Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ.....;;;;ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ....!!Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ διαμήνυσε ότι δεν έχει βλέψεις για εδάφη ή φυσικούς πόρους άλλων χωρών....!!

ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ.....;;;;ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ....!!Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ  διαμήνυσε ότι  δεν έχει βλέψεις για εδάφη ή φυσικούς πόρους άλλων χωρών....!!










Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμήνυσε ότι η Άγκυρα δεν έχει βλέψεις για εδάφη ή φυσικούς πόρους άλλων χωρών. Στην Αττάλεια παραμένει το Oruc Reis.

Τη διαβεβαίωση ότι η Τουρκία δεν έχει σχεδιασμούς για εδάφη ή φυσικούς πόρους άλλων χωρών, παρείχε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν έχουμε σχεδιασμούς για εδάφη, φυσικούς πόρους άλλων χωρών. Η Τουρκία, όμως, δεν θα επιτρέψει σ’ άλλους να παρέμβουν στα συμφέροντά της» διαμήνυσε, χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

​Η νέα παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου επέρχεται στον απόηχο της πρόσφατης τουρκικής Navtex για σεισμικές έρευνες σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Καστελλόριζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παρά τις εξαγγελίες, ωστόσο, το σεισμογραφικό σκάφος «Oruc Reis» παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.
Η τουρκική Navtex

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η υδρογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε Navtex για σεισμικές έρευνες από τα σκάφη Οruc Reis, Ataman και Cengiz Han.

Η περιοχή, η οποία δεσμεύεται από τις 21 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, βρίσκεται στα ανοικτά του Καστελλόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την οποία ωστόσο δεν αναγνωρίζει η Άγκυρα.