Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε την επέκταση των ψηφιακών ραντεβού πέρα από τις ΔΟΥ και στα ΚΕΠ, στους δήμους αλλά και στον ΕΦΚΑ.

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε την επέκταση των ψηφιακών ραντεβού πέρα από τις ΔΟΥ και στα ΚΕΠ, στους δήμους αλλά και στον ΕΦΚΑ.







Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε την επέκταση των ψηφιακών ραντεβού πέρα από τις ΔΟΥ και στα ΚΕΠ, στους δήμους αλλά και στον ΕΦΚΑ.
Παρουσιάζοντας τα σχέδια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την περαιτέρω ψηφιοποίηση του Δημοσίου, στην επιτροπή περιφερειών της Βουλής, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε:
“Θα μπορείς με μία κάμερα να κάνεις μία τηλεδιάσκεψη με κάποιον, θα το κάνουμε για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Το ξεκινάμε από τις ΔΟΥ με την υπηρεσία απόδοσης κλειδάριθμου, θα συνεχιστεί στα ΚΕΠ.
Θα μπορεί ένας πολίτης να κλείνει ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους του ΚΕΠ θα γίνει και για τα γκισέ των δήμων και για τα γκισέ του ΕΦΚΑ”.
Αναφερόμενος στην πλατφόρμα gov.gr σημείωσε ότι μέχρι στιγμής εκεί υπάρχουν 528 υπηρεσίες του Δημοσίου από 502 που υπήρχαν πριν από λίγες εβδομάδες.
“Μαζεύουμε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες του δημοσίου είναι πολλές, τις αξιολογήσαμε είδαμε πόσες από αυτές τις υπηρεσίες δούλευαν και δούλευαν καλά. Βρήκαμε ότι ήταν 502. Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες είναι 528 θα προστίθενται κάθε βδομάδα καινούργιες υπηρεσίες.
Αρχικά προσθέσαμε την εξουσιοδότηση και την υπεύθυνη δήλωση. Αν δει κανείς τα στατιστικά των ΚΕΠ τις εβδομάδες πριν την πανδημία ήταν 20.000 επισκέψεις.
Οι 12.000 επισκέψεις αφορούσαν υπηρεσίες γνήσιου υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις. Αφαιρώντας αυτές τις διαδικασίες από την αναγκαιότητα της επίσκεψης αυτόματα κερδίσαμε ένα μεγάλο κομμάτι του όγκου των επισκέψεων”.
Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι και η απόδοση ΑΜΚΑ μέσω sms , στα παιδιά που γεννιούνται βοήθησε σημαντικά στο να τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις στη διάρκεια της πανδημίας αφού ακύρωσε πολλές επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.
“Μέχρι το Φεβρουάριο ο γονιός έπρεπε να πάει στο μαιευτήριο να γίνει δήλωση του παιδιού, να πάει στο ΚΕΠ, να πάρει ΑΜΚΑ, να πάει στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, να πάει στο δημοτολόγιο. Σκεφτείτε πόσες ώρες συνεπαγόταν μέχρι τον Φεβρουάριο η γέννηση ενός παιδιού. Σκεφτείτε όλο αυτό μέσα στον κορωνοϊό. Τώρα γίνονται όλα μέσα στο μαιευτήριο.
Στο πρώτο sms λαμβάνει τον ΑΜΚΑ του παιδιού, στο δεύτερο sms το αν είναι δικαιούχος επιδόματος ή όχι.
Οι τέσσερις ουρές που κόβονται επί τον αριθμό των γεννήσεων συνιστά τον αριθμό των επισκέψεων που δεν έγιναν σε δημόσιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Άρα κατά μία έννοια είναι κι αυτό εργαλείο τήρησης της κοινωνικής απόστασης”.
Ως προς την άυλη συνταγογράφηση σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία 375.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο σύστημα και πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταγές έχουν συνταγογραφηθεί με αυτό τον τρόπο.
Όσον αφορά την δημοπρασία του 5G όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης θα γίνει κανονικά πριν το τέλος του έτους και θα τηρηθεί το υπάρχον χρονοδιάγραμμα.