Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΡΝΤΟΓΑΝ...ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ...ΤΡΕΜΕΙ ΤΟΝ....«Φονέα» των Τούρκων:Ελληνικά υπερόπλα που «τρέμει» η Άγκυρα....!!Πόσοι τα γνωρίζουν....;;;;(ΒΙΝΤΕΟ)


ΕΡΝΤΟΓΑΝ...ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ...ΤΡΕΜΕΙ ΤΟΝ....«Φονέα» των Τούρκων:Ελληνικά υπερόπλα που «τρέμει» η Άγκυρα....!!Πόσοι τα γνωρίζουν....;;;;(ΒΙΝΤΕΟ)









Πόσοι τα γνωρίζουν;

Σκληρό μήνυμα με άρωμα πολέμου, έστειλε η Ελλάδα στην Τουρκία, με μια πτήση ανθυποβρυχιακού αεροσκάφους του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι την Κύπρο!!!

O Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος ή Α/Υ Πόλεμος αποτελεί κλάδο του ναυτικού πολέμου, στον οποίο χρησιμοποιούνται πολεμικά πλοία επιφανείας, αεροσκάφη, ελικόπτερα και υποβρύχια. Στόχος είναι η έρευνα, ο εντοπισμός, η παρακολούθηση και τελικά η καταστροφή των υποβρυχίων του αντιπάλου ή η παρεμπόδιση στο να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά το υποβρυχιακό δυναμικό του.

Σε ό,τι αφορά την χώρα μας, την Τρίτη 28 Απριλίου, απογειώθηκε από την Ελευσίνα με προορισμό την Λάρνακα της Κύπρου, ένα αεροσκάφος εν δυνάμει «φονιάς» για τα τουρκικά υποβρύχια!!!

Το μήνυμα ήταν σαφές και έχει ως αποδέκτη τα υποβρύχια της Άγκυρας που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ελληνικό P-3 Orion πέταξε έως την Κύπρο στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής επιχείρησης SEA GUARDIAN.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το εν λόγω αεροσκάφος συνιστά ενδιάμεση λύση μέχρι την παραλαβή από το Πολεμικό Ναυτικό (2021) του πρώτου από τα τέσσερα εκσυγχρονισμένα P-3. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αποτελούν εφιάλτη για τον τουρκικό υποβρύχιο στόλο, ο οποίος μέχρι στιγμής, δεν διαθέτει υποβρύχια σαν τα ελληνικά Παπανικολής που είναι ιδανικά για εξολοθρευτές άλλων υποβρυχίων, καθώς η τεχνολογία αιχμής που διαθέτουν, τα καθιστά τα καλύτερα συμβατικά στον κόσμο!!!!


‘Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA:

Τα τέσσερα υποβρύχια του τύπου 214 που διαθέτει ο στόλος μας έχουν ήδη συγκεντρώσει πολλές διακρατικές διακρίσεις ως προς τους εντοπισμούς και τις αποκρύψεις, με πλέον χαρακτηριστική εκείνη κατά την διάρκεια της ΝΑΤΟικής άσκησης Dynamic Manta 2019.
Εκεί, ελληνικό υποβρύχιο παρέμεινε αόρατο κατά την καταδίωξή του από τουρκικό, το οποίο στην συνέχεια δέχθηκε τις εικονικές τορπίλες του ελληνικού, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν στο MEGA πολύ καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές.
Σε γενικές γραμμές πάντως τα τελευταία χρόνια τα τουρκικά υποβρύχια αποφεύγουν τις συναντήσεις με τα ελληνικά, λόγο της ανωτερότητας των τελευταίων.

Δείτε το ρεπορτάζ:


Με πληροφορίες από Mega, ΦΩΤΟ screenshot τουρκικά ΜΜΕ