Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΑΙΡΟΣ:Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία από ΣΗΜΕΡΑ το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020)-ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ “ΚΑΡΔΙΑ” ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ – Είναι Ιούλιος αλλά θα θυμίζει… βαθύ Φλεβάρη... – ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ


ΚΑΙΡΟΣ:Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία από ΣΗΜΕΡΑ το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020)-ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ “ΚΑΡΔΙΑ” ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ – Είναι Ιούλιος αλλά θα θυμίζει… βαθύ Φλεβάρη... – ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ







Θα είναι Ιούλιος, αλλά θα θυμίζει… βαθύ Φλεβάρη! Απίστευτα τερτίπια ετοιμάζει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Τρίτη. Πού περιμένουμε ακραία φαινόμενα αμέσως μετά τον μίνι καύσωνα αυτής της εβδομάδας. Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα.

Κι αν την εβδομάδα που διανύουμε ζήσαμε “καυτές” ημέρες, με 38άρια σε πολλές περιοχές της χώρας, ο καιρός αποφάσισε να μας… τρελάνει!
Πριν καλά – καλά συνηθίσουμε τις συνθήκες του μίνι καύσωνα που ζήσαμε, τα πράγματα αλλάζουν άρδην, καθώς ο καιρός θα επιδεινωθεί απότομα και έντονα, όπως προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης η ΕΜΥ.
Όλα αυτά ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2020 επικράτησαν ασυνήθιστα ασθενείς άνεμοι στο Βορειοδυτικό Αιγαίο Πέλαγος και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν και συνεχίζονται, η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας αυξήθηκε σημαντικά ξεπερνώντας τοπικά τους 27°C νότια του Θερμαϊκού κόλπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνεται τα τελευταία 30 χρόνια με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο αυτού του ατμοσφαιρικού αέρα ως συνέπεια της παγκόσμιας υπερθέρμανσης…
Καιρός – Πού και πότε περιμένουμε… χειμώνα στην “καρδιά” του καλοκαιριού
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία από το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020) από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Από το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020) και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής (05-07-2020) η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από το μεσημέρι της Κυριακής η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος και πιθανώς η βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.
2. Τη Δευτέρα (06-07-2020)
α. Το πρωί και ξανά από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.
β. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά το μεσημέρι και το απόγευμα.
3. Την Τρίτη (07-07-2020)
Η Κεντρική Μακεδονία, το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.
Καλλιάνος: Αυτές οι περιοχές θα επηρεαστούν
Για την ξαφνική αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή, μίλησε και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος  στο MEGA, το απόγευμα της Παρασκευής, 03.07.2020.
“Το Σάββατο ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 38 βαθμούς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, με τους ανέμους να πνέουν έως και 5 μποφόρ στα πελάγη.
Από το απόγευμα της Κυριακής θα κάνουν την εμφάνισή τους οι μπόρες, βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, με τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και πέντε βαθμούς.
Ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και την Τρίτη, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Δείτε όλα όσα είπε για το πώς θα επιδεινωθεί ο καιρός
Σκωτσέζικο ντους ο καιρός το Σάββατο, 04.07.2020 – Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά από τις μεσημβρινές ώρες ενώ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, σποραδικές καταιγίδες και μάλιστα η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο. Το βράδυ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Σάββατο (4.07.2020) από την ΕΜΥ Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες, που από αργά το βράδυ θα ενταθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόριο Ιόνιο από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.