Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ...!!ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ Τζέφρι Πάιατ ΣΤΟ MEGA TV....!!''ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ....ΚΑΙ...ΝΙΚΗΤΗΣ θα είναι ο Βλαντίμιρ ΠΟΥΤΙΝ''....!!

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ...!!ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ Τζέφρι Πάιατ ΣΤΟ MEGA TV....!!''ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ  Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ....ΚΑΙ...ΝΙΚΗΤΗΣ θα είναι ο Βλαντίμιρ ΠΟΥΤΙΝ''....!!







Στο «χορό» της ελληνοτουρκικής κρίσης μπήκε η Μόσχα…
Την έντονη αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα προκάλεσαν δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.
Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα χαρακτηρίζει ως «ανοησίες» τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας «νικητής θα είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν».
«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία», υπογραμμίζει η ρωσική πρεσβεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.
«Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», καταλήγει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.
Η δήλωση Πάιατ που προκάλεσε τη ρωσική αντίδραση είναι η εξής:
Μιλώντας στο MEGA, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ρωτήθηκε για τις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας και εάν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» από τις ΗΠΑ για τις προκλήσεις της Τουρκίας.
«Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι ότι είναι απαράδεκτο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να εμπλέκονται σε δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν στρατιωτική συμπλοκή – τυχαία ή εσκεμμένη –   μεταξύ δυο σημαντικών συμμάχων του ΝΑΤΟ σε μια γεωπολιτικά ιδιαίτερα σπουδαία περιοχή. Για αυτό τον λόγο εμπλεκόμαστε στενά τόσο στην Αθήνα  όσο και στην Άγκυρα. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τον ομόλογό μου. Έχουμε έναν  εξαιρετικό Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία –τον David Satterfield, ο οποίος είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους διπλωμάτες μας. Ο ίδιος είναι σε στενή επαφή με την κυβέρνηση της Τουρκίας, όπως και εγώ εδώ, στην Αθήνα» ανέφερε και πρόσθεσε:
«Ωστόσο αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση, οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας. Ο νικητής θα είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι αυτοί που αντιτίθενται  την ευρωατλαντική κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές από αυτή και οι θεσμοί της αντιπροσωπεύει».