Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ  ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ







Μια ομάδα πυρηνικών φυσικών, χρησιμοποιώντας ακτινογραφία αιχμής, βρήκε αυτό που πιστεύουν ότι είναι μια από τις παλαιότερες εκκλησίες του κόσμου που βρίσκεται βαθιά μέσα στο μεσαιωνικό φρούριο Naryn-Kala, στην αρχαία πόλη του Ντέρμπεντ του Νταγκεστάν, σύμφωνα με το Newsweek:


«Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν για το κτίριο εδώ και αρκετό καιρό και υποπτεύονται εδώ και καιρό ότι ήταν κάποτε χριστιανικός ναός.

«Ωστόσο, τα περισσότερα από τα κτίρια των 40 ποδιών είναι κρυμμένα υπόγεια, με μόνο έναν θόλο ορατό πάνω από την επιφάνεια και οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση – η ανασκαφή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την τοποθεσία της UNESCO.

«Το κτίριο βρίσκεται στα βορειοδυτικά του φρουρίου και χρονολογείται περίπου στο 300 μ.Χ. Ταφεί 400 χρόνια αργότερα όταν οι Άραβες κατέλαβαν την πόλη.»

Οι θρησκευτικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι η αρχαία εκκλησία χρησιμοποιήθηκε για έναν από τους τρεις σκοπούς: Σαν ναό Ζωροαστρικής πυρκαγιάς, δεξαμενή ή ακρόπολη.

Ο τρόπος με τον οποίο ανακαλύφθηκε η δομή της εκκλησίας αποτελεί απόδειξη της σύγχρονης φυσικής, σημειώνει η Daily Mail:


«Οι φυσικοί με επικεφαλής τη Ναταλία Πολουχίνα της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών δοκίμασαν μια τεχνική σάρωσης που ονομάζεται τομογραφία muon – η οποία είναι κατ ‘αρχήν παρόμοια με τις αξονικές τομογραφίες που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία – στη δομή μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2018.

«Η ομάδα τοποθέτησε αρκετούς ανιχνευτές μουόν στο κυρίως θαμμένο κτήριο σε βάθη περίπου 33 πόδια (10 μέτρα) από την επιφάνεια του εσωτερικού του φρουρίου – με το καθένα να περιέχει« πυρηνικό γαλάκτωμα », το ισοδύναμο μούον μιας φωτογραφικής πλάκας.

«Από τις εικόνες που συλλέχθηκαν από το γαλάκτωμα, οι ερευνητές μπόρεσαν να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη ανακατασκευή του πώς θα μοιάζει το εξωτερικό της δομής προτού θαφτεί.»

Το εξωτερικό του κτηρίου της εκκλησίας ήταν σταυροειδές και προσανατολισμένο προς βορρά-νότο.

Παρόλο που ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι το κτίριο δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα περισσότερο από μια δεξαμενή νερού, η συγγραφέας της μελέτης Natalia Polukhina δεν πιστεύει ότι αυτό είναι εύλογο:

«Μου φαίνεται πολύ περίεργο να ερμηνεύω αυτό το κτίριο ως δεξαμενή νερού. Στο ίδιο φρούριο Naryn-Kala, υπάρχει μια ισόγεια υπόγεια δομή βάθους 10 μέτρων, και είναι πραγματικά μια δεξαμενή.

«Αυτό είναι ένα ορθογώνιο κτίριο. Το ασυνήθιστο κτίριο, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τους ανιχνευτές μας, έχει σχήμα σταυρού, προσανατολισμένο αυστηρά στις πλευρές του κόσμου, η μία πλευρά είναι δύο μέτρα μακρύτερη από τις άλλες. «

Η τομογραφία Muon, η οποία βοήθησε στον εντοπισμό της ρωσικής εκκλησιαστικής δομής, έχει χρησιμοποιηθεί πριν:

«Το 2017, οι ερευνητές αποκάλυψαν την ανακάλυψη ενός τεράστιου και προηγουμένως άγνωστου θαλάμου – που ονομάστηκε« το μεγάλο κενό »- που βρίσκεται μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο.

«« Παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον επιδιωκόμενο σκοπό αυτού του κενού, αυτά τα ευρήματα δείχνουν πώς η σύγχρονη φυσική των σωματιδίων μπορεί να ρίξει νέο φως στην αρχαιολογική κληρονομιά του κόσμου », είχε καταλήξει η ομάδα στο έγγραφο« Φύση ».

Όσο απίστευτη είναι η ανακάλυψη της εκκλησίας του Ντέρμπεντ, υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, παραδέχεται ο Δρ Polukhina:

«Επί του παρόντος, υπάρχουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.»

Παρά τις ερωτήσεις αυτές, η ομάδα των ερευνητών ξέρει ακριβώς πώς σκοπεύουν να δοκιμάσουν και να πάρουν τις απαντήσεις που αναζητούν:

«Αν και τα αποτελέσματα της μελέτης αποκαλύπτουν, η έρευνα προοριζόταν μόνο ως προκαταρκτικό βήμα – ένα για τον προσδιορισμό της καλύτερης οπτικής έκθεσης και της βέλτιστης διαμόρφωσης των ανιχνευτών για τη σάρωση αυτού του συγκεκριμένου κτηρίου.

«Με αυτό το αρχικό βήμα μια ηχηρή επιτυχία, ωστόσο, οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα μια πλήρη σάρωση του κτιρίου που θα τους επιτρέψει να καθορίσουν το πλήρες περίγραμμα της θαμμένης δομής.

«Για να βελτιωθεί η τελική σάρωση της δομής, οι ερευνητές θα εγκαταστήσουν επιπλέον ανιχνευτές στη δυτική πλαγιά του φρουρίου.»

One of the oldest churches ‘revealed’ underneath Russia’s Naryn-Kala fortress using 3-D scanners

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr