Ticker

10/recent/ticker-posts

ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου...ο Ελληνικός Στόλος βυθίζει πλοίο νότια της Καρπάθου...!!(ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)


ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου...ο Ελληνικός Στόλος  βυθίζει πλοίο νότια της Καρπάθου...!!(ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)







Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση με πραγματικά πυρά του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, που είχε στόχο να βυθίσει παροπλισμένο πλοίο του πολεμικού μας ναυτικού.
Εντυπωσιακά είναι τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ από την τελική φάση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά στην θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου.
Οι βολές περιελάμβαναν εκτοξεύσεις Κατευθυνόμενων Βλημάτων από Μονάδες Επιφανείας και Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τορπίλης μάχης από υποβρύχιο, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας.
Δείτε βίντεο με τις εκτοξεύσεις πυραύλων από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και με την τορπίλη από υποβρύχιο.

Αναλυτικότερα, οι βολές εκτελέσθηκαν ως ακολούθως:
Ένα Κ/Β RIM-7 Sea Sparrow από τη Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ.
Ένα Κ/Β HELLFIRE από Ε/Π τ. S-70B AEGEAN HAWK.
Δύο Κ/Β MAVERICK από Α/ΦH F-16 Block 52+.
Μία Τ/Λ SST-4 (μάχης) από Υ/Β τ.214.
Όλες οι βολές ήταν επιτυχείς και είχαν ως τελικό αποτέλεσμα τη βύθιση του στόχου.
Τις βολές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη παρακολούθησαν από την φρεγάτα «Αιγαίον» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλούμης και ο αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης

πηγη