Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ Η άγνωστη ιστορία του ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ “Προσκυνητής” ΣΤΟ Άγιο Όρος (βίντεο)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ Η άγνωστη ιστορία του ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ “Προσκυνητής” ΣΤΟ Άγιο Όρος (βίντεο)





Η ιστορία του Ρώσου προσκυνητή που έφτασε μέχρι το Άγιο Όρος. Το πολύτιμο ημερολόγιό του. Η μεταμφίεση του Ηλία Μπογδάνου στο YFSF και τα δάκρυά του.

Ο “Προσκυνητής” αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Αλκίνοου Ιωαννίδη, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον δίσκο “Οι Περιπέτειες Ενός Προσκυνητή” που κυκλοφόρησε το 2003.

Έκτοτε το τραγούδι ακούστηκε παντού και αγαπήθηκε πολύ λόγω των σχεδόν ευλαβικών στίχων του, της όμορφης μελωδίας του και της αισθαντικής ερμηνείας του από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Το τραγούδι αυτό, όμως, κρύβει από πίσω του μια ιδιαίτερη ιστορία, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον τραγουδοποιό και τον ώθησε να γράψει στίχους και μουσική στον “Προσκυνητή”.

Τη συγκινητική ιστορία του τραγουδιού μας θύμισε το βράδυ της Κυριακής η Σόφη Ζαννίνου στο Your Face Sounds Familiar, η οποία την εξιστόρησε στον παίκτη Ηλία Μπογδάνο που κλήθηκε να ενσαρκώσει τον τραγουδοποιό on stage στο συγκεκριμένο τραγούδι και βίντεο-κλιπ.

Πού βασίζεται ο “Προσκυνητής”
Η ιστορία ξεκινά από ένα βιβλίο θρησκευτικού περιεχομένου εν ονόματι “Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού”, το οποίο αποτελεί ημερολόγιο ενός Ρώσου ορθόδοξου χριστιανού, που ξεκίνησε για ένα μεγάλο προσκύνημα, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο Ρώσος προσκυνητής, μετά τον χαμό της γυναίκας του, ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι, αλλά στην πορεία αποφάσισε να το συνεχίσει και να διανύσει ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις, φτάνοντας μέχρι την Ελλάδα και το Άγιο Όρος.

Στο βιβλίο-ημερολόγιο περιγράφεται η προσπάθειά του να εμβαθύνει στη γνώση και στην αδιάλειπτη προσευχή, κάτι που κατόρθωσε τελικά με τη βοήθεια ενός μοναχού και ενός βιβλίου με τίτλο “Φιλοκαλία των Νηπτικών Πατέρων”.

Κάποια στιγμή ο Ρώσος προσκυνητής έφυγε, αλλά φαίνεται πως ξέχασε στο Άγιο Όρος το πολύτιμο ημερολόγιό του, το οποίο κρατήθηκε εκεί και έπειτα από πολλά χρόνια μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα και εκδόθηκε ως βιβλίο.

Η εμφάνιση του Ηλία Μπογδάνου
Ο Ηλίας Μπογδάνος είχε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση ως Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύοντας τον “Προσκυνητή” στο YFSF στον ΑΝΤ1 την Κυριακή και έλαβε πολύ θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή , αλλά και από το κοινό και τους τηλεθεατές,

Η μίμησή του ήταν επιτυχημένη και προσπάθησε να ερμηνεύσει με αισθαντικότητα το τραγούδι, καταφέρνοντας να φτάσει πολύ κοντά, ενώ στο τέλος δάκρυσε από συγκίνηση σκεπτόμενος την ιδιαίτερη ιστορία του τραγουδιού.

Πηγή: news247

photo: eurokinissi