Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ....!!ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ....!!Τα τουρκικά πολεμικά πλοία επέστρεψαν στη βάση τους, με αποτέλεσμα να αποκλιμακωθεί η ένταση....!!

ΕΚΤΑΚΤΟ....!!ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ....!!Τα τουρκικά πολεμικά πλοία επέστρεψαν στη βάση τους, με αποτέλεσμα να αποκλιμακωθεί η ένταση....!!









Κρίσιμες διαστάσεις αποδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild στην παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μετά την τουρκική Navtex για έρευνες στο Καστελόριζο.

Η Bild ειδικότερα υποστηρίζει ότι η Μέρκελ σταμάτησε στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας και ότι 18 τουρκικά πολεμικά πλοία ήταν ήδη σε πορεία προς το Καστελόριζο, όταν η Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η γερμανική εφημερίδα συγκρίνει την κατάσταση με την κρίση της Κούβας του 1962 και επισημαίνει ότι πρόκειται για δύο χώρες που είναι σύμμαχοι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τη Bild, μετά το τηλεφώνημα την τελευταία στιγμή της Μέρκελ στον Ερντογάν, τα τουρκικά πολεμικά πλοία επέστρεψαν στη βάση τους, με αποτέλεσμα να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Σημειωτέον ότι σήμερα το πρωί το Μαξίμου επιβεβαίωσε πως χθες ο κ.Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ.Μέρκελ, στην οποία έθεσε και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ νωρίτερα είχε συναντηθεί με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, στον οποίο είχε τονίσει πως πλέον η ΕΕ πρέπει να προβεί σε κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Εν τω μεταξύ στις επτά σήμερα το πρωί η τουρκική πλευρά είχε επιβεβαιώσει το τηλεφώνημα Μέρκελ σε Ερντογάν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, χωρίς να αναφέρει περιεχόμενο.