Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ....!!ΕΦΤΑΣΕ ὁ Κλαυθμὸς καὶ ὁ Βρυγμὸς τῶν ‘Οδόντων....!!Δική μας η ΕΠΙΛΟΓΗ δική μας η ΕΥΘΥΝΗ....!!ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ....ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ....ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ....ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ....!!ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ....!!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ....!!ΕΦΤΑΣΕ ὁ Κλαυθμὸς καὶ ὁ Βρυγμὸς τῶν ‘Οδόντων....!!Δική μας η ΕΠΙΛΟΓΗ δική μας η ΕΥΘΥΝΗ....!!ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ....ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ....ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ....ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ....!!ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ....!!









Ματθ. 24,12       καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν

Χαίρεται

Ενα πολύ σημαντικό “χωρίο”  της Αγίας γραφής  ,που  αν γίνει “κατανοητό ” ,με την κατάλληλη “νουθεσία ” ,θα βοηθήσει ,τους  αγωνιζομένους ,τους “προορισμένους ” από τον Θεό  για την “σωτηρία ”  της ψυχής τους .

Είναι πολλές φορές που  για την “ερμηνεία ” των Θείων γραφών , ο  τρόπος που σε οδηγεί το “Πνεύμα ”  είναι να  ερευνήσεις αφαιρετικά  ,γιατί είναι “ασύλληπτη  ” η απευθείας ερμηνεία ,από την “νηπιακή ” πνευματική μας κτιστή  φύση  .

Να ερευνήσεις ,όχι γιατί “λαλεί “κάτι .( το λαλῆσαν διά τῶν Προφητῶν…)  αλλά γιατί δεν “λαλεί ” κάτι άλλο …

Στην αρχή  “διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν..”

Το “πλήθος ” της “ανομίας ” θα  μεγαλώσει ,  γιατί δεν λέει της “αμαρτίας ” αλλά  “ανομίας “

“Ανομία ” είναι παράβαση του νόμου του Θεού  ,ο Θεός έχει δώσει “νόμο ” για να έχει “μέτρο ” ο άνθρωπος  το νηπιαγωγείο που λέγεται ανθρωπότητα ,να έχει  “κανόνες ” που η παράβαση ,η  “ανομία ”  έχει αποτέλεσμα την “αμαρτία ” .

Μπορεί να δικαιολογηθεί ο άνθρωπος , δεν ήξερα   ; Η απάντηση του Κυρίου θα είναι ..

“Όλα σου δόθηκαν ,πολλάκις ,μέσω των γραφών ,μέσω των προφητών ,μέσω κηρυγμάτων ,μέσω “τρίτων ” που εμφανίστηκαν στην ζωή σου ,τότε και τότε και τότε …. “

θα σου παρουσιάσει τις φορές που έμαθες και    άλλες τόσες τις φορές που αγνόησες ,αλλά και τις “ανομίες ” γυμνές και τετραχυλισμενες  ..

Αποδεδειγμένα θα κριθείς “αναπολόγητος ” θα δαγκώνεις τα “χείλη ” και θα “τρίζεις ” τα δόντια σου ,από νεύρα ,δεν θα ξέρεις ποιόν να κατηγορήσεις  ,είναι όταν ξέρεις ότι είσαι ένοχος ,αλλά δεν το δέχεσαι …εκεί όμως “μαγκιές ” τέλος…

γιατί εκεί στην αιωνιότητα…

“Εκεί ‘Εσται ὁ Κλαυθμὸς καὶ ὁ Βρυγμὸς τῶν ‘Οδόντων”

“ψυγήσεται ἡ ἀγάπη”  γιατί άραγε δεν λέει ,θα χαθεί δεν θα υπάρχει η αγάπη ,θα είναι ανύπαρκτη  .

Συμπέρασμα : Η “αγάπη ” θα υπάρχει …αλλά θα είναι  “ψυχρή ”  ,ψεύτικη ,μεταλλαγμένη

Το  “πρόβλημα ” για  εμάς τους  ανθρώπους στα ” έσχατα ”  θα είναι   μεταλλαγμένη “αγάπη ” που θα εμφανίζεται σαν   “γνήσια “

Ένας  ” ξερακιανός “γέροντας ασκητής, που έχει φτάσει με πολλούς κόπους ,προσευχές .αγρυπνίες  ,να καθαριστεί  ,να φωτιστεί και στο τέλος να  λάβει από τον Χριστό   προσωπικά  τον  “στέφανο ” ,την “τέλεια ” αρετή της αληθινής  άδολης  τέλειας αγάπης.

Απέναντι σε έναν τρυφηλό ,παχουλό , ρασοφόρο ή  “γραβατοφόρο”  πτυχιούχο   “Θεολόγο ” η καθολικό ,ή προτεστάντη “αραχτό ”  που πετάει ότι τον ζορίζει ,”κουτσουρεύει ” απο εδώ ,κουτσουρεύει απο εκεί .

Φορά ένα ψεύτικο  χαμόγελο ,ζει στον πλούτο ,στην τρυφή ,δεν δέχεται καμία “νουθεσία ”  έχει φτιάξει την δική του τελειότητα και βασιλεύει μέσα σε αυτήν  ,μαζεύοντας  “ποίμνιο ” ιδίας ράτσας ..

Άραγε ποιός έχει Θεωρία του Θεού και Θεολογεί  ,ποιός κατέχει την “αγάπη ” σαν έπαθλο από τον Θεό  ; θέλει και ερώτημα …

Πόσοι απο εμάς μπορούν  την αληθινή “αγάπη ” και τον αληθινό κάτοχο ,να τον “δούν ” να τον “καταλάβουν ” να τον  “κατανοήσουν ” να δεχτούν την από αγάπη  “νουθεσία ” του

Θα μοιάζει στην αρχή “σκληρός ” αλλά  σταδιακά θα μας μεταμορφώνει σε άγγελο από δαίμονα ,

Μόνο οι   “εκλεκτοί ”  ,αυτοί που ο θεός  γνωρίζει και “εκκάλεσε ” μπορούν οι “πτωχοί τω πνεύματι “…

Αυτός είναι ο Χριστός ,για εμάς ,εκεί μπορούμε να δούμε τον Χριστό ,αλλά δεν το θέλουμε ,δεν μπορεί να έλθει μέσα σε ΕΓΩ ο Χριστός  ..

Έχω ακούσει με τα αυτιά μου ,τους “τηλεβιβλιοπωλες ” να τους  κοροϊδεύουν ,να τους λένε “καμπούρηδες “με ράσα ,δεν βλέπουν δυστυχώς ,δεν τους επιτρέπει ο Θεός να δούν  ,με τους “αλαζονικούς ” φακούς που φορούν ..

Δεκάδες Χιλιάδες τα “θύματα ” που σέρνουν  ,αλλά τα θέλει όμως και ο ….τους ,η αλαζονεία τους ,ρίχνει στα δόντια των “πνευματικών λύκων ..

Με ταπεινό φρόνημα ,όσο και “ξεραΐλα”  ,αντίδραση ,θυμό , να νοιώθετε  στην προσευχή , στην λειτουργία ,στην μελέτη των γραφών ,των ψαλμών ,με υπομονή (οι βιαστές θα κληρονομήσουν την Βασιλεία ..) να επιμένετε και να μην απελπίζεστε ..

Κάθε μέρα να ζητάτε στην “προσευχή ” σας ,να σας καθαρίσει ,να σας φωτίσει ,να σας κάνει καλούς  ,έχει τον τρόπο ,αν δεχθούμε την ‘αδυναμία μας …

Αν και το ζητάμε με την Κυριακή προσευχή  ,την του “Κυρίου προσευχή ”  το Πάτερ ημών ,,αλλά δεν το ξέρουμε ,καιρός να το μάθουμε .

ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου·…Καθάρισε με

ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου·…    Φώτισε με …

γενηθήτω τὸ θέλημά σου..   Κάνε με “τέλειο”

Αν δείξετε υπομονή και διαβάσετε τα λόγια μου  ,μέσα σε αυτά βρείτε “κάτι “, δεν είναι γιατί εγώ βρήκα την “αγάπη ”  πιστεύω , ελπίζω για αυτήν ..

Είναι ότι , απλά δοξάζω τον Θεό ,γιατί ξέρω τι ψάχνω ,τι ζητώ  πλέον από τον Θεό  ,το ίδιο  εύχομαι για όλους μας, να “κατα-νοήσουμε” ,ότι αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας

Να αγωνιστούμε να παρακαλάμε, να μας δοθεί  η “φώτιση      η “χάρις ” η “δωρεά ”  να πάρουμε τον δρόμο προς το τέλειο  την  ΑΓΑΠΗ

Εγώ ειμί η οδός…λέγει ο “Κύριος” μας  .”ζήτήστε και θα σας δοθεί “….

Δική μας η επιλογή ,δική μας η ευθύνη ,εμείς θα δώσουμε λόγο στο τέλος  ,μόνοι απέναντι στα “πληγωμένα ” χέρια του…

Καλή αρχή μετανοίας .