Ticker

10/recent/ticker-posts

Τα Αμερικανικά ΜΜΕ τρομοκρατούνται από αυτό που συμβαίνει....!!Πανικός στις ΗΠΑ:Οι Πράσινοι άνδρες καταλαμβάνουν Αμερικανικές πόλεις.....οπλισμένες ως τα δόντια ανώνυμες δυνάμεις ασφαλείας που εμφανίστηκαν σε αυτές τις πόλεις και έχουν ήδη αρχίσει να συλλαμβάνουν (και να απομακρύνουν σε άγνωστη κατεύθυνση) τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες σε συγκρούσεις, ληστείες και απόπειρες κατάσχεσης ομοσπονδιακών θεσμών.


Τα Αμερικανικά ΜΜΕ τρομοκρατούνται από αυτό που συμβαίνει....!!Πανικός στις ΗΠΑ:Οι Πράσινοι άνδρες καταλαμβάνουν Αμερικανικές πόλεις.....οπλισμένες ως τα δόντια ανώνυμες δυνάμεις ασφαλείας που εμφανίστηκαν σε αυτές τις πόλεις και έχουν ήδη αρχίσει να συλλαμβάνουν (και να απομακρύνουν σε άγνωστη κατεύθυνση) τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες σε συγκρούσεις, ληστείες και απόπειρες κατάσχεσης ομοσπονδιακών θεσμών.








Διαμαρτυρίες στο Πόρτλαντ

Τα Αμερικανικά ΜΜΕ τρομοκρατούνται από αυτό που συμβαίνει σε ορισμένες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι σημαντικό ότι δεν ανησυχούν για τις μαζικές διαμαρτυρίες που σκότωσαν αξιωματικούς επιβολής του νόμου, έκαψαν καταστήματα και βενζινάδικα, καθώς και μαζικές ταραχές με βία. Όχι, ανησυχούν και φοβούνται με ένα νευρικό τικ από τις λεγόμενες «πράσινες» – οπλισμένες ως τα δόντια ανώνυμες δυνάμεις ασφαλείας που εμφανίστηκαν σε αυτές τις πόλεις και έχουν ήδη αρχίσει να συλλαμβάνουν (και να απομακρύνουν σε άγνωστη κατεύθυνση) τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες σε συγκρούσεις, ληστείες και απόπειρες κατάσχεσης ομοσπονδιακών θεσμών.

Οι εκπρόσωποι της κοινότητας των μέσων ενημέρωσης και οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν αναγνωρίσει αναμφισβήτητα την πηγή του προβλήματος: σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατηγορείται πάλι (έστω και έμμεσα) για τα πάντα, από τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ δανείστηκε την τακτική της χρήσης «πράσινων» εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν πρόκειται για μεταφορά ή υπερβολή, αλλά για μια συγκεκριμένη δήλωση της πιο πραγματικής υστερίας των μέσων ενημέρωσης, στην οποία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται για την απελευθέρωση στρατιωτικής επίθεσης εναντίον συγκεκριμένων πόλεων και Πολιτειών της Αμερικής, των οποίων η ηγεσία ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα και υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο αυτές τις μαζικές ενέργειες πολιτικής βίας που διαρκούν ήδη σχεδόν δύο μήνες συγκλονίζοντας την Αμερική.

Η κατάσταση επιδεινώνεται επίσης λόγω του γεγονότος ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την έναρξη ενός είδους «ειδικής επιχείρησης», κατά την οποία θα επεκταθούν οι δραστηριότητες των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου (με όλες τις επακόλουθες συλλήψεις ακτιβιστών κατά του Τραμπ που συμμετέχουν σε μαζικές ταραχές, βανδαλισμούς και πολιτική βία).

«Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα στείλει ένα« μεγάλο κύμα »των ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας στις πόλεις των ΗΠΑ για να καταστείλει το έγκλημα. Το Σικάγο και άλλες δύο πόλεις που ελέγχονται από τους δημοκρατικούς στοχεύονται από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο εν μέσω της αύξησης της βίας. Αλλά η ανάπτυξη των Feds στο Πόρτλαντ του Όρεγκον έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενη. Τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι έχουν αυξήσει τις εντάσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διαμαρτυριών. “Ο νόμος και η τάξη” έγιναν τα βασικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας του Trump στις εκλογές του Νοεμβρίου. , “αναφέρει το BBC.

Το θέμα του «στρατού του Τραμπ» και η χρήση του στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η ενδεχόμενη χρήση του στον εσωτερικό πολιτικό αγώνα μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, είναι πραγματικά ανησυχητικό για την κοινότητα των ΜΜΕ. Για παράδειγμα, έτσι φαίνεται στο θέμα της κύριας πρωινής εκπομπής του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού MSNBC: “υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τη χρήση των” μικρών πράσινων ανδρών “από τον Trump. Με τον Πρόεδρο Τραμπ να εντείνει τη ρητορική του και να αναπτύσσει απρόσκλητα και καμουφλαρισμένα ομοσπονδιακά στρατεύματα σε πόλεις των ΗΠΑ, οι καλεσμένοι του Morning Joe συζητούν τις συνέπειες για τις αμερικανικές πόλεις στις προεδρικές εκλογές για  τις οποίες ο Τραμπ έχει ήδη δηλώσει ότι θα «νοθευτούν».

Στο πλαίσιο αυτής της προκαλούμενης ψύχωσης, οι εκτιμήσεις διαπερνούν τον τομέα της πληροφορίας που μυρίζουν σαφώς σαν τρέλα, αλλά στις σύγχρονες ΗΠΑ αυτό είναι το πρότυπο της πολιτικής σκέψης. Για παράδειγμα, ο Michael Dorf, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Cornell, συγκρίνει με απόλυτη σοβαρότητα τις ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ με την «προσάρτηση της Κριμαίας».

Ο Edward Luce, ο επικεφαλής ειδικός σε Αμερικανικά θέματα στην έγκυρη βρετανική οικονομική έκδοση Financial Times, αφιέρωσε μια ολόκληρη καταστροφική στήλη με τίτλο “Οι Μικροί Πράσινοι Άνθρωποι του Ντόναλντ Τραμπ” στο θέμα της βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ ομοσπονδιακών πρακτόρων και “ειρηνικών διαδηλωτών” και αμέσως έγινε ήρωας των υπερπόντιων μέσων ενημέρωσης.

Υπάρχουν πολλά συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν σε αυτό το πλαίσιο και μερικά από αυτά είναι αρκετά ενοχλητικά, αλλά ας ξεκινήσουμε με τα διασκεδαστικά..

Πρώτον, εάν συγκρίνουμε το υπό όρους Πόρτλαντ και το Σικάγο (δηλαδή, τις πόλεις που καταλήφθηκαν πραγματικά από «ειρηνικούς διαδηλωτές», όπου τμήματα των ομοσπονδιακών δομών της εξουσίας εισάγονται ή εισάγονται για την καταστολή των ταραχών) με την υπό όρους Κριμαία, και τους εκπροσώπους των ομοσπονδιακών δομών εξουσίας των ΗΠΑ με τις ρωσικές δυνάμεις ευγενικών ανθρώπων», “το συμπέρασμα είναι πολύ δυσάρεστο για τους Αμερικανούς δημοσιογράφους. Εάν στην αμερικανική μυθολογία η επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία ονομάζεται «προσάρτηση» ή «κατοχή», και το σύγχρονο Πόρτλαντ και το Σικάγο κηρύσσονται ως ένα είδος «Αμερικανικής Κριμαίας» που δεν μπορεί να αφεθεί στην Ουάσιγκτον να αποσχιστεί, τότε οι υποστηρικτές των ίδιων των «διαδηλωτών», καθώς και οι τοπικοί κυβερνήτες και δήμαρχοι, κατηγορώντας τον Τραμπ για στρατιωτική επίθεση είναι αυτονομιστές εναντίον των οποίων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ όχι μόνο μπορεί, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις ασφαλείας και ακόμη και τον στρατό.

