Ticker

10/recent/ticker-posts

ΟΑΕΔ:Παρατείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα....ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ


ΟΑΕΔ:Παρατείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα....ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ








Η Κυβερνητική υπουργική  απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που αναφέρεται στην τακτική επιδότηση ανεργίας, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι παρατείνονται για ακόμη δύο μήνες το επίδομα ανεργίας αλλά και το επίδομα μακροχρονίως ανέργων.
Ολόκληρη η ΚΥΑ αναφέρει:
“Η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. Ο.Α.Ε.Ε., τ. Ε.Τ.Α.Π. – Μ.Μ.Ε. και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. ΕΤΑΑ (τ. Τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. Τομέας ΤΣΑΥ, τ. Τομέας Ασφάλισης Νομικών), για όσους δικαιούχους έληξε εντός του Μαΐου 2020 και δεν έχουν επωφεληθεί της παράτασης του άρθρου έβδομου της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. (Α’ 68), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο εικοστό τέταρτο της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. (Α’ 75), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α’ 86) και όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 του ν. 4684/2020 (Α’ 86), παρατείνεται για δύο (2) μήνες”.
Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
  1. Η παράταση
    Εντός του Ιουνίου θα δοθεί ο πρώτος μήνας παράτασης του επιδόματος ανεργίας για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Μάιο και δικαιούνται δίμηνη παράταση, ενώ τον Ιούλιο θα δοθεί ο δεύτερος μήνας παράτασης.
  2. Η καταβολή
    Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσής στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους.
  3. Τα ποσά
    Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:
-Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
-Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
– Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).