», όπως ελπίζει Αθήνα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δικούς της ΦΥΣΙΚΑ όρους.

Στο Πολεμικό Ναυτικό έχουν ήδη καταστρώσει το σχέδιο αντίδρασης και επεξεργάζονται όλα τα σενάρια ανάλογα με τον βαθμό κλιμάκωσης, τον οποίο θα επιλέξει η Τουρκία.

Η έξοδος ερευνητικού σκάφους συνοδεία πολεμικών πλοίων είναι το πλέον πιθανό σενάριο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Αθήνα, καθώς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Ερντογάν, η Άγκυρα σκοπεύει να προχωρήσει σε έρευνες και να δηλώσει παρούσα στη μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης, οι Τούρκοι δίνουν το στίγμα τους, τουτέστιν το που σκοπεύουν το επόμενο διάστημα να προκαλέσουν καθώς ολόκληρη η θαλάσσια περιοχή, η οποία τους ανήκει όπως υποστηρίζουν βρίσκεται εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου και το Καστελόριζο έως και νότια της Κρήτης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, λαμβάνει χώρα συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας στους δύο ναυστάθμους του Αιγαίου, στο Ακσάζ απέναντι από την Ρόδο αλλά και στην Σμύρνη!

Αυτό ενδεχομένως αποτελεί μια πρώτη ένδειξη ότι έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν μια πιθανή ενέργεια. Παρά το γεγονός πως ο Τουρκικός στόλος μετακινήθηκε εκεί αμέσως μετά το χτύπημα κατά της τουρκικής αεράμυνας στην βάση Al Watiya στην Λιβύη, κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η κινητικότητα οφείλεται στις εξελίξεις στην Αφρικανική χώρα.

Συνεπώς, ο «συναγερμός» του Ελληνικού Στόλου έχει ανέβει επίπεδο με αύξηση των Μονάδων που βρίσκονται στο Αιγαίο και κυρίως νοτιοανατολικά στην κρίσιμη περιοχή.

Όπως μεταδίδεται, πλοία επιφανείας αλλά και υποβρύχια έχουν αναπτυχθεί με στόχο εάν παρατηρηθεί κίνηση ερευνητικού να βρεθούν άμεσα κοντά του, με σκοπό να το παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο στο να απλώσει καλώδια.

Η περιοχή στην οποία θα κατευθυνθεί το ερευνητικό, αλλά και ο αριθμός των πολεμικών πλοίων τα οποία θα το συνοδεύουν, θα δείξουν όπως εκτιμά η Αθήνα τον βαθμό κλιμάκωσης τον οποίο θα επιλέξουν οι γείτονες και φυσικά θα ανάλογη θα είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ αντίδραση.

Δεν αποκλείεται η Τουρκική ενέργεια να εκδηλωθεί έπειτα από πρόσκληση της ισλαμαικής κυβέρνησης της Τρίπολης (Δυτική Λιβύη) με navtex για έρευνα ακόμα και στην θαλάσσια περιοχή η οποία σύμφωνα με το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο ανήκει στη δικαιοδοσία της Λιβύης και όχι της Τουρκίας.

Άλλο σενάριο είναι η Άγκυρα να επιλέξει μια περιοχή κοντά στο Καστελόριζο για να βρίσκεται κοντά στις υπό κατοχή ακτές της Μικράς Ασίας ή ακόμα και νότια της Κρήτης εκεί όπου βρίσκεται το οικόπεδο 20 σύμφωνα με την Ελληνική οριοθέτηση.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η Αθήνα είναι αποφασισμένη να αντιδράσει!!!

Αυτό έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο η Ελληνική κυβέρνηση τόσο προς την Άγκυρα όσο κυρίως προς φίλους και συμμάχους. Για να έχει αυτό επιτυχία πρέπει να διαθέτει ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή, οι οποίες θα σπεύσουν άμεσα με ξεκάθαρες εντολές.

Όπως εκτιμούν στο Ελληνικό επιτελείο, οι επόμενες εβδομάδες και σε βάθος χρόνου έως τις αρχές του Φθινοπώρου και τις εκλογές στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Δεν αποκλείεται η Τουρκία να επιχειρήσει ταυτόχρονη ενέργεια με την Λιβύη βάζοντας ουσιαστικά “φωτιά” και αποσταθεροποιώντας ολόκληρη την περιοχή.

Οι Ένοπλες μας Δυνάμεις εκτιμούν κάθε ημέρα την κατάσταση και αναπροσαρμόζουν συνεχώς την τακτική τους, έχοντας ως στόχους:

    Να μην αιφνιδιαστούν
    Να έχουν λύση για κάθε πρόβλημα, το οποίο θα επιχειρήσουν να βάλουν οι γείτονες.