Ωστόσο, μια τόσο περίπλοκη λογική δομή είναι έξω από το επίπεδο του πολιτικού λόγου που είναι τώρα το αμερικανικό πρότυπο. Είναι σημαντικό για τους δημοσιογράφους να συγκρίνουν τον Τραμπ με τον Πούτιν, αλλά δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο, και αυτό παρά το γεγονός ότι, στην πραγματικότητα, οι δημοσκοπήσεις ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να “στείλει στρατεύματα” σε πόλεις όπου ακόμη και δήμαρχοι και κυβερνήτες υποστηρίζουν την αναρχία και τα πογκρόμ …

“Περίπου το 58 τοις εκατό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν από την Morning Consult υποστηρίζουν την ανάπτυξη του στρατού για να βοηθήσουν την αστυνομία να ανταποκριθεί σε διαδηλώσεις, με το 33 τοις εκατό των 1.624 ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το” υποστηρίζουν έντονα “και μόνο το 30 τοις εκατό αντιτίθεται”, ανέφερε το περιοδικό Forbes. Τον Ιούνιο, και από τότε, αυτό το ποσοστό υποστηρικτών μιας στρατιωτικής λύσης, πιθανότατα, έχει αυξηθεί μαζί με τον αριθμό των νεκρών και των καμένων κτιρίων, και τα πλάνα της επόμενης εισβολής “ειρηνικών διαδηλωτών” στο κτίριο του ομοσπονδιακού δικαστηρίου επίσης δεν συμβάλλουν στη συμπάθεια για τους οπαδούς της βίας στο δρόμο.

Και το κύριο συμπέρασμα από αυτήν την ιστορία φαίνεται ανησυχητικό: η αμερικανική κοινωνία συνεχίζει να προετοιμάζεται ενεργά για το γεγονός ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου θα διεξαχθούν με αμοιβαίες κατηγορίες για απάτη και ότι το αποτέλεσμα του αγώνα για εξουσία θα καθοριστεί στους αμερικανικούς  δρόμους ως μέρος των ένοπλων συγκρούσεων χρησιμοποιώντας όλο το φάσμα των όπλων που διατίθενται στις δυνάμεις ασφαλείας και αποσπάσματα «ειρηνικών μαχητών». Από την πλευρά του Τραμπ, μπορεί να υπάρχουν υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οπλισμένοι ως τα δόντια, καθώς και εκπρόσωποι ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου και στρατιωτικές μονάδες πιστές στον Τραμπ, και από την πλευρά του Μπάιντεν και του «συστημικού» τμήματος του αμερικανικού πολιτικού κατεστημένου – «ειρηνικοί μαχητές», ορισμένοι εκπρόσωποι περιφερειακών δομών της εξουσίας (εκείνες οι Πολιτείες που ελέγχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα) και εκείνο το μέρος του στρατού που θα παραμείνει πιστό στους στρατηγούς τους, διορισμένους από τον Ομπάμα ή τον Μπους.

Από τη μία πλευρά, μια τέτοια εξέλιξη γεγονότων θα σκοτώσει όλες τις ελπίδες της Ουάσιγκτον για παγκόσμια ηγεμονία. Όμως, από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα σημαντικό στοιχείο της παγκόσμιας οικονομίας και ο ιδιοκτήτης ενός μεγάλου πυρηνικού οπλοστασίου, το οποίο δεν μπορεί παρά να προκαλέσει ορισμένους φόβους για τους κινδύνους που δημιουργεί η πολιτική υποβάθμιση των Ηνωμένων Πολιτειών για τον υπόλοιπο κόσμο.

https://ria.ru/20200724/1574814929.html

https://tokoutsavaki.blogspot.com/2020/07/blog-post_42.